No i nie zdążyłem!!! Chyba po prostu można powiedzieć po polsku - pogrywa w BULE. Widziałem mnóstwo tak pogrywających we Francji, nawet miałem kupić zestawik do gry, ale zrezygnowałem w ostatniej chwili
Konkurs był korupcyjny bo przecież widać, że Maryhh pogrywa w siatkówkę
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Owszem, hotel, ale barek w nim też jest.
Gablota przy recepcji nie wygląda obiecująco. Kilka dni temu były tam tylko dwie butelki: Żywiec i Lech (oraz inne, często potrzebne ludziom rzeczy takie jak gumki i Apap na rano ). Natomiast w znajdującym się w pomieszczeniu obok barze sytuacja...
Sprzedam taką oto butelkę z browaru Carl Herden brauerei Schlaney butelka w stanie idealnym, zatyczka porcelanowa cała, gumki brak druty skorodowane. Cena do uzgodnienia, kompletnie nie mam pojęcia ile to jest warte. Dajcie jakieś propozycje cenowe....
A zaczęły się zjazdy od Srebrnej Góry w czerwcu 2001. Poprzedzone długą wymianą korespondencji, obawami, czy sobie przypadniemy do gustu.... przed zjazdem prawie nikt się nie znał (oprócz mnie, bo znałam prawie wszystkich dzięki spotkankom we Wrocławiu na piwku)
Słowo "cwtch"oznaczające po walijsku czuły uścisk, jest - zgodnie z przeprowadzonymi badaniami - najbardziej lubianym i najpopularniejszym słowem w Walii. Oczywiście, duże znaczenie ma to, że budzi bardzo przyjemne skojarzenia, a także...
Comment