Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
Będzie tu wreszcie spokój?
Collapse
X
-
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Ależ niech pozostaną wszystkie te działy które istnieją, z polityką włącznie. Ja mam po prostu dosyć czytania tych wszystkich osobistych „wycieczek” jednego forumowicza do drugiego, i całego tego, sprowadzania do parteru niektórych nowych użytkowników. To wszystko naprawdę można załatwić w inny sposób.
Nikogo tu nie szantażuję. Piszę tylko, co o tym myślę i co z tego mojego myślenia może wyniknąć.
to wszystko jednak przez to, że to forum jest życiem, a nie wirtulandią.
co do "starych" i "nowych" - trudno oczekiwac od ludzi, którzy spotykają się - nierzadko -co tydzień, żeby taki stopień znajomości nie przesiąkł do netu.
są więc sympatie, animozje i pobłażanie lub jego brak.
śpieszę jednak donieść tym wszystkim, którzy się boją o uciekających forumowiczów /nie mylić z kurczakami/ - że gdy mi się zdarza wpaść od czasu do czasu na wrocławskie piwko, często jest tam jakaś nowa forumowa twarz /Breslauer, wybacz mi! / = nie wszystkim udało się uciec, niektórzy po prostu przychodzą i zostają. [a cała ta ekipa tworzy tak niesamowitą bandę - każdy jest z tak cudownie innej beczki /oczywiście: tylko małe browary / - że to jest naprawdę piękne!!!]**** zbliża ludzi... :-]
Comment
-
-
Wracam do tematu bo widzę, że niektórzy znów zamiast na forum przedstawiać swoje racje, robią bezsensowne wycieczki osobiste - temu chyba służy instytucja PW moi drodzy.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Coraz więcej na forum utarczek, różnych osobistych docinek, itp. Mnie się to nie podoba. Dlatego mam prośbę. Jeżeli ktoś ma coś komuś do powiedzenia niech to robi na PW.
Poobserwuję jeszcze przez miesiąc jak się rozwinie sytuacja. Jeżeli to się nie zmieni to odchodzę z tego forum. Kiedyś było tutaj inaczej. Spotkali się ludzie zainteresowani w taki czy inny sposób piwem. Jeśli były spory to dotyczące piwa. A teraz za przeproszeniem rzygać mi się chce jak tu wchodzę. Wzajemne gnojenie się starych forumowiczów, gnojenie nowych użytkowników, tak jak by nie można było swoich racji przedstawić na PW. Do tego jeszcze kilka innych spraw dochodzi. Ostatnio forum tylko podnosi mi ciśnienie.
Jakby to powiedziano kiedyś: Wsi spokojna, wsi wesoła. Tylko piwo sączy się hektolitrami przed ekranami... no to chlupOstatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2006-11-05, 23:39.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Coraz więcej na forum utarczek, różnych osobistych docinek, itp. Mnie się to nie podoba. Dlatego mam prośbę. Jeżeli ktoś ma coś komuś do powiedzenia niech to robi na PW. (...)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
nie wiem czy moge sie wypowiadać bo jestem w miare NOWYM użytkownikiem ale napisze to bo tak trzeba....otóz kilku użytkowników starało się moje wypowiedzi zdyskredytować w sposób naprawde idiotyczny (e-prezes ,cez itp).Uważam że warto postawić kawe na ławe a nie robić idiotyczne podchody-przynajmniej prawdziwi męzczcyżni mówią i robią zawyczaj większośc rzeczy w sposób zdecydowany i rzeczowy.Także więcej na głupawe zaczepki pod moim adresem reagować nie będe i niech piszą sobie co chcą , mam to w poważaniu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikAha, a te PW i tak zostaną upublicznione i wrzucone na forum na zasadzie, "patrzcie i czytajcie, co On/Ona mi napisał/-a.
Zdarzyło mi się kilkakrotnie przenieść (zaostrzającą się) dyskusję na PW. Poglądy wymienialiśmy czasem ostro, ale nigdy nikt na mnie, ani ja na nikogo na PW nie nabluzgałem. Co ciekawe - osoby z którymi kiedyś tak rozmawiałem na PW - znam obecnie osobiście, lubimy się i szanujemy.
Gdybym dostał tak jak Krzysiu - w pierwszym PW od nieznajomej mi osoby stek bluźnierstw - postąpiłbym zapewne tak jak On.Dziku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzikuLubisz dostawać bluzgi na PW od nieznajomych osób
Zdarzyło mi się kilkakrotnie przenieść (zaostrzającą się) dyskusję na PW. Poglądy wymienialiśmy czasem ostro, ale nigdy nikt na mnie, ani ja na nikogo na PW nie nabluzgałem. Co ciekawe - osoby z którymi kiedyś tak rozmawiałem na PW - znam obecnie osobiście, lubimy się i szanujemy.
Gdybym dostał tak jak Krzysiu - w pierwszym PW od nieznajomej mi osoby stek bluźnierstw - postąpiłbym zapewne tak jak On.
PRYWATNA WIADOMOŚĆ, przeznaczona tylko i wyłącznie do prywatnego wglądu. Bez wzgledu na jej treść to się powinno uszanować.
