O ile się nie mylę, Andi nie jest w Niemczech obcokrajowcem.
Parada homoseksualistów w Warszawie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MistrzuJakoś nie żałuję, że nie mieszkam w Niemczech .
Wcale sie nie dziwie jak czytam Twöj Profil-Tu tylko wycinek
"pamiątki z wojny w Namie...to istna choroba"
Mówiąc "Niemcy" masz na myśli władze czy ludzi, których spotykasz na co dzień?
I jak Niemcy odnoszą się do Ciebie jako obcokrajowca?
Niemcy sa Niemcami a te Niemcy o ktörych ty