No cóż, przede wszystkim chodzi o wycieczki osobiste skierowane do uczestników dyskusji (zwane tu i ówdzie "ad hominem").
Ostrzeżenie
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuMam rozumieć, że to nie jest przykład posta z wycieczką osobistą? Czyli pewne kategorie osób można obrażać, a innych nie, czy tak?
Po za tym - podałam przykład, a ze w Twoich postach najłatwiej na takie kwiatki natrafić, to poszedłeś na tapetę. Oczekujesz, że bedę tu cytować wszystkie kretyńskie posty? Mam nadzieję, że jeden wystarczy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyProponuję, aby jak tylko pojawi się na forum Lech Kaczyński, ukarać Hannibala bananem za tę wypowiedź- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusiabedę usuwać z dzialu "Przy piwie" wszelakie
*krypto i nie krypto reklamy
bez dodatkowego ostrzeżenia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AudiCzy mam rozumieć prze to iż mam usunąć reklame mojej strony czy np.kol. Arcy reklame jego aukcji na allegro
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AudiCzy mam rozumieć prze to iż mam usunąć reklame mojej strony czy np.kol. Arcy reklame jego aukcji na allegro- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTpodpis to podpis a reklama zamieszczona w "poście" to reklama w...
Aha, dziękuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTNo cóż, przede wszystkim chodzi o wycieczki osobiste skierowane do uczestników dyskusji (zwane tu i ówdzie "ad hominem").
Moim zdaniem nieskuteczne również jest wycinanie postów. Bierzecie na siebie od cholery roboty, a na sumienie - uzasadnienie wycinania. Tymczasem winni najprawdopodobniej się obrażą, a pozostali nie będą wiedzieli, o co w ogóle chodzi. Jeżeli to ma być kara, to ma być przede wszystkim skuteczna, a więc wszyscy muszą wiedzieć, jaka jest kara i za co.Last edited by Krzysiu; 2005-06-12, 12:11.
Comment
-
-
Jest regulamin, "netykieta" i inne obostrzenia - każdy powinien ich przestrzegać i odpowiada za swoje teksty skierowane pod czyimś adresem. Pan Kaczyński może wytoczyć Hannibalowi proces z powództwa cywilnego jeśli uzna za stosowne. Tak samo każdy inny obrażony przez kogoś Forumowicz. Jednak bie mamy zamiaru więcej tolerować pyskówek i durnych odzywek powodujących powstawanie takiej a nie innej przykrej wręcz atmosfery na Forum.
Niektórzy jak widzą nieco rozpasania to od razu puszczają im hamulce, co jest przykre. Zresztą Krzysiu sam wiesz jakie czasem przykre odzywki puszczasz jak zasiądziesz przed komputerem po powrocie z imprezy.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Zgadza się, czasem mi bardzo głupio z tego powodu. Zdaję sobie sprawę, że jestem najbardziej wkurzającym tekściarzem. Raz robię to świadomie, innym razem samo tak wychodzi. Tym niemniej uważam, że forumowicze mają większe możliwości obrony przed obraźliwymi tekstami niż osoby postronne. Jeśli mówisz, że Kaczyński ma prawo do obrony przed sądem, to takie same prawo ma każdy forumowicz. Nie da się powstrzymać agresji tylko na jakimś odcinku. Albo całkiem, albo wcale. Tu nie ma możliwości pośrednich.Last edited by Krzysiu; 2005-06-12, 13:31.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuMoim zdaniem nieskuteczne również jest wycinanie postów. Bierzecie na siebie od cholery roboty, a na sumienie - uzasadnienie wycinania. Tymczasem winni najprawdopodobniej się obrażą, a pozostali nie będą wiedzieli, o co w ogóle chodzi. Jeżeli to ma być kara, to ma być przede wszystkim skuteczna, a więc wszyscy muszą wiedzieć, jaka jest kara i za co.
Zebranie odpowiedniej ilości karnych punktów powoduje podobno blokadę konta użytkownika - ale jeszcze nikt tylu nie zdobył, bo generalnie panuje tam kultura.
Może by wprowadzić coś takiego?browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzyNa innym forum które moderuję funkcjonują ostrzeżenia w postaci karnych punktów przydzielane użytkownikom przez administratora i moderatorów z konkretnym opisem za co. Ostrzeżenie zostaje w profilu widoczne dla wszystkich.
Zebranie odpowiedniej ilości karnych punktów powoduje podobno blokadę konta użytkownika - ale jeszcze nikt tylu nie zdobył, bo generalnie panuje tam kultura.
Może by wprowadzić coś takiego?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
A może tak dla najbardziej awanturujących się - obowiązek noszenia krawata bo klient w krawacie jest mniej awanturujący się
A tak zupełnie serio czy jest możliwa opcja blokowania kogoś nie od razu całkowicie tylko np w dziale, w którym "najbardziej rozrabia""Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
Comment