Do słowika wracając: ale całą noc? Jest to romantyczne, ale nie słyszę wtedy czy ktoś się nie skrada
A może to szpak jest?
Nie słyszałem szpaka śpiewającego w nocy (mówimy o porze doby w której jest ciemno). W okolicy zabudowań może śpiewać także kopciuszek jak jest gdzieś źródło światła. I kilka innych ptaków
Słowik śpiewa całą noc swoje wyszukane frazy. Wracając po którymś z majowych spotkań sekcji wrocławskiej (na piechotę bo pomyliłem autobusy), co kilkadziesiąt metrów mijałem "śpiewający krzak zaopatrzony w słowika rdzawego" koło 2 w nocy
Rozwadnianie to będzie jak o ptaszkach wodnych zaczniesz...
O posiadactwie ptaszków mówiłem o odległości do 50 m.
I to pomimo Kicurka, której wyrwałem szpaka z pyska. Ale bażanta na którego poluje jej nie wyrwę, bo się boję obcych, wielkich ptaków
Ja też, ja też...(weź mnie, weź mnie, mnie weź )
Dziś gotowałem wodę, że z przyprawami, jako zalewę do wędzenia - może znowu wyjdzie.
Ż literka znów się pojawiła
Ja też, ja też...(weź mnie, weź mnie, mnie weź )
Dziś gotowałem wodę, że z przyprawami, jako zalewę do wędzenia - może znowu wyjdzie.
Ż literka znów się pojawiła
Radziu-Gosiu jaka tam u Ciebie pogoda??
Czy jeszcze w pracy jesteś??
Czy z tego powodu mam Ci współczuć czy już nie??
Czy pisząc piwo spożywasz?? - bo ja czaj.
Literki ż, literki ż - co za radość w ich rodzinie...
Radziu-Gosiu jaka tam u Ciebie pogoda??
Czy jeszcze w pracy jesteś??
Czy z tego powodu mam Ci współczuć czy już nie??
Czy pisząc piwo spożywasz?? - bo ja czaj.
Literki ż, literki ż - co za radość w ich rodzinie...
U mnie gorącoooo 33 stopnie ...ufff...jestem jeszcze w pracy i szczezrze mówiąc nie chce mi sie stad wychodzic....do pustego domu.. No ale kiedys bede musiałą zamknac tą apteke Nie pije piwa poniewaz jestem samochodem...byc moze jak wróce z roweru to bede miec staszną ochotę Moze wtedy..
Comment