Parada homoseksualistów w Warszawie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hannibal
    A posądzanie jej o brak tolerancji byłoby już szczytem głupoty i braku rozsądku.
    Nie wiem, nie miałem przyjemności poznać.

Natomiast faktem jest, że rozmawiamy o równości. Więc dlaczego pary tej samej płci miałyby czynić dodatkowe kroki prawne przy każdej okazji, np. zmiany stanu posiadania? Jeżeli są związkiem, to niech mają takie same prawa jak związki heteroseksualne.

I proszę pamiętać, że związek to nie tylko małżeństwo.

Comment

• Hannibal
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 1426

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
      Ja przynajmniej nie rozumiem - chyba głupia jestem (proszę nie wycinać, to samokrytyka )

Jeśli jesteś tak tolerancyjny jak piszesz, to dlaczego osoba homoseksualna nie może mieć takich samych praw jak Ty? Nie dodatkowych, tylko takich jak Ty . Ty możesz w świetle prawa wziąć ślub, a Oni nie... Gorsi są czy jak?
      Ona przecież może wziąć ślub, tyle, że z osobą odmiennej płci. Tak więc nasze prawa są w tym względzie takie same. Natomiast zupełnie inną sprawą jest możliwość zawarcia związku przez osoby tej samej płci. Ja takiego prawa sobie nie roszczę, więc niech i oni nie roszczą.
      "All the good things for those who wait"

Comment

• Hannibal
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 1426

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
        Nie wiem, nie miałem przyjemności poznać.

Natomiast faktem jest, że rozmawiamy o równości. Więc dlaczego pary tej samej płci miałyby czynić dodatkowe kroki prawne przy każdej okazji, np. zmiany stanu posiadania? Jeżeli są związkiem, to niech mają takie same prawa jak związki heteroseksualne.

I proszę pamiętać, że związek to nie tylko małżeństwo.
        Mogą sobie żyć spokojnie w związku, ale nie takim, które ma umocowanie w prawie.
        Trudno się na takie tematy dyskutuje, bo mamy trochę inne światopoglądy. Ja swojego nie zmienię, ty chyba też nie. Co nie przeszkadza nam oczywiście napić się wspólnie piwka.

Comment

• Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
          (...)Dziecko mogłoby się pogubic ,Kto jest Mamą ,a kto Tatą i szykany ze strony rówieśników byłyby nie do wytrzymania...
          Dopóki mówimy o dorosłych homoseksualnych ludziach - dopóty uważam, że należą im się te same prawa co nam, heteroseksualnym. Natomiast gdy mówimy już o dziecku - sprawa wygląda nieco inaczej. Zawsze dobro dziecka jest przede wszystkim brane pod uwagę i dlatego akurat adopcjom dzieci przez takie pary jestem przeciwna. Natomiast popieram ich prawo do legalizacji związku homoseksulanego.

Comment

• arcy
            • 2002.07
            • 7538

Ona przecież może wziąć ślub, tyle, że z osobą odmiennej płci. Tak więc nasze prawa są w tym względzie takie same. Natomiast zupełnie inną sprawą jest możliwość zawarcia związku przez osoby tej samej płci. Ja takiego prawa sobie nie roszczę, więc niech i oni nie roszczą.
            Ponieważ ja nie roszczę sobie prawa do ślubu, to po co on Tobie? Ja nie chcę pracować w Warszawie, więc Ty też tego nie rób.

Dziwne masz pojęcie równości - wszyscy mają być równi, dokladnie tacy jak Ty.
            Last edited by arcy; 2005-06-13, 11:46.

Comment

• Hannibal
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 1426

Ponieważ ja nie roszczę sobie prawa do ślubu, to po co on Tobie? Ja nie chcę pracować w Warszawie, więc Ty też tego nie rób.

Dziwne masz pojęcie równości - wszyscy mają być równi, dokladnie tacy jak Ty.
              Wcale nie muszą być tacy, jak ja. Mogę być różni. Na tym polega tolerancja, że widząc parę gejów, czy lesbijek, nie rzucam w nchi kamieniami, tylko spokojnie sobie przechodzę. Natomiast nadal utrzymuję, że nie jest to dla mnie normalne (mam chyba prawo tak sądzić?).

