Upierdliwe wirusy jak walczyć

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
    Uwaga - nie wysyłałem do nikogo żadnych linków w okresie świąt przez gg. W razie jeżeli taki link ode mnie ktoś otrzymał, prosze go nie otwierać bo gg może przestać działać. Sam mam teraz taki problem po próbie otwarcia takiego linku.
    PS - prawdopodobnie wirus rozsyła się do wszytkich zapisanych w książce adresowej gg.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• YouPeter
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.05
      • 2379

Tak i zazwyczaj jest to jakiś wiarygodny link nie budzący podejrzeń jak np. www.google.pl
      Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23928

otrzymałem takiego linka i od Ciebie i od Kiszota i od wielu innych po prostu należy podchodzić z opdowiednią rezerwą do podsyłanych odnośników tą drogą.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Maidenowiec
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.07
          • 2287

A ktoś zweryfikował co to za świństwo i jak poza nieotwieraniem linków przed tym się bronić?
          Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• adam16
            • 2001.02
            • 9865

U mnie to teraz wygląda tak że ja otrzymuję nadal wiadomości na gg ale tego co wysyłam odbiorca nie widzi. A link otrzymałem od kiszota i jeszcze od dwóch osób. Teraz już to powywalałem i puściłem e-scan'a - zobaczymy czy to coś da.
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• YouPeter
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.05
              • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
              A ktoś zweryfikował co to za świństwo i jak poza nieotwieraniem linków przed tym się bronić?
              Jeśli masz program antywirusowy to po klinięciu na link zanim się otworzy poinformuje Cię że jest to trojan.
              Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• adam16
                • 2001.02
                • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter
                Jeśli masz program antywirusowy to po klinięciu na link zanim się otworzy poinformuje Cię że jest to trojan.
                U mnie jest aktywny taki program, aktualizowany na bieżąco, a nic nie pokazało.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz

Comment

• YouPeter
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.05
                  • 2379

W moim przypadku koleżanka, która mnie poinformowała, że to rozsyłam właśnie zauważyła to dzięki programowi antywirusowemu. Widocznie nie wszystkie jeszcze to wykrywają. Trojan ten krąży już minimum od miesiąca ale dopiero od tygodnia gdzieś stał się dość bardzo powszechny. Przynajmniej tak obserwuję na własnym przykładzie.
                  Last edited by YouPeter; 2006-12-26, 22:53.

Comment

• fteo
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.05
                    • 1139

I do mnie z kilka tygodni temu trafił ten wirus na firmowym komputerze. Nie wykrył go Symantec, ale wykrył MKS-Vir on-line i usunął.
                    http://lotnictwo.net.pl/
                    http://www.flightradar24.com/
                    http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• robox
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.11
                      • 8188

Mojego kompa też dopadł wirus, dlatego teraz korzystam z chwili u znajomego. Teraz po świętach będzie trochę czasu, więc wezmę się do naprawy.

Comment

Przetwarzanie...
                      X