Żałoba narodowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann
    Jasne lepiej zostawić obecną nazwę im. Józefa Stalina
    Nie odwracaj pałacu iglicą Przecież wiesz doskonale, że nie chodzi mi o odmawianie chwały JP II. Ale musisz sobie zdawać sprawę, że obecny szał to tylko powierzchowne działania, które tak naprawdę nic nie zmenią w życiu naszego kraju. Kibice już się pobili, Giertych podejrzewa zamach na życie Gruszki itd.

Przy okazji - na stronie Związku Miast Polskich (www.zmp.poznan.pl) znalazłem listę miast, które nadały papieżowi honorowe obywatelstwo. Mam dziwne wrażenie, że w wielu z nich Karol Wojtyła nigdy nie był - ani przed, ani w trakcie pontyfikatu.

Comment

• biermann
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.09
      • 2552

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
      znalazłem listę miast, które nadały papieżowi honorowe obywatelstwo.
      Wiesz, że ostatnio jestem czepliwy , a tak apropo to we Wrocławiu chyba honorowym obywatelem jest pan Hitler
      "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
      Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
      Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
      Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
      Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• arcy
        • 2002.07
        • 7538

Wiesz, że ostatnio jestem czepliwy , a tak apropo to we Wrocławiu chyba honorowym obywatelem jest pan Hitler
        O ile pamiętam, zbrodniarze wojenni zostali pozbawieni praw obywatelskich i w związku z tym nie mogą też być honorowymi obywatelami. Ale miasta popełniają błąd i wymieniają ich w tym gronie (podobnie jest w Gdańsku).

Narażę się na oburzenie, ale mam wrażenie, że pan Hitler zrobił więcej dla Breslau niż JP II dla Zielonek czy Turka. Oczywiście mam na myśli bezpośredni wpływ działalności.
        Ostatnia zmiana dokonana przez arcy; 2005-04-12, 08:19.

Comment

• breslauer
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.05
          • 2690

Jasne lepiej zostawić obecną nazwę im. Józefa Stalina
          Poza tym lepiej nazywać mola, szkoły czy inne taki niż zmieniać nazwy ulic - co jest bardzo niewygodne i kosztowne dla mieszkańców tych ulic.
          A może lepiej wybudować hospicjum dla chorych na raka bądź osób starszych i niedołężnych i nazwać je imieniem JPII?

Comment

• arcy
            • 2002.07
            • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika breslauer
            A może lepiej wybudować hospicjum dla chorych na raka bądź osób starszych i niedołężnych i nazwać je imieniem JPII?
            Głupi pomysł. To kosztuje. A w przypadku mola wystarczy zamówić tabliczkę.

Comment

• breslauer
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.05
              • 2690

Głupi pomysł. To kosztuje. A w przypadku mola wystarczy zamówić tabliczkę.
              Nie wystarczy, bo trzeba będzie zmieniać wszystkie foldery promocyjne Sopotu, żeby podkreślić fakt posiadania przez molo takiego a nie innego imienia, trzeba będzie pozmieniać wszystkie mapy samego Sopotu i Trójmiasta ...

Comment

• kalifat
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.10
                • 1168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Arcy
                ... niż JP II dla Zielonek ...
                O ile mnie mój nos nie myli to chodzi tu o Zielonkę koło Warszawy, która jest tą Zielonką a nie tym Zielonkiem. Zatem pewnie poprawnie byłoby "... niż JPII dla Zielonki ...".

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Breslauer
                A proszę bardzo. Tym bardziej to cenna inicjatywa, bo przynajmniej jakkolwiek związana z nauką Papieża.

Poza tym uważam, że jest to tylko gra "pod publiczkę". Każdy teraz będzie chciał mieć "swojego" Papieża i nie ważne co, ale coś trzeba nazwać Jego imieniem. Jak nie plac, ulicę to park, molo. Dojdzie do tego, że będziemy mieli fontanny JPII czy "Bagna Nadnarwiańskie im. Jana Pawła II"
                bla bla bla

Comment

• arcy
                  • 2002.07
                  • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika breslauer
                  Nie wystarczy, bo trzeba będzie zmieniać wszystkie foldery promocyjne Sopotu, żeby podkreślić fakt posiadania przez molo takiego a nie innego imienia, trzeba będzie pozmieniać wszystkie mapy samego Sopotu i Trójmiasta ...
                  Coś Ty, stare rozda się na szkolne konursy, a w nowych będzie już wszystko OK. Nie pracowałeś nigdy w samorządzie?

Comment

• arcy
                    • 2002.07
                    • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifat
                    O ile mnie mój nos nie myli to chodzi tu o Zielonkę koło Warszawy, która jest tą Zielonką a nie tym Zielonkiem. Zatem pewnie poprawnie byłoby "... niż JPII dla Zielonki ...".
                    Masz rację, tak się rozpędziłem w swym zapale polemicznym, że rozmnożyłem Zielonkę.

Comment

• arcy
                      • 2002.07
                      • 7538

Jeszcze jeden kwiatek z GW - Trójmiasto, tym razem w skrócie.

Na gdańskiej dzielnicy Zaspa jest Aleja Jana Pawła II. Od lat w raczej kiepskim stanie, ale nie jest też drogą o strategicznym znaczeniu, nic więc dziwnego, że inne drogi były remontowane w pierwszej kolejności. Nagle Wybiórcza wpadła na to, że to wstyd, że tak nie może być, że Aleję JP II należy natychmiast wyremontować.

Zastanawiam się, czy pismaki z GW dostały prikaz - każdy musi w tygodniu napisać coś związanego z papieżem. A może znajdą gdzieś park im. JP II i wymyślą, że trzeba trawę pomalować na zielono.

Jak myślicie, czy gdybym przeprowadził z sąsiadami akcję nazwania bloku imienienm JP II, to spółdzielnia odnowi go poza kolejnością?

Comment

• breslauer
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.05
                        • 2690

Jak myślicie, czy gdybym przeprowadził z sąsiadami akcję nazwania bloku imienienm JP II, to spółdzielnia odnowi go poza kolejnością?
                        Powiem tak - macie spore szanse na sukces.

Comment

• arcy
                          • 2002.07
                          • 7538

Właśnie tego się obawiam. Teraz będzie można przeprowadzić każdy absurdalny pomysł, byle powołać się na JP II.

Comment

• Doodeck
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.05
                            • 1612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                            Może tak pojmują jednoczenie się w bólu.
                            BRAWO ŻĄ !
                            Dalekosiężny
                            Obserwator
                            Obiektów
                            Dynamicznie
                            Epatujących
                            Ciekawymi
                            Koncepcjami

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

A szczerze, czy ironicznie?

Comment

• kalifat
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.10
                                • 1168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                                A szczerze, czy ironicznie?
                                Żą, nie fikaj, bo zaraz chłopak z Grzybowskiej da Ci tak popalić, że odechce Ci się Iron-izować.

Mi też się dostanie
                                bla bla bla

Comment

Przetwarzanie...
                                X