gdzie na wakacje 2005

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • iommi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.07
    • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika P-Oset
    Planuję zabrać w tym roku rodzinę do Czech lub Słowacji. Może ktoś zna niedrogie miejsce mogące służyć za bazę wypadową?
    Piwniczna - kwatery w cenach od 15 do 40 zł za osobę, przejście graniczne tuż za miastem. Jeśli chcesz szczegóły, pisz na PW, podam Ci gdzie szukać miejsca noclegowego, mam też chyba jakieś namiary...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
      Tylko ,że Jura raczej nie leży nad Bałtykiem ,Poznań też,Chorwacja również...
      Może to morze, nie było Bałtykiem , ale na Jurze kiedyś też morze było
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• sibarh
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2005.01
        • 10387

Planuję wyjazd na Wegry nad Balaton(tydzień) a po drodze 3-4 dni w miejscowości Hajduszloboszlo (tak sie wymawia)gdzie jest AquaPark oraz baseny tremalne(pod Debreczynem).Kumpel był i mówił ze jest tam super chociaż cene już nie tak małe.
        2800 nowe piwa opisałem na forum
        Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
        Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• zgrredek
          Porucznik Browarny Tester
          • 2002.10
          • 315

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
          Podałeś zbyt mało danych. Jakie masz prefernecje - miasto czy głusza, zapora wodna i las czy góry, w okolicy małych browarów czy obojętne, itp.
          Musi być trochę gór i jakieś ciekawe zabytki. Browary niekoniecznie, aczkolwiek byłby to plus.
          www.collections.pl
          Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

Comment

• kalifat
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.10
            • 1168

P-Oset, rzeczywiście bardzo enigmatycznie wypowiadasz się nt planowanego wyjazdu. Wszystko bowiem zależy od tego jakie górki i jakie zabytki preferujesz.

Bo gór u naszych południowych sąsiadów pod dostatkiem, a i ciekawostek górskich niemało (ot pierwsze z brzegu: Mała Fatra i Słowacki Raj na Słowacji, czy Skalne Miasto w Czechach - a to tylko najbardziej znane). Poza tym oprócz gór jest tam wiele ciekawych jaskiń, wiele źródeł wód termalnych więc atrakcji nie zabraknie Ci na miesiąc.
            Z kolei zabytki też są różnorodne (stare miasta, zamki, ruiny warowni, stare młyny, skanseny czy choćby pozostałości po żydach, węgrach, niemcach i ukraińcach).
            Najpierw musiałbyś sam określić swoje preferencje, ale ja na Słowacji polecałbym poszukać noclegu na Spiszu, Liptovie albo na Orawie (bo i blisko z Polski, niedaleko Tatry a i niższe górki blisko, trochę zamków, wiele ładnych miast etc.)
            bla bla bla

Comment

• Pogoniarz
              † 1971-2015 Piwosz w Raju
              • 2003.02
              • 7971

Ktoś z Forumowiczów może polecić konkretnie miejsca noclegowe w okolicach Słowackiego Raju?Chcemy połazić po tych pięknych terenach,wiadomo,że oczywiście napić się też dobrego piwka. Poszperałem w internecie i jest sporo ofert,ale może Ktoś był i może podpowiedzieć.

Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

Comment

• adam16
                • 2001.02
                • 9865

Ktoś z Forumowiczów może polecić konkretnie miejsca noclegowe w okolicach Słowackiego Raju?Chcemy połazić po tych pięknych terenach,wiadomo,że oczywiście napić się też dobrego piwka. Poszperałem w internecie i jest sporo ofert,ale może Ktoś był i może podpowiedzieć.
                Szukaj w Terchowej. Moje namiary sprzed lat będa pewnie nieaktualne ale w domu poszukam.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Pogoniarz
                  • 2003.02
                  • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                  Szukaj w Terchowej. Moje namiary sprzed lat będa pewnie nieaktualne ale w domu poszukam.
                  Tak tylko ta mieścinka leży w Małej Fatrze ,my chcemy jak najbliżej Słowackiego Raju.
                  Fakt,tam też jest piknie i ceny całkiem całkiem

Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

Comment

• arzy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.06
                    • 2814

Też mam takie plany.
                    "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Bractwo Piwne
                    Skład Piwa
                    Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• dzidek1960
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 1548

