Czeski jest jakoś tak bardziej zrozumiały
Sekcja Miłośników Płyt Winylowych
Collapse
X
-
A jeszcze zapytam z nieco innej beczki - czy ktoś ma doświadczenie w ustawianiu i równoważeniu ramienia gramofonu? Po 10 latach nieużywania gramofonu ramię było lekko niestabilne; w zasadzie je ustawiłem, gra, ale nie mam pewności, czy np. nie jest za duży nacisk igły na płytę. Instrukcję co prawda mam, ale to jest taka chińszczyzna ...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironA nie masz składaka "rejnboł" czy "dżetro tuł"
No i jeszcze był sklepik bułgarski na Świętokrzyskiej - tam też było parę licencji, takie choćby DIO czy Yngwie Malmsteen.
i Michaela Jacksona. Większość z tych wydawnictw miała to do siebie ( oprócz tragicznej wręcz jakości okładek, które wycierały się od samego patrzenia ), że tytuły utworów były tłumaczone na bułgarski. Dzięki temu mogę Wam teraz zadać małą zagadkę:
Który ze znanych utworów M. Jacksona po bułgarsku nazywa się " MACHAJ SE" ?
Do wygrania jak zwykle cenne nagrody. Tak cenne, że właściwie bezcenne.Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.Comment
-
moja ogolnoslowianska intuicja mi mowi - BEAT IT!Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Brawo Kamil. Wygrałeś singla grupy Kat z utworem "Ostatni tabor".
Wiem, wiem - zawsze o takim marzyłeśPiwo pite z umiarem
-
Pytanie do Wrocławiaków - odbywa się we Wrocławiu jakaś giełda muzyczno/elektroniczna gdzie można znaleźć w miarę dużo używanych winyli?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Kat - nie mam nic przeciwko. Muzycznie oczywiscie A jak to jest na winylu, to w promocji moglbym dostac jeszcze sprzet do odsluchania?Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
-
Odsłuchasz u Dzika. Tym bardziej, że regulamin konkursu, niestety, nie przewidywał promocji. Jakże mi przykro.Piwo pite z umiarem
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTPytanie do Wrocławiaków - odbywa się we Wrocławiu jakaś giełda muzyczno/elektroniczna gdzie można znaleźć w miarę dużo używanych winyli?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTPytanie do Wrocławiaków - odbywa się we Wrocławiu jakaś giełda muzyczno/elektroniczna gdzie można znaleźć w miarę dużo używanych winyli?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaTak, odbywa się codziennie na ul. Oławskiej - stoi dwóch kolesi i sprzedają tych płytek od groma
Ale temat przgapiłem!
Ja ostatnio przeżywam winylowe odrodzenie. Zakupilim z Marusią na Allegro używanego Grundiga (bajera- z wysuwaną szufladą. Taki większy kompakt ) Zapomniałem tylko, że w obecnych wzmacniaczach nie montuje się już wejścia "PHONO" i trzeba było jeszcze dokupować preamp...
Kiedyś miałem troszę ciekawych płyt, ale odkąd sprzęt odtwarzający poszedł gdzieś 8 lat temu w diabli, to i płyty jakoś się rozlazły . Trochę udało mi się odzyskać, trochę wyszabrowałem po rodzinie, parę kupiliśmy i teraz winyle częściej są w użyciu niż cedeki
Ach te trzaski i typowy winylowy żywy "pogłos"... mniam
Przede wszystkim chciałbym zebrać wszystkie płyty AC/DC w zachodnich wydaniach, a najlepiej australijskich. To ostatnie to niestety na razie marzenie ściętej głowy.
Gramofony mają jeden duży minus - brak... autoreversu. I trzeba ten przyzwyczajony do pilotów tyłek ruszać co te dwadziesciaparę minut.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironA jak w BIGB-ie zagości Slavoy, to dopiero jest przekleństwo - trzeba po Jego wizycie długo chować płyty, takie ma chłopak zacięcie do analogówDick Laurent is dead.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika StaryKocurOdsłuchasz u Dzika. Tym bardziej, że regulamin konkursu, niestety, nie przewidywał promocji. Jakże mi przykro.
Z przyjemnoscia odslucham u Dzika przy dobrym piwku. A jak juz o piwku mowa to jakie sobie zamawiasz z Wyspy? Przez te 2 dni zdaze jeszcze wyladowac kufer piwami, tylko Old Toma niestety nie znajde...Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoyPo trochę bandyckawych cenach Na Allegro często jest taniej.
(...)
Gramofony mają jeden duży minus - brak... autoreversu. I trzeba ten przyzwyczajony do pilotów tyłek ruszać co te dwadziesciaparę minut.
co do autoreversu - to tak ale można się zaopatrzyć w sprzęt z autorepeatem jednej strony- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Comment