chej ludkowie ... dajcie spokuj... (było: Zwiedzanie Browaru w Raciborzu)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

[QUOTE=zAjkA] (...)Nie umiesz się nawet posługiwać poprawną polszczyzną. W dodatku nie żucaj (...)[QUOTE]

zAjkA, ale dałeś ciała....

[QUOTE=Mafar] Jak jesteś takim wielkim znawcą to uświadom nas jakie piwo jest najlepsze[QUOTE]

i odpowiedź na to pytanie wszystko wyjaśni, mam nadzieję browarku38, że podasz nazwę np tylko jednego polskiego piwa, które uważasz za doskonałe

[QUOTE=browarek38] (...) by śmiechem nie reagować na wypowiedzi pełne zachwytu i ble ble - cudo odnosnie jakiegoś piwa .... zachwalacie tak wiel trunków które nawet nie powinny nigdy sie naryku ukazac z racji swoich niedoskonałości(...)[QUOTE]

Może nie w takiej formie ale w podobnej podjąłem dyskusje w temacie "ideologiczne picie piwa" czym też się chyba co poniektórym naraziłem, dla mnie palców dwóch rąk starczy ( i jeszcze zostanie trochę) aby wymienić małe browary z których piwa naprawdę mi smakują, pozostałe są to zwykłe przeciętniaki na szybkie wypicie i zapomnienie.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• browarek38
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2003.11
      • 10

kurcze ... tu chyba wszyscy łamią regulamin forum ...odbiegacie od tematu (rozumiem tak wyszło) ... żeby mnie bananami nie zasypano można do dyskusji powrócić do działu ogólnie o piwie - gdzies tam znajdziecie .....to jak z ycieczko do raciborza ... ja w ty miescie byłem dwa razy przejazdem i z wami tam sie nie wybiorę .... natomiast odpiwię na postawione pytania .. które piwo jest najlepsze ... no cóż jakiej odpowiedzi sie spodziewasz - cie .... chyba niektorzy tylko czekają na cokolwiek żeby zaraz odpisac jaki to ze mnie baran itd....
      otóż odpowiedź jest taka .... o tym które piwo jest najleprze na swiecie decydują pieniądze, rachunek ekonomiczy i cała masa zabiegów ludzi którzy pociągają z sznurki w rynku piwnym....o tym ktore piwo jest najlepsze decyduje WYNIK ...najwieksza produkcja liczona w tonach hektolitrów,... produkowane jest na wszystkich kontynentach naszego globu, ...sprzedawane jest w najwiekszej ilości państw (około w 170 krajach) itd.
      Dlaczego reklamy calsberga konczą sie słowami prawdopodobnie najlepsze piwo na swiecie - bo oni doskonale wiedzą że numer jeden w rynku ma HENIEK i to jest odpowiedź na pytanie - moja odpowiedź czy ktoś sie z tym godzi czy nie - wasza sprawa .. na rynku krajowym o palme pierwszeństwa walczy wiadomo kto ale ja stawiam na żywca jako zwycięscę.... a jeżeli chodzi o moje osobiste sugestywne walory smakowe to najleprze piwo uważam za takie którego picie sprawia mi przyjemność i jest nim ciągle Warka Strog na równi Namysłowe Rycerskim (kiedys - teraz Namysłów Zamkowe - tez z rodziny mocnych - dopisek dla tych którzy nie wiedzą dlaczego z Rycerskiego na Zamkowe przeszli ... ano dlatego ze nowe władze w Namysłowie przestały płcic Głubczycą za użyczenie nazwy marki .. kiedys te dwa browary były jednoscią i pod marką Rycerskie robili piwo ..potem jednością przestali być i nastąpił konflikt na tym podłożu - chodziło o używanie nazwy RYCERSKI ... zatem nowi ldukowie Zrobili to co było sluszne i mamy Zamkowe) ... Namysłów mniej mnie wali w głowe - wiec jak ide na ilośc to namysłów ... warka bije mnie mocjniej wiec jezeli idę na jakośc to warka strog .... odpowiedź kopletna .. pozdrawiam

Comment

• perłyfan
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.02
        • 1244

Trafiłeś w sedno...najlepsze piwo jest to, którego picie sprawia przyjemność. Dlaczego więc chcesz wciskać innym, że coś im nie smakuje, bo jest z nie takiej wody jak powinno być. Nic do Ciebie nie mam, ale ogólnie nie czaję przesłania twoich wywodów, w każdym poście piszesz to samo, a ja dalej nie wiem o co Ci chodzi. Nara
        JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY

Comment

• jasiu_piwosz
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.12
          • 620

MORALISTYCZNY BROWAREK 38

W każdym poście pisze Browarek 38 to samo z notorycznymi bykami . Zamiast prawić banalne morały powinien nie pisać na Forum lecz dokładnie zgłębiać tajniki i uczyć się pisania po polsku. Chyba pomyliłeś strony , powinieneś zostać anonimowym lektorem w poradni AA. ANONIMOWEMU BROWARKOWI który występuje na FORUM też anonimowo chyba też nie wszystko wolno , a tym bardziej mieszania się w to co kto pije ; tanie czy drogie.

