przy piwie o samochodach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
    A mi się kojarzy z solidnością, ładną i zwartą konstrukcją, z dostojeństwem oraz przede wszystkim z niezawodnością. To ostatnie nie wiem jak teraz, ale w tych autach z lat 90-tych albo wcześniejszych to było mistrzostwo.
    W Albanii na tamtejszych górskich nieutwardzonych drogach starsze Merce to jedyne samochody (nie licząc terenowych i ciężarówek) którymi można jeździć bez obawy o zawieszenie. Stąd miejscowi najczęściej nimi jeżdżą.

Moja Skodzinka Fela też sobie nienajgorzej radziła
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
      No tak.

Osobiście jednak wolałbym Volvo niż Merca.
      Co Ci powiem, to Ci powiem, ale Ci powiem. Gdybym był zmuszon się zmotoryzować to też bym wolał Volvo, z dwojga złego
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Marcin_wc
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.09
        • 2115

Poza tym samochody są teraz tak skonstruowane aby każda usterka czy wymiana czegokolwiek poza olejem wiązała się z koniecznością wizyty w serwisie. Nie ominęło to Merców które teraz są naszpikowane elektroniką w stopniu olbrzymim.
        Teraz to możesz sam dolać sobie płynu do spryskiwaczy, o oleju można zapomnieć.

Comment

• babalumek
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.02
          • 1207

Dobra więc wyjaśnię że jeżdżę sobie Mercedesem 200D rocznik 1986 (w zasadzie ojciec wiadomo że na co dzień go używa bo ja na razie studiuję sobie i jeszcze się nie dorobiłem). Auto nie do zdarcia, ma już prawie 500 tys km przejechane (bezwypadkowe!!) a silnik ni grama oleju nie bierze. A laliśmy do niego to paliwo rzepakowe już ładnych parę lat temu (koło Wrocławia przy A4 była taka jedna stacja przez jakiś czas - paliwo miało zawartość tego oleju rzepakowego 20%), ostatnio spróbwaliśmy dolać oleju spożywczego i sunie równo. Volvo owszem, jest solinie wykonane, trwałe, ale do Mercedesa się nie umywa, jeśli chodzi o trwałość i bezawaryjność. Nowsze modele, bo pewnie o takie Wam chodzi gdy piszecie co by kto wolał, to już w zasadzie aż tak wielkich różnic nie ma. Wszędzie elektronika i obniżona trwałość.
          MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• babalumek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1207

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
            Teraz to możesz sam dolać sobie płynu do spryskiwaczy, o oleju można zapomnieć.
            No to już chyba jakieś skrajne przypadki, nie tak dawno słyszałem o samochodzie który miał nie mieć otwieranej pokrywy silnika - wszystko niby bezawaryjne, a jak coś to autoryzowany serwis. ale w zasadzie w nowych autach teraz już nie "siedzę". Tyle tego teraz wychodzi że naprawdę ciężko się połapać...
            MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

(...) Volvo owszem, jest solinie wykonane, trwałe, ale do Mercedesa się nie umywa, jeśli chodzi o trwałość i bezawaryjność.
              Wątpie czy się nie umywa, chcesz to skontaktuję Cię ze znajomym, który w Volvo 740 PIERWSZY remont silnika wykonał po przejechaniu 1 100 000 km.
              Uważam odwrotnie, to mercedes się do Volvo nie umywa
              Mam na mysli starsze modele, a nie te współczesne, bardziej awaryjne.
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• babalumek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.02
                • 1207

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                Wątpie czy się nie umywa, chcesz to skontaktuję Cię ze znajomym, który w Volvo 740 PIERWSZY remont silnika wykonał po przejechaniu 1 100 000 km.
                No wynik naprawdę godny poidziwu, nie powiem, ale właśnie jeśli chodzi o starsze modele to ile widzisz na ulicach Volviaków z lat 80-tych??? Ile z nich jest w dobrym stanie, a ile jeździ bo musi??? Jak się ma stosunek cen np. 20 letniego Mercedesa do Volvo????
                MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Marcin_wc
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.09
                  • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                  Ja widziałem kiedyś w TV Seata Toledo, który przejechał 1000000km i nadal właściciel nie myślał o remoncie silnika. Moim zdaniem taki jeden przypadek nie oznacza, że Seaty są lepsze od Mercedesów.

Comment

• crizz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.02
                    • 1255

No to już chyba jakieś skrajne przypadki, nie tak dawno słyszałem o samochodzie który miał nie mieć otwieranej pokrywy silnika - wszystko niby bezawaryjne, a jak coś to autoryzowany serwis.
                    Audi A2 podobno tak ma.

Comment

• Rolek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.08
                      • 1038

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizz
                      Audi A2 podobno tak ma.
                      Nawet nie podobno, ale na pewno. Dla przeciętnego grzebacza pozostaje tylko kontrola płynów ustrojowych i ich uzupełnianie. Nawet wymiana żarówek wiąże się z koniecznością odwiedzenia serwisu.

Comment

• becik
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

No wynik naprawdę godny poidziwu, nie powiem, ale właśnie jeśli chodzi o starsze modele to ile widzisz na ulicach Volviaków z lat 80-tych??? Ile z nich jest w dobrym stanie, a ile jeździ bo musi??? Jak się ma stosunek cen np. 20 letniego Mercedesa do Volvo????

Nie wiem jak się ma stosunek cen volviaków do merca bo nie znam cen tych drugich, gdyż mnie w ogóle nie interesowały. Starszych modeli oczywiście, że nie widzę często z prostej przyczyny, volvo nie cieszyło się taką popularnością jak mercedes. Dlatego nie spotyka sie ich tak często.

A zreszta o czym tu gadać, każda sroka swój ogonek chwali
                        Dla Ciebie najlepszy jest merc, a dla mnie volviak dla kogos innego moze byc Ford czy Trabant.

Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23926

jeśli Volvo, to chętnie przyjmę p1800, może być w wersji "trumna królewny Śnieżki"
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Marcin_wc
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.09
                            • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rolek
                            Nawet wymiana żarówek wiąże się z koniecznością odwiedzenia serwisu.
                            W każdym aucie, które ma ksenonowe reflektory trzeba w serwisie wymieniać żarówki.

Comment

• JAckson
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
                              W każdym aucie, które ma ksenonowe reflektory trzeba w serwisie wymieniać żarówki.
                              A czym to jest spowodowane?
                              MM961
                              4:-)

Comment

• Simon
                                † 1964-2008 Piwosz w Raju
                                • 2001.02
                                • 993

nie polecam nowych VOLVO: samochód prosto z salonu - w ciągu 8 miesięcy 4 razy (sic ) zawiódł: tzw black-out i wzywanie lawety. Można rzec: "no i cóż, że ze Szwecji ?"...
                                Simon

Comment

Przetwarzanie...
                                X