Pomóżcie!!! wacham się pomiędzy ucieczką do Irlandii a Cyprem. Zastanawia mnie tylko jedno zeby tam przezyc i zaaklimatyzowa sie potrzebne mi bedzie dużo piwa no i dylemat gdzie jest lepsze.....
1. Jeżeli znasz Arta i Gosię to trzeba się było ich zapytać (zajrzałem do profilu)
2. Słyszałeś kiedyś o piwach z Cypru??? A o irlandzkich - chyba tak !!!
I już masz odpowiedź
3. W dzisiejszych czasach nie trzeba uciekać, można legalnie wyjechać.
Ostatnia zmiana dokonana przez kangurpl; 2005-05-30, 21:53.
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Nie przesadzajmy, nie jest tak źle na tym Cyprze. Działają aktualnie tam dwa browary więc piwo tam na pewno piją . Pierwszy browar to:Keo Ltd. przy ulicy Franklin Roosevelt Avenue1 w Limassol , a drugi to:Photos Photiades Breweries Ltd. w Nicosia. Pozdrawiam i życzę miłej wycieczki.
Keo jest leciutkie i świetnie się sprawdza przy dużych upałach, o co akurat nie trudno, jednak jakichś super walorów smakowych, to nie ma. W Irlandii piwa są na pewno bardziej wyrafinowane.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Jeśli chcesz wybyczyć się na plaży, chłodząc się piwkiem, to na Cypr. Keo to zwyczajny lager, nic specjalnego, ale w 40-stopniowym upale, pod parasolką smakuje wybornie.
W Irlandii piwa są lepsze - Guiness nigdzie nie smakuje tak, jak w dublińskim pubie. Można wybrać się do muzeum browaru St. James' Gate. Ale plaż nie uświadczysz...
są (lub były) jeszcze conajmniej 2 małe browary na wyspie w tym jeden za "granicą"
ta "zagranica" to turecka część z Famagustą
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Tytuł troszkę clickbaitowy ale w sumie nie ma przesady bo fant może rzeczywiście liczyć już półtorej dekady.
Czy ktoś kojarzy, widział gdzieś ten wizerunek, odbitkę o orginale już nawet nie wspominawszy, takiego szyldu Haberbuscha ?
Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:
Comment