Ma harrakter . Sam go strugałeś?
Przy piwie o motocyklach
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedziMa harrakter . Sam go strugałeś?Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BigLebowski Wyświetlenie odpowiedziChyba charakter Nie jestem stolarzem ale owszem złożyłem z zestawu dla młodych majsterkowiczów
Comment
-
-
Motocykle to głupota
Człowiek wydaje pieniądze na paliwo, remonty, przeglądy po to żeby się przejechać dla przyjemności.
Wyjeżdżasz sobie na małą przejażdżkę w weekend i już prawie stówy nie masz w kieszeni
Ja zaczynałem na virago 535, po kilku sezonach sprzedałem i obecnie mam zephyra 750, przynajmniej mnie plecy nie bolą przy jeździe. Jedyna wada, że muszę prawą nogę prostować, na virago tego nie miałem
No i jak mi dzieciaki odrosną to mam wielki plan zamienić na XJR 1300.
Tak przy okazji "Szefi" z Bydgoszczy jeździ shadow chyba 600.
Comment
-
-
Już pisałem że do choppera" trza być twardym a nie miętkim". Też próbowałem na Virago, ale MOJA rama nie wytrzymywała Na co dzień wolę nieco "mniej wygodną " pozycję za kierownicą. Ile przejechaliście w tym sezonie? Ja do tej pory słabo, bo kumpel od jazdy miał wiosną szlifa i żona go tak podkręciła, że sprzedaje motocykl, a samemu ciężko się wybrać na poważniejszą jazdę. Reszta moich znajomych motocyklistów uparła się, żeby wozić ze sobą żony i też trudno mi się z nimi jeździ W sumie w tym sezonie narazie zrobiłem może z 2tys. km.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedziJednak har(ley)rakter Tak, czy siak - szacunek dla włożonej pracy. Jeśli kiedyś bedę sobie mógł pozwolić na posiadanie kilku motocykli, chciałbym żeby jeden z nich był podobny do twojego. Narazie jestem zadowolony z mojej "prowizorki" (GSX). Długo kompletowałeś ów zestaw dla majsterkowiczów?Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.
Comment
-
-
(...)Kompletowanie:dwa miechy, budowa następne dwa, a tak żeby wszystko działało bez zarzutu to zaczekam do przyszłego sezonu (...)
Co prawda jeszcze tego nie próbowałem, ale wydaje mi się, że budowa motocykla może kręcić podobnie jak sama jazda, więc chyba nie jest tak źle Tym bardziej, że prawdopodobnie koszt "zestawu" i tego co jeszcze trzeba było włożyć w drobiazgi pozwoliłby ci pewno kupić jakiegoś Sportstera ( o japonii nie wspomnę) i po prostu jeździć, więc przyjmuję że świadomie wybrałeś taką drogę. A z czym masz jeszcze problemy?Last edited by alnus; 2007-09-27, 07:52.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedziTym bardziej, że prawdopodobnie koszt "zestawu" i tego co jeszcze trzeba było włożyć w drobiazgi pozwoliłby ci pewno kupić jakiegoś Sportstera ( o japonii nie wspomnę) i po prostu jeździć, więc przyjmuję że świadomie wybrałeś taką drogę.Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BigLebowski Wyświetlenie odpowiedziZ tym się nie mogę zgodzić. Koszt jest prawie identyczny jak przy zakupie całego. A motocykle budowane na zamówienie są z zasady droższe od fabrycznych.
Przecież żeby zbudować customa musisz kupić cały motocykl w częściach, albo te części wyprodukować jednostkowo, a one zawsze są droższe niż te/takie same w kompletnym sprzęcie.
Chodziło mi właśnie o to, że choć mogłeś kupić gotowy, seryjny motocykl, wybrałeś trudniejszą drogę, więc musi cię to kręcić, albo miałeś inne powody o których nie muszę wiedzieć.
Comment
-
-
A ja trochę w temacie, ale nieco osobliwie. A mianowicie zamierzam kupić sobie motor do remontu. W grę wchodzi SHL, WSK, albo stara Jawa (dziś uciekła mi jedna upatrzona na allegro, model z 1963 roku).
Motor do remontu oznacza u mnie po prostu zajęcie na dłuuugie zimowe wieczory. Dotychczas bawiłem się raczej stawianiem na nogi 126 p (przy dobrych wiatrach obrabiałem 2 autka na zimę), teraz pomyślałem o jakimś klasyku polskich szos na dwóch kołach.
Może macie jakichś znajomych na Śląsku, którym niepotrzebna SHL-ka zalega w piwnicy? Chętnie kupię za rozsądną cenę.
W zasadzie może być też zabytkowy Komar (do tego mam nawet nieco części). Im starszy, tym lepszy...*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Powinieneś się spieszyć z polskimi weteranami, bo ostatnio podobno idą w cenę. Latem jeszcze, rozmawiałem z chłopakami z Rdzawych Diamentów z Ustronia ( to takie małe prywatne muzeum starych motocykli) i wg nich polskie WSK i podobne mają ostatnio wzięcie poza granicami naszego kraju. Cieszą się renomą jako "egzotyczni" kuzyni DKW RT 125. Podobna sytuacja ma miejsce u naszych południowych sąsiadów, gdzie wiekowe Jawy i CZ'ki potroiły ostatnio swoją wartość.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi Wyświetlenie odpowiedziA ja trochę w temacie, ale nieco osobliwie. A mianowicie zamierzam kupić sobie motor do remontu. W grę wchodzi SHL, WSK...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perez Wyświetlenie odpowiedziProponuję zajrzeć na to forum jeżeli jeszcze nie byłeś.
http://syrena10.vipserv.org/forum/in...6e8433e43a9be4
Muszę trochę bambetli dokupić – zamierzam wymienić wszystkie linki, siodełko (miał założoną kanapę z jawki), łożyska w kołach i przednią lampę. A pewno w trakcie zabawy jeszcze nie jeden feler wyskoczy...
Dzięki za podpowiedź perez!*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi Wyświetlenie odpowiedziZajrzałem i nawet skorzystałem.
Dzięki za podpowiedź perez!
Ile czasu planujesz przeznaczyć na remont? Wrzuć jakies foty teraz i na koniec roboty. No i powodzenia. Nie ma jak stare, polskie, dobre maszyny.
Comment
-
Comment