Do słowika wracając: ale całą noc? Jest to romantyczne, ale nie słyszę wtedy czy ktoś się nie skrada
A może to szpak jest?
Nie słyszałem szpaka śpiewającego w nocy (mówimy o porze doby w której jest ciemno). W okolicy zabudowań może śpiewać także kopciuszek jak jest gdzieś źródło światła. I kilka innych ptaków
Słowik śpiewa całą noc swoje wyszukane frazy. Wracając po którymś z majowych spotkań sekcji wrocławskiej (na piechotę bo pomyliłem autobusy), co kilkadziesiąt metrów mijałem "śpiewający krzak zaopatrzony w słowika rdzawego" koło 2 w nocy
Rozwadnianie to będzie jak o ptaszkach wodnych zaczniesz...
O posiadactwie ptaszków mówiłem o odległości do 50 m.
I to pomimo Kicurka, której wyrwałem szpaka z pyska. Ale bażanta na którego poluje jej nie wyrwę, bo się boję obcych, wielkich ptaków
Ja też, ja też...(weź mnie, weź mnie, mnie weź )
Dziś gotowałem wodę, że z przyprawami, jako zalewę do wędzenia - może znowu wyjdzie.
Ż literka znów się pojawiła
Ja też, ja też...(weź mnie, weź mnie, mnie weź )
Dziś gotowałem wodę, że z przyprawami, jako zalewę do wędzenia - może znowu wyjdzie.
Ż literka znów się pojawiła
Radziu-Gosiu jaka tam u Ciebie pogoda??
Czy jeszcze w pracy jesteś??
Czy z tego powodu mam Ci współczuć czy już nie??
Czy pisząc piwo spożywasz?? - bo ja czaj.
Literki ż, literki ż - co za radość w ich rodzinie...
Radziu-Gosiu jaka tam u Ciebie pogoda??
Czy jeszcze w pracy jesteś??
Czy z tego powodu mam Ci współczuć czy już nie??
Czy pisząc piwo spożywasz?? - bo ja czaj.
Literki ż, literki ż - co za radość w ich rodzinie...
U mnie gorącoooo 33 stopnie ...ufff...jestem jeszcze w pracy i szczezrze mówiąc nie chce mi sie stad wychodzic....do pustego domu.. No ale kiedys bede musiałą zamknac tą apteke Nie pije piwa poniewaz jestem samochodem...byc moze jak wróce z roweru to bede miec staszną ochotę Moze wtedy..
Zastanawiałem się długo cóż mógłbym napisać o browarkach w których próbowałem piwa, ale ich nie widziałem od wewnątrz co mi się rzadko zdarza.
Ale coś napisać trzeba, nie zawsze musi być kawior, jak brzmiał tytuł pewnego filmu.
Na wyspę Hvar ciągną w lecie tłumy i wcale się temu nie dziwię, gdyż miejsce po prostu jest piękne. I nie tylko miasto Hvar ale też np. Stary Grad też ma swój urok. Chociaż malkontenci mogliby to wszystko podsumować zdaniem, że wszystkie miasta, miasteczka i osady w pasie wybrzeża są...
Byłoby miło wyobrazić sobie, że są letnie wakacje nad zachodnią częścią Bałtyku i w okolicach Flensburga (land Szlezwik-Holsztyn zwany przez miejscowych Schleswig-Holstein) i popijać sobie na plaży nowość ze znanego browaru z tego miasta. Tą nowością jest Strand-Lager (Lager Plażowy)....
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
Comment