Pomóżcie!!! wacham się pomiędzy ucieczką do Irlandii a Cyprem. Zastanawia mnie tylko jedno zeby tam przezyc i zaaklimatyzowa sie potrzebne mi bedzie dużo piwa no i dylemat gdzie jest lepsze.....
Czy ktos wie jakie mają piwo na Cyprze??
Collapse
X
-
1. Jeżeli znasz Arta i Gosię to trzeba się było ich zapytać (zajrzałem do profilu)
2. Słyszałeś kiedyś o piwach z Cypru??? A o irlandzkich - chyba tak !!!
I już masz odpowiedź
3. W dzisiejszych czasach nie trzeba uciekać, można legalnie wyjechać.Last edited by kangurpl; 2005-05-30, 21:53.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
-
-
Nie przesadzajmy, nie jest tak źle na tym Cyprze. Działają aktualnie tam dwa browary więc piwo tam na pewno piją . Pierwszy browar to:Keo Ltd. przy ulicy Franklin Roosevelt Avenue1 w Limassol , a drugi to:Photos Photiades Breweries Ltd. w Nicosia. Pozdrawiam i życzę miłej wycieczki.
Comment
-
-
Keo jest leciutkie i świetnie się sprawdza przy dużych upałach, o co akurat nie trudno, jednak jakichś super walorów smakowych, to nie ma. W Irlandii piwa są na pewno bardziej wyrafinowane.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
Comment
-
-
Jeśli chcesz wybyczyć się na plaży, chłodząc się piwkiem, to na Cypr. Keo to zwyczajny lager, nic specjalnego, ale w 40-stopniowym upale, pod parasolką smakuje wybornie.
W Irlandii piwa są lepsze - Guiness nigdzie nie smakuje tak, jak w dublińskim pubie. Można wybrać się do muzeum browaru St. James' Gate. Ale plaż nie uświadczysz...
Comment
-
-
są (lub były) jeszcze conajmniej 2 małe browary na wyspie w tym jeden za "granicą"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika benysą (lub były) jeszcze conajmniej 2 małe browary na wyspie w tym jeden za "granicą"Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Comment
-
Comment