Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
(...)Dla zmylenia przeciwnika, w niemieckim nazewnictwie - oberleutnant to porucznik, zaś leutnant - podporucznik. Nadporucznika nie było...
ja tam się nie znam ale dla mnie armia niemiecka i armia CK to były dwie różne rzeczy
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Do dzisiaj nie miałem pojęcia ile wspólnego miał Szwejk oraz niemiecka i CK armia z nibypiwem Karmi.
Konkluzja jest oczywista: KARMI to takie same piwo, jak ze SZWEJKA żołnierz
alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach
Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...
W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...
Cześć,
Czy jest tu ktoś kto prowadzi może pub typu multitap lub sklep z piwem kratowym/regionalny itp w mieście poniżej 20 tys i chciał bym/mógł by poświęcić krótką chwilę na rozmowę. W barterze oferuje konsultacje w IT jak ktoś będzie zaintereswany.
Comment