A jesli rażą Cię treści jakie otrzymujesz (bluzgi, wyzwiska etc) to zawsze możesz zablokowac PW od takiego uzytkownika, prawda czy nie?
Wtedy niczego nie będziesz otrzymywać, trzeba być ponadtym. Można pod warunkiem że się chce.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Wybacz Beciku...
Prywatna Wiadomość PW do mnie - oznacza równiez to, że prywatnie i osobiście JA, a nie w zamian za mnie TY decydujesz co z nią dalej zrobić... Na tym równiesz polega prywatność - adresat ma prawo zadecydować o upublicznieniu wiadomości. A ewentualny żal może mieć jedynie... bluzgający autor lub jego forumowy adwokat.
No i nie odpowiedziałeś na pytanie - lubisz dostawać na PW bluzgi od nieznajomych osób - czy nie? Nawet przy opcji zablokowania PW - pierwszą "wiązankę kwiatów polskich" - i tak przechwycisz...Ostatnia zmiana dokonana przez dziku; 2006-11-06, 22:23.Dziku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzikuWybacz Beciku...
Prywatna Wiadomość PW do mnie - oznacza równiez to, że prywatnie i osobiście JA, a nie w zamian za mnie TY decydujesz co z nią dalej zrobić... Na tym równiesz polega prywatność - adresat ma prawo zadecydować o upublicznieniu wiadomości. A ewentualny żal może mieć jedynie... bluzgający autor lub jego forumowy adwokat.
No i nie odpowiedziałeś na pytanie - lubisz dostawać na PW bluzgi od nieznajomych osób - czy nie? Nawet przy opcji zablokowania PW - pierwszą "wiązankę kwiatów polskich" - i tak przechwycisz...
Odpowiedź moja brzmi NIE ale też i mam do tego dystans i nie robię z tego ogólnego problemu.
Nie jestem niczyim adwokatem.
Nie mam zamiaru za Ciebie bądź kogokolwiek innego decydować co zrobić z PW. Natomiast dla mnie wiadomość PW była jest i zawsze będzie prywatną wiadomością. Upublicznianie jej na forum jest dla mnie dziecinadą.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik(...)Natomiast dla mnie wiadomość PW była jest i zawsze będzie prywatną wiadomością. Upublicznianie jej na forum jest dla mnie dziecinadą.
Dzięki upublicznianiu prywatnych wiadomości powstał i rozwija się piękny dział literatury - epistolografia.
Tą samą drogą rozwija się (czy tego chcemy czy nie) również jakiś kawałek kryminalistyki. Co byś z robił np z groźbami przesłanymi na PW?
A w warunkach Forumowych rozwija się wirtualne ogrodnictwo - czyli rwanie chwastów...Dziku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzikuAleż Beciku...
Dzięki upublicznianiu prywatnych wiadomości powstał i rozwija się piękny dział literatury - epistolografia.
Tą samą drogą rozwija się (czy tego chcemy czy nie) również jakiś kawałek kryminalistyki. Co byś z robił np z groźbami przesłanymi na PW?
A w warunkach Forumowych rozwija się wirtualne ogrodnictwo - czyli rwanie chwastów...
W sieci nie raz zdarzało mi się dostać listy w formie "dowalę Ci", "zabiję Cię" etc...i co? Olałem i żyję? Żyję cały i zdrowy
A Tobie się dziwię, dziwię się podwójnie, że porównujesz płytkie i prostackie teksty do epistolografii. Zaskoczyłeś mnie porównując chamskie ubliżanie do prawdziwych i poważnych gróźb mających już podłoże kryminalne.
A co do Twojego ogrodnictwa i rwania chwastów, dlaczego swoje chwasty chcesz przenosić na inne ogródki? Nie pomyślałeś że ktoś nie ma ochoty pielić, a mówiąc wprost czytać czyichś brudów? A zrobi to chcąc niechcąc - cyt. Dziku: "pierwszą "wiązankę kwiatów polskich" - i tak przechwycisz..."
Czy podobalo Ci się kiedyś słysząc w telefonie "rozmowa kontrolowana"? Co teraz powiesz na temat prywatności?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikCzy podobalo Ci się kiedyś słysząc w telefonie "rozmowa kontrolowana"? Co teraz powiesz na temat prywatności?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTTakie porównywanie możliwości upubliczniania swojej korespondencji do upubliczniania tejże przez osoby trzecie bez naszej zgody to brzydkie nadużycie.
Mianowicie, inne podejście do prywatności, którą mamy i możemy mieć (choć nie musimy - nasz wybór) do tej, której kiedyś nam brakowało.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikCzy podobalo Ci się kiedyś słysząc w telefonie "rozmowa kontrolowana"? Co teraz powiesz na temat prywatności?
A co do czytania upublicznionych "bluzgów" - Forumiowicz nie ma absolutnie żadnego obowiązku czytania wszystkich postów. Zwolnij się z części tego obowiązku - łatwiej Ci będzie zrozumieć innych - nie lubiących bycia opluwanym na PW przez ludzi kreujących się w dyskusjach na postacie świetlane i nieskazitelne.Dziku
Comment
-
Comment