Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali
Mi jednak wydaje się, że znaczna część osób robi to jednak na pokaz.
Przytoczę dwa przykłady;
1/ wczoraj nocowaliśmy u szwagierki na wsi, o 21.37 była "ogólnopolska akcja" gaszenia świateł na 5 minut. I zgadnijcie co moja szwagierka robi od razu po zgaszeniu świateł w domu. Ha wybiega przed dom sprawdzić kto z sąsiadów nie zgasił światła w domu i głośno to komentuje bo akurat u organisty się świeciło.
2/ druga rzecz zasłyszana z TV pewna kobietka urodziła trojaczki i nazwała je imionami papieża chociaż wcześniej ustaliła już z mężem inne imiona. Ta wielka katoliczka jak ją nazwano wcześniej ponoć była u WRÓŻKI dowiedzieć się o płeć swoich dzieci. Pech wróżka nie trafiła, ale która z osób uważających się za chrześcijanina chodzi do wróżek czy jasnowidzów .
Ad1) Też patrzyłam jak gasną światła w innych blokach. Wieśniara ze mnie.
Ad2) To była u tej wróżki czy ponoć była? Bo już nie wiem.
Nawet katolicy nie są ideałami.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
Utwierdza mnie to w myśleniu, że ta cała telewizyjna "pompa" była tylko na pokaz
Nie tylko Ty tak myślisz.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali
Mi jednak wydaje się, że znaczna część osób robi to jednak na pokaz.
To Ci się nie wydaje. Taka jest prawda! Najlepszym dowodem jest mecz w Ostrowcu. Jeszcze nie dawno kibice obu drużym wspólnie modlili się za Papieża i to w Klasztorze!, a teraz zdemolowali stadion. Życie wraca do normy, naszej polskiej normy!
To jest takie nasze polskie piekiełko, świeczka w ręce a diabeł za koszulą. To jest przykre ale prawdziwe.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960
To jest takie nasze polskie piekiełko, świeczka w ręce a diabeł za koszulą. To jest przykre ale prawdziwe.
Nic dodać nic ująć.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maleństwo
Ad1) Też patrzyłam jak gasną światła w innych blokach. Wieśniara ze mnie.
Ad2) To była u tej wróżki czy ponoć była? Bo już nie wiem.
Nawet katolicy nie są ideałami.
Jeśli obserwowałaś gasnące światła po to by wiedzieć kto z Twoich sąsiadów nie zgasił światła - to gratuluję.
Z relacji matki trojaczków to właśnie wróżka przewidziała 2+1, a czy faktycznie była u wróżki to już jej słodka tajemnica. Pewnie, że nie każdy jest ideałem ale po co się chwalić tym, że korzystała z porad wróżki.
To prawda, że z powodu zadymy między kibicami zamknięto wczoraj kawałek Krakowa, a policja musiała używać armatek wodnych?
Kibice Cracovii i Legii wczoraj baaaaardzo wyraźnie pokazali, co znaczyło te ich gadanie o "pojednaniu"
Nie tylko kibice w Krakowie, to samo było w wielu innych miastach np. Kielce, Katowice, Sosnowiec itd. Tylu zadym co w ostatniej kolejce nie było już dawno. Jeżeli w ten sposób manifestuje się pojednanie kibiców to gratuluję
Pozostaje teraz czekać, kiedy pan Jacek Cygan spłodzi kolejny swój "sąg" (czytaj: "song") poświęcony tym razem JPII i z ciekawością obserwować, kogóż zaproszą do nagrania tego utworu.
Po śmierci JPII zacząłem sięzastanawiać, kto na scenie politycznej pierwszy posłuży się wizerunkiem (czy też imieniem) zmarłego papieża w kampanii wyborczej czy to parlamentarnej czy też prezydenckiej. Nie przypuszczałem jednak, że stanie się to tak szybko. Oto bowiem w ubiegłą środę w dniu 6 kwietnia w Wyborczej ukazał się taki oto nekrolog. Nazwisko "kandydata" nie ma tu znaczenia, niech pójdzie w zapomnienie ...
Sopockie molo, najdłuższy tego typu drewniany obiekt w Europie, będzie nosić imię Jana Pawła II
Ostateczną decyzję sopoccy radni podejmą w piątek, ale ich decyzja jest już praktycznie przesądzona.
- Długo zastanawialiśmy się nad odpowiednim uhonorowaniem pamięci Papieża. Początkowo myśleliśmy o placu lub ulicy. Potem jednak uznaliśmy, że najlepszym obiektem będzie molo, która jest najbardziej znaną wizytówką naszego kurortu - mówi Jacek Karnowski, prezydent Sopotu.
Wybór tego obiektu jest uzasadniony historycznie: to właśnie na molo rozpoczęła się papieska wizyta w Sopocie w 1987 roku. Jan Paweł II przypłynął wtedy na molo łodzią z Gdyni.
Sopockie molo, drewniany pomost o długości 515 metrów, odwiedza rocznie około dwóch milionów osób. Oficjalna uroczystość nadania nazwy i odsłonięcia tablicy pamiątkowej planowana jest na początek maja.
Mam następne pomysły:
Huta Katowice im. JP II, Pałac Kultury i Nauki JP II, Sukiennice im. JP II, Wielka Krokiew im. JP II i tak dalej, ku chwale ojczyzny
Jasne lepiej zostawić obecną nazwę im. Józefa Stalina
Poza tym lepiej nazywać mola, szkoły czy inne taki niż zmieniać nazwy ulic - co jest bardzo niewygodne i kosztowne dla mieszkańców tych ulic.
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment