Niekoniecznie. Można jeszcze użyć PowerGG/PowerProject - nakładki na oryginalne GG. Warunkiem jest, żeby dana osoba posiadała Cię na liście kontaktów. No i nie wiedziała jak to oszukać.
Maciek Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
A na stronę, gdzie mam dostęp do IP uzytkowników wchodzi gość, którego obsługuje taki provider
% Information related to '0.0.0.0 - 255.255.255.255' inetnum: 0.0.0.0 - 255.255.255.255
netname: IANA-BLK
descr: The whole IPv4 address space
country: EU # Country is really world wide
org: ORG-IANA1-RIPE
...
status: ALLOCATED UNSPECIFIED
remarks: The country is really worldwide.
remarks: This address space is assigned at various other places in
remarks: the world and might therefore not be in the RIPE database.
...
organisation: ORG-IANA1-RIPE
org-name: Internet Assigned Numbers Authority
org-type: IANA
address: see http: //www.iana.org
...
role: Internet Assigned Numbers Authority
address: see http: //www.iana.org
e-mail: bitbucket @ ripe.net
...
Niekoniecznie. Można jeszcze użyć PowerGG/PowerProject - nakładki na oryginalne GG. Warunkiem jest, żeby dana osoba posiadała Cię na liście kontaktów. No i nie wiedziała jak to oszukać.
dlatego nie jest to dobry sposób i gwarantujący powodzenie. też miewam takich odwiedzających j.w.
Trochę dziwny ten adres.... w sumie przedział adresów 0.0.0.0 - 255.255.255.255 to cały internet....
No i właśnie o to chodzi. Ja podaję jego IP (w sumie normalne) do sprawdzenia, a efekt RIPE-a jest taki, że "country: EU # Country is really world wide" czy też "status: ALLOCATED UNSPECIFIED" bądź "remarks: The country is really worldwide".
No i właśnie o to chodzi. Ja podaję jego IP (w sumie normalne) do sprawdzenia, a efekt RIPE-a jest taki, że "country: EU # Country is really world wide" czy też "status: ALLOCATED UNSPECIFIED" bądź "remarks: The country is really worldwide".
To znaczy tylko tyle, że adres należy do puli, która została przydzielona przez IANA do dalszego podziału. Musisz namierzyć stronę whois właściciela danego bloku i tam sprawdzić.
Maciek Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
To znaczy tylko tyle, że adres należy do puli, która została przydzielona przez IANA do dalszego podziału. Musisz namierzyć stronę whois właściciela danego bloku i tam sprawdzić.
Haaaa, mam mąciciela.
RIPE-em to mogłem sobie długo i namiętnie szukać, skoro IP należy do whois.arin.net
Teraz już jasne, że grupa adresów NetRange: 207.45.240.0 - 207.45.255.255
OrgName: JakaśFirma & COledzy
Address: 1221 Avenue of The Americas
City: New York
StateProv: NY
PostalCode: 10020
Country: US
Comment