IP to jedno, a gdzie przebywa dana osoba to drugie. Można przejąć (legalnie lub nie) kontrolę nad jakimś komputerem i śmiać się w kułak z wszelkich, opartych na IP dociekań. Widziałem także przypadki, gdy wszystkie oddziały międzynarodowej firmy miały jedno wspólne wyjście na internet poprzez centralę. Wtedy gość mógł siedzieć w Indiach, a łączyć się z internetem z komputera w Niemczech.
Maciek Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
IP to jedno, a gdzie przebywa dana osoba to drugie. Można przejąć (legalnie lub nie) kontrolę nad jakimś komputerem i śmiać się w kułak z wszelkich, opartych na IP dociekań. Widziałem także przypadki, gdy wszystkie oddziały międzynarodowej firmy miały jedno wspólne wyjście na internet poprzez centralę. Wtedy gość mógł siedzieć w Indiach, a łączyć się z internetem z komputera w Niemczech.
Wiem o tym. Zostaje tylko kwestia zbieżności - pochodzi z Krakowa i łączy się przez Kraków, będąc w Niemczech? Lokalna patriotka?
A mnie cały czas intryguje dlaczego tak wszechobecna ostatnio radzia się wzięła i wyłaczyła
Przecież wystarczyłoby jedno słowo; wszystko by się wyjaśniło i w sercach naszych zapanowałby błogi spokój.
Pierwsze podejście do browaru Mikuláš zrobiłem w zeszłym roku. Tuż przed otwarciem lokalu odbyłem rozmowę z panią krzątającą się przy stolikach na zewnątrz. Okazało się, że browaru nie można zobaczyć, bo po prostu piwa tu jeszcze nie warzą. Owszem instalacja jest, pozwolenia tez,...
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
Browar restauracyjny w centrum przyjemnego miasta Uppsala, zlokalizowany nad brzegiem rzeki Fyris z widokiem na zamek.
Niewielki lokal z przytulnym wnętrzem i muzyką awangardową.
Wewnątrz dwie sale, w tym główna z barem i druga oddzielona rozsuwanymi drzwiami.
Za barem znajduje...
Piwo do nabycia w sieci Dino. Alkohol 5,6%, innych danych brak. Cena 2,80zł za puszkę. Kolor ciemne złoto, klarowny. Piana obfita, jak zawsze w Głubczycach. Zapach dziwny, metaliczno-słodowy. Smak, no cóż, bardzo specyficzny. Na początek mocny metal, w tle wyraźne nuty kwasowo-goryczkowe. Dziwne,...
Pomysł na kompleks z pensjonatem i browarem, gdzie samym się jest producentem lokalnej żywności, nie jest nowy. Na takowy też wpadła rodzina Durkovych, w niewielkiej miejscowości o ciekawej nazwie- Żabokreky nad Nitrou. Ta nie ma nic specjalnego do zaoferowania, za to przez jej centrum przebiega...
Comment