Marzy mi sie wypad do Chorwacji.Czysta ciepła woda i te cudowne widoczki.Niestety w tym roku pozostane tylko na marzeniach.A żeby było śmieszniej to raczej nigdzie w tym roku nie pojadę Jedyną chyba moją rozrywka będzie Żywiec i zlot.Może za rok?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Nie polecę Ci Pobierowa - piwna pustynia, z Czarnkowem jako jedyną oazą. No chyba że wpadnie Pogoniarz z plecaczkiem .
Samo Pobierowo - OK, jedziemy tam też w tym roku.
Też bardzo miło wspominam Pobierowo, ale to sprzed 5-8 lat. Ostatnio zrobiło się tam zbyt tłoczno jak dla mnie.
Dlatego wybieram się ponownie do mojej ukochanej Piwnicznej. Mam tam do dyspozycji domek z ogrodem, a przejście graniczne ze Słowacją ledwie 500 metrów od płotu. A tam kilka moich ulubionych piw... Natomiast w polskich sklepach OK Beer z Okocimia i rzut beretem do Grybowa...
Nie polecę Ci Pobierowa - piwna pustynia, z Czarnkowem jako jedyną oazą. No chyba że wpadnie Pogoniarz z plecaczkiem .
Samo Pobierowo - OK, jedziemy tam też w tym roku.
W miejscowościach nadmorskich zachodniopomorskiego raczej ciężko o piwo.Wyjątkiem właśnie piwa z Czarnkowa,czasem Boss-ale picie portera jeśli są upały może skończyć się "zmęczeniem" Można zrobić wycieczkę do zachodnich sąsiadów i tam się konkretnie zaopatrzyć w jakimś markecie
Planuję zabrać w tym roku rodzinę do Czech lub Słowacji. Może ktoś zna niedrogie miejsce mogące służyć za bazę wypadową?
Znam takie super miejsce na Słowacji. To miasto Kremnica. Dużo zabytków, niesamowite okolice i co najważniejsze 4 baseny termalne z wodą od 22 do 40 stopni. Byłem tam już trzy razy i jak czas pozwoli znów tam się wybiorę. Zakwaterowanie za grosze, zawsze w hotelu Veternik.
Podałeś zbyt mało danych. Jakie masz prefernecje - miasto czy głusza, zapora wodna i las czy góry, w okolicy małych browarów czy obojętne, itp.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Jeżeli chodzi o Słowację i Czechy to zawsze wybieram miejsca przez http://www.limba.sk/pl/slowacja ( jak czechy to po prostu.../czechy ) , na razie się nie zawiodłem.
Nowe terminy Gield na 2005
F.v.B.-Tauschbörsenplan
2005
Datum / Date Börse / Meeting
19. März 2005 Hamm - Int. FvB Isenbeck Tauschbörse in den Zentralhallen
7. Mai 2005 Worms - F.v.B. Tauschbörse
21. Mai 2005 Aldersbach - FvB...
Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...
wszystko jak zwykle kłębi się pod koniec roku jeszcze bardziej niż zwykle i mam wielką prośbę do Was. Powtórka z roku 2005
Zostało trochę piw które nie były opisywane juz jakiś czas lub nie wiadomo na pierwszy rzut oka z całą pewnością czy dostępne były na rynku w kończącym się...
Comment