Comment

• arcy
                • 2002.07
                • 7538

Wcale nie muszą być tacy, jak ja. Mogę być różni. Na tym polega tolerancja, że widząc parę gejów, czy lesbijek, nie rzucam w nchi kamieniami, tylko spokojnie sobie przechodzę. Natomiast nadal utrzymuję, że nie jest to dla mnie normalne (mam chyba prawo tak sądzić?).
                Ale nie masz prawa decydować, o jakie prawa mają walczyć i jakie prawa im się należą. Przynajmniej, dopóki w wyniku demokratycznych wyborów nie zostaniesz przedstawicielem społeczeństwa.

I zwracam uwagę na jeszcze jeden fakt - prezydent miasta jest przede wszystkim urzędnikiem, nie politykiem - specjalistą od moralności. I chyba tego Kaczyńscy zrozumieć nie potrafią.
                Last edited by arcy; 2005-06-13, 11:54.

Comment

• may
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.01
                  • 1508

Jak dla mnie nazywanie homoseksualistów zboczeńcami i porównywanie ich do pedofili jest bardzo specyficznym przejawem tolerancji.

Przecież nie rzucam w nich kamieniami, ani nie karzę zamykać w zakładach odosobnienia!

Comment

• Małażonka
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 4602

(...) Na tym polega tolerancja, że widząc parę gejów, czy lesbijek, nie rzucam w nchi kamieniami, tylko spokojnie sobie przechodzę(...)
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika may
                    Przecież nie rzucam w nich kamieniami, ani nie karzę zamykać w zakładach odosobnienia!
                    Tolerancja polega na tym, że potraficie osobom według Was odmiennym przyznać takie same prawa jakie przysługują Wam, a nie na tym, że łaskawie ich nie zlinczujecie...
                    Last edited by Małażonka; 2005-06-13, 11:57.

Comment

• Hannibal
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.03
                      • 1426

Ale nie masz prawa decydować, o jakie prawa mają walczyć i jakie prawa im się należą. Przynajmniej, dopóki w wyniku demokratycznych wyborów nie zostaniesz przedstawicielem społeczeństwa.

I zwracam uwagę na jeszcze jeden fakt - prezydent miasta jest przede wszystkim urzędnikiem, nie politykiem - specjalistą od moralności. I chyba tego Kaczyńscy zrozumieć nie potrafią.
                      Chyba mylisz dwie różne sprawy. Ja wyraziłem swój prywatny pogląd na tę kwestię.
                      Więc gdzie tu decydowanie o tym, jakie prawa im się należą.
                      Wybacza, ale chyba cię nie rozumiem.
                      A co do Kaczyńskiego, to się z tobą oczywiście zgadzam. Przeczytaj moje pierwsze posty w tym temacie, to zobaczysz, że od początku byłem za tą paradą.

Comment

• may
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.01
                        • 1508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                        May, podoba mi się Twoje bardzo wybiórcze pojęcie tolerancji
                        Jeszcze raz: dotyczas jeszcze nie skrzywdziłem ani "innowierca" ani tym bardziej osobę o innej orientacji seksualnej.Ale proszę nie mówcie, że homoseksualizm jest normalny, a tym samym zgodny z naturą człowieka.

Comment

• Hannibal
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.03
                          • 1426

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                          Tolerancja polega na tym, że potraficie osobom według Was odmiennym przyznać takie same prawa jakie przysługują Wam, a nie na tym, że łaskawie ich nie zlinczujecie...
                          No to mamy dwa różne poglądy na tolerancję. Ja szanuję twoją, ale pozwól szanować również moją

Comment

• Hannibal
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.03
                            • 1426

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika may
                            Jeszcze raz: dotyczas jeszcze nie skrzywdziłem ani "innowierca" ani tym bardziej osobę o innej orientacji seksualnej.Ale proszę nie mówcie, że homoseksualizm jest normalny, a tym samym zgodny z naturą człowieka.
                            No właśnie, nie mówcie

Comment

• arcy
                              • 2002.07
                              • 7538

Natomiast zupełnie inną sprawą jest możliwość zawarcia związku przez osoby tej samej płci. Ja takiego prawa sobie nie roszczę, więc niech i oni nie roszczą.

Więc gdzie tu decydowanie o tym, jakie prawa im się należą.
                              Wybacza, ale chyba cię nie rozumiem.
                              Cóż, tak mi się tylko wydawało

Comment

• Małażonka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 4602

No właśnie, nie mówcie
                                Chwileczkę, ale zdaje się, że demokracja pozwala na wolność słowa. Tak Twojego, jak i mojego. A dla mnie homoseksualizm jest zjawiskiem jak najbardziej normalnym, choć akurat przeze mnie nie reprezentowanym

Comment

Przetwarzanie...
                                X