Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
Sekcja Miłośników Płyt Winylowych
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTmnie się przytrafiła wreszcie poszukiwana płytka FOtN - Elizium.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Prawda jest taka drodzy panowie koneserzy , że najlepszy , niedoscigniony brzmeniowo , technicznie i wizualnie gramofon można kupić na bazarze za 50 zł . Mowa oczywiscie o marce Fonica . Która już ćwierć wieku temu postawiła poprzeczke nie do przeskoczenia dla produktów typu LENCO. Konstrujac te użądzenia nie znano jeszcze na masową skale pojecia obniżania kosztów produkcji. Można wiec zakupić doskonały adpater w cenie jednej nowej płyty. Gramofony te niestety są obecnie bardzo kapryśne . I zeby dobrze działały trzeba sie z nimi obchodzi jak z kobietą. Poprostu troche o nie pozabiegać . Wykazać sie pomysłowością i włożyć odrbine pracy żeby doprowadzić je do stanu sprzed dekady. Ale to przyjemnośc chyba jeszcze wieksza niż wygrzebywanie z pod ziemi coraz to nowych perełek do naszych kolekcji. Wiec jeśli nie macie w kieszeni zbędnych 2000 zł a nie chcecie słuchać waszych kochanych płyt na byle czym , to polecam zdobycie sprzetu ze złotego wieku czarnej płyty
Comment
-
-
dobrze że temat się odświeżył - bo ostatnio usilnie poszukuję Youngblood Brass Band - Center:Level:Roar na winylu oczywiście Jakby ktoś z Was napotkał albo chce się pozbyć (choć w to drugie nie wierzę) - nowy lub używany (ale w stanie min. bdb) - będę wdzięczny za informację!
Oczywiście nie interesuje mnie ta płyta za "wszelką cenę". W USA można ją dostać nową za 15 dolców- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART(ale w stanie min. bdb)
Comment
-
-
jest jeszcze "idealny", nie odsłuchiwany- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WisniaPrawda jest taka drodzy panowie koneserzy , że najlepszy , niedoscigniony brzmeniowo , technicznie i wizualnie gramofon można kupić na bazarze za 50 zł . Mowa oczywiscie o marce Fonica . Która już ćwierć wieku temu postawiła poprzeczke nie do przeskoczenia dla produktów typu LENCO. Konstrujac te użądzenia nie znano jeszcze na masową skale pojecia obniżania kosztów produkcji. Można wiec zakupić doskonały adpater w cenie jednej nowej płyty.(...)
Ja mam właśnie adapter FONICA GS464 kupiony jeszcze w PRL-owskim sklepie RTV pewnie (po przeliczeniu) za więcej niż 50 złotych. Kupiony tylko dlatego, że uchował się w sklepie stojąc na dolnej półce a sprzedawca wmawiał mi, że jest uszkodzony Mój Tata prawie dał się nabrać, ja się jednak uparłem, że bierzemy i dobrze zrobiłem - działa bez zarzutu do dziś, nawet bez specjalnych zabiegów pielęgnacyjnych.
Takie ładne płaskie, czarne cacuszkobigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
no to i ja się pochwale moją co raz to większą kolekcją starych winyli:
Iron Maiden:
-IRON MAIDEN (1980)
-The Number of the Beast (1982)
-Piece of mind (1983)
-Powerslave (1984)
-LIVE after DEATH (podwójny album) -1985
-Somewhere in Time (1986)
i sukcesywnie mam nadzieje że będzie sie powiększać
Comment
-
-
Ha Jak to się stało, że wcześniej nie zauważyłem tego tematu. Również mam kolekcję winyli Iron Maiden, szczególnym uwielbieniem darzę nigdy nie granego Killers w formie pięknego marmurka, czerwono-biało-przezroczystego. Jakoś wolę posłuchać sobie w domu na spokojnie czarnego krążka niż CD czy muzyki w formacie mp3.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Temat taki wspominkowy to i ja się dopiszę.
kto z Wrszawy to pamięta:
- Tonpress pasaż za Domami Centrum, jakie tam były kolejki, jak po mięso albo papier toaletowy.
- Helicon na Freta bardzo fajny repertuar ale ceny równie fajne
- giełda w Hybrydach tu było wszystko i "się bywało"
Moja kolekcja to big-bit polski, polskie '80 i punk '80-'90, gramofon gs 464 Fonica i drugi mam do ripowania vinyli g 601a z przedwzmacniaczem.
Poszukuję sp Kult-Pilociznany gamoń wiosłowy
Comment
-
-
Za Domami Centrum, a konkretniej za Kinem Relaks, w tym pasażu właśnie działa sobie Hey Joe. Można ciekawe krążki zanabyć drogą kupna.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
Comment