Byłem tam dwa razy na jednodniowych wypadach przy okazji pobytu w Pieninach i zawsze po parkingch kręciły się dziciaki oferujące noclegi. Wg. mnie możesz próbować wyjazdu w ciemno, chociaż jest tam bardzo tłoczno, masa turystów. Lecz na szlakach już tego się tak nie odczuwa, jest ich dużo i ludzie się rozchodzą. Polecam i gratuluję wyboru, naprawdę piękne miejsce.
                      W tym roku też mam w planach odwiedzić rodzinkę w Pieninach na początku sierpnia i jak dam radę to na jeden dzień tam wpadnę.
                      Last edited by dzidek1960; 2006-05-30, 11:57.
                      "Ma jednak kraj polski napój warzony
                      z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                      piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                      do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                      mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                      wybornym smakiem"
                      Jan Długosz, Historie Piwne
                      Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• Dreamer
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.05
                        • 1576

Jest kilka miejscowości u podnóża Raju, w których zawsze znajdzie się jakaś kwatera, np. położone trochę bardziej na południu, za to niezwykle malownicze Dedinky, które oferują sporo miejsc noclegowych. Ze spaniem nie ma tam problemu, szuka się go na miejscu, ale trzeba uważać, bo dużo jest "naciąganych" noclegów oferowanych przez Cyganów (przestrzegał mnie znajomy, który mówił o tym, że bardzo kiepski standard i dziwne podbijanie ceny; sam nie sprawdzałem).
                        Ja natomiast, łażąc z synem po górach, wybraliśmy nocleg w samym centrum Raju, na terenie Parku - w Klastorisku. Mają tu taki kompleks domków letniskowych dość przeciętnej klasy, ale to nie miało dla nas znaczenia. Domki właściwie służą tylko do spania, mycie w oddzielnej umywalni z prysznicem (ciepła woda bez problemu), obok restauracja (w karcie raczej ubożuchno). Ale miejsce nam się podobało, bo blisko szlaków, no i niesamowita cisza i spokój.
                        Blog: Piwna Brytania

Comment

• iron
                          • 2002.08
                          • 6717

Klastorisko faktycznie jest fajnie położone (praktycznie w środku SR) i to bardzo urokliwe miejsce, o tyle wygodne, że wiele szlaków się tam krzyżuje i można w wiele miejsc z tamtąd uderzyć. Aż sobie dziś obejrzę zdjęcia z Slovenskego Raja
                          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Pogoniarz
                            • 2003.02
                            • 7971

No dobra,a jak sytuacja z piwkiem,co tam można wychłeptać ciekawego i gdzie?

Prawie jak Piwo
                            SZCZECIN

Comment

• Dreamer
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.05
                              • 1576

W knajpie przy Klastorisku - Złoty Bażant z kija, wersja 10% i 12%
                              Blog: Piwna Brytania

Comment

• dzidek1960
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.01
                                • 1548

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
                                Klastorisko faktycznie jest fajnie położone (praktycznie w środku SR) i to bardzo urokliwe miejsce, o tyle wygodne, że wiele szlaków się tam krzyżuje i można w wiele miejsc z tamtąd uderzyć. Aż sobie dziś obejrzę zdjęcia z Slovenskego Raja
                                Widzę, że nie tylko mnie post Pogoniarza nastroił sentymentalnie. Ja sobie przejrzałem kasete wideo z poprzedniego pobytu tam i nabrałem takiego apetytu na te okolice, że mógł bym tam pojechać nawet zaraz.
                                Co do piwek to nie ma tam specjalnego wyboru, byłem w knajpce na Klastorisku i w Podlesoku. Jako miejsce wypadowe i noclegowe Podlesok ( o ile dobrze zapamiętałem nazwę ) jest równie dobre jak Klastorisko. Położone na północnym krańcu Parku z polem namiotowym i schroniskiem (hotelem?), zdaje się że są tam też domki kempingowe ale nie mam pewności. Początek biorą tam 3 szlaki, które dalej krzyżując się z innymi dają duże możliwości. Szczególnie polecam zaczynający się tu szlak poprzez przełom Hornadu. Jeszcze taka uwaga, większość szlaków na tym terenie jest jednokierunkowa i jest to respektowane.
                                "Ma jednak kraj polski napój warzony
                                z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                                piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                                do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                                mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                                wybornym smakiem"
                                Jan Długosz, Historie Piwne
                                Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

Przetwarzanie...
                                X