Comment

• ZIOMEK2
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.09
            • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarek38
            chej ludkowie ... dajcie spokuj z wycieczką do raciborza ... strata waszego cennego czasu - nic to wam nowego nie wniesie do waszej wiedzy ogólnej o browarnictwie .... poważnie jak czytam wasze wypowiedzi to odnosze wrażenie, ze zdecydowana wiekszośc z was to tylko piwsko żłopie (niewazne jakie - byle było i jeszcze byle taniej lub gratis) i na temat piwa wie tyle co nic !!! - a mądralic to każdy sie umie .... sorki ale zbyt długo pracuję w browarach (różnych) by śmiechem nie reagować na wypowiedzi pełne zachwytu i ble ble - cudo odnosnie jakiegoś piwa .... zachwalacie tak wiel trunków które nawet nie powinny nigdy sie naryku ukazac z racji swoich niedoskonałości ... no cóż nie mi was uswiadamić ... pozdrawiam wszystkich znawców i tych któży myslą że nimi są ... ten komentarz może nie na temat ale kiedys trzeba było sie odezwać wiec poraz pierwsz odezwałem sie do was ..... aha zamiast wycieczki do raciborza proponuje zadbajcie o swoje rodziny, żony, dzieci, przyjaciół, siebie - dajcie radość zycia i obcowania ze sobą swoim bliskim - czas ucieka przez palce a człowiek nie tylko piwem żyje .. nara
            Racibórz - fajne miasto ( szkoda, że kiedyś zdewastowane przez bolszewików ) i bardzo sympatyczny browarek...

chcesz jechać - jedziesz, nie chcesz - nie jedziesz. HEJ !

A może to jakieś obce radio lub zwierzenia osoby po przejściach !?
            Zacznij jeszcze raz od swego profilku...

Comment

• zibiolot
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2003.12
              • 195

Namysłów mniej mnie wali w głowe - wiec jak ide na ilośc to namysłów ... warka bije mnie mocjniej wiec jezeli idę na jakośc to warka strog .... odpowiedź kopletna .. pozdrawiam[/QUOTE]
              Parę cytatów:

Nr.1" poważnie jak czytam wasze wypowiedzi to odnosze wrażenie, ze zdecydowana wiekszośc z was to tylko piwsko żłopie "

Nr.2" nie chce nikogo obrażać, jeżeli (a chyba tak) znajdą sie tutaj słowa ironii i krytycyzm to maja sie one do tych którzy nie powinni tu sie znaleźć i tylko za znawców piwa sie uważają.....
              ... zatem - czytam wasze wypowiedzi na temat różnych piw , które to spozywacie oceniacie je jakimis punktami, wychwalacie ich walory smakowe, zapachowe, pianke, i całą masę innych spraw robiąc wspaniałą otoczke do danego piwa"

Nie wiem jak uważasz, ale przy wyborze piwa lepiej wziąść pod uwagę "otoczkę" niż "bicie mocniej".

Comment

• kloss
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.03
                • 2526

Jeżeli ulubionym piwem Browarka38 jest Warka Strong to ja nie mam więcej pytań.

Comment

• arzy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.06
                  • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarek38
                  (...)Namysłów mniej mnie wali w głowe - wiec jak ide na ilośc to namysłów ... warka bije mnie mocjniej wiec jezeli idę na jakośc to warka strog .... odpowiedź kopletna .. pozdrawiam
                  nie lepiej wypić kielicha? to ma bicie
                  "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  Bractwo Piwne
                  Skład Piwa
                  Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

W takim razie ta Warka Strong musiała bardzo mocno trafić człowieka w głowę, bo jeszcze bredzi od rzeczy. Tu wyliczenie do dziesięciu nic nie pomoże, trzeba zastosować płukanie żołądka i podwójną lewatywę.

PS. Podoba mi się słowo "chej"
                    Last edited by Krzysiu; 2005-05-27, 06:32.

Comment

• JAckson
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

Rozbawiła mnie ta "bóża jednego muzgó" z samego rana

Pozdrowienia dla pana browarka38.
                      Jeżeli ten człowiek jest w jakiejś części odpowiedzialny za jakość produkowanego piwa lub budowanie obrazu jakiegoś browaru to wszelkie dyskusje nad stanem i poprawą polskiego browarnictwa są zbędne.

Siła reklamy cały czas mnie zaskakuje. To narzędzie ma niesamowitą siłę. Można śmiało wprowadzić nową(?) pozycję konsumencką - smakosz reklam
                      MM961
                      4:-)

Comment

Przetwarzanie...
                      X