Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika P-Oset
gdzie na wakacje 2005
Collapse
X
-
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzTylko ,że Jura raczej nie leży nad Bałtykiem ,Poznań też,Chorwacja również...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Planuję wyjazd na Wegry nad Balaton(tydzień) a po drodze 3-4 dni w miejscowości Hajduszloboszlo (tak sie wymawia)gdzie jest AquaPark oraz baseny tremalne(pod Debreczynem).Kumpel był i mówił ze jest tam super chociaż cene już nie tak małe.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumPodałeś zbyt mało danych. Jakie masz prefernecje - miasto czy głusza, zapora wodna i las czy góry, w okolicy małych browarów czy obojętne, itp.www.collections.pl
Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych
Comment
-
-
P-Oset, rzeczywiście bardzo enigmatycznie wypowiadasz się nt planowanego wyjazdu. Wszystko bowiem zależy od tego jakie górki i jakie zabytki preferujesz.
Bo gór u naszych południowych sąsiadów pod dostatkiem, a i ciekawostek górskich niemało (ot pierwsze z brzegu: Mała Fatra i Słowacki Raj na Słowacji, czy Skalne Miasto w Czechach - a to tylko najbardziej znane). Poza tym oprócz gór jest tam wiele ciekawych jaskiń, wiele źródeł wód termalnych więc atrakcji nie zabraknie Ci na miesiąc.
Z kolei zabytki też są różnorodne (stare miasta, zamki, ruiny warowni, stare młyny, skanseny czy choćby pozostałości po żydach, węgrach, niemcach i ukraińcach).
Najpierw musiałbyś sam określić swoje preferencje, ale ja na Słowacji polecałbym poszukać noclegu na Spiszu, Liptovie albo na Orawie (bo i blisko z Polski, niedaleko Tatry a i niższe górki blisko, trochę zamków, wiele ładnych miast etc.)bla bla bla
Comment
-
-
Ktoś z Forumowiczów może polecić konkretnie miejsca noclegowe w okolicach Słowackiego Raju?Chcemy połazić po tych pięknych terenach,wiadomo,że oczywiście napić się też dobrego piwka. Poszperałem w internecie i jest sporo ofert,ale może Ktoś był i może podpowiedzieć.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzKtoś z Forumowiczów może polecić konkretnie miejsca noclegowe w okolicach Słowackiego Raju?Chcemy połazić po tych pięknych terenach,wiadomo,że oczywiście napić się też dobrego piwka. Poszperałem w internecie i jest sporo ofert,ale może Ktoś był i może podpowiedzieć.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Szukaj w Terchowej. Moje namiary sprzed lat będa pewnie nieaktualne ale w domu poszukam.
Fakt,tam też jest piknie i ceny całkiem całkiem
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzKtoś z Forumowiczów może polecić konkretnie miejsca noclegowe w okolicach Słowackiego Raju?Chcemy połazić po tych pięknych terenach,wiadomo,że oczywiście napić się też dobrego piwka. Poszperałem w internecie i jest sporo ofert,ale może Ktoś był i może podpowiedzieć."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzKtoś z Forumowiczów może polecić konkretnie miejsca noclegowe w okolicach Słowackiego Raju?Chcemy połazić po tych pięknych terenach,wiadomo,że oczywiście napić się też dobrego piwka. Poszperałem w internecie i jest sporo ofert,ale może Ktoś był i może podpowiedzieć.
W tym roku też mam w planach odwiedzić rodzinkę w Pieninach na początku sierpnia i jak dam radę to na jeden dzień tam wpadnę.Last edited by dzidek1960; 2006-05-30, 11:57."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzKtoś z Forumowiczów może polecić konkretnie miejsca noclegowe w okolicach Słowackiego Raju?Chcemy połazić po tych pięknych terenach,wiadomo,że oczywiście napić się też dobrego piwka. Poszperałem w internecie i jest sporo ofert,ale może Ktoś był i może podpowiedzieć.
Ja natomiast, łażąc z synem po górach, wybraliśmy nocleg w samym centrum Raju, na terenie Parku - w Klastorisku. Mają tu taki kompleks domków letniskowych dość przeciętnej klasy, ale to nie miało dla nas znaczenia. Domki właściwie służą tylko do spania, mycie w oddzielnej umywalni z prysznicem (ciepła woda bez problemu), obok restauracja (w karcie raczej ubożuchno). Ale miejsce nam się podobało, bo blisko szlaków, no i niesamowita cisza i spokój.
Comment
-
-
Klastorisko faktycznie jest fajnie położone (praktycznie w środku SR) i to bardzo urokliwe miejsce, o tyle wygodne, że wiele szlaków się tam krzyżuje i można w wiele miejsc z tamtąd uderzyć. Aż sobie dziś obejrzę zdjęcia z Slovenskego Rajabigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironKlastorisko faktycznie jest fajnie położone (praktycznie w środku SR) i to bardzo urokliwe miejsce, o tyle wygodne, że wiele szlaków się tam krzyżuje i można w wiele miejsc z tamtąd uderzyć. Aż sobie dziś obejrzę zdjęcia z Slovenskego Raja
Co do piwek to nie ma tam specjalnego wyboru, byłem w knajpce na Klastorisku i w Podlesoku. Jako miejsce wypadowe i noclegowe Podlesok ( o ile dobrze zapamiętałem nazwę ) jest równie dobre jak Klastorisko. Położone na północnym krańcu Parku z polem namiotowym i schroniskiem (hotelem?), zdaje się że są tam też domki kempingowe ale nie mam pewności. Początek biorą tam 3 szlaki, które dalej krzyżując się z innymi dają duże możliwości. Szczególnie polecam zaczynający się tu szlak poprzez przełom Hornadu. Jeszcze taka uwaga, większość szlaków na tym terenie jest jednokierunkowa i jest to respektowane."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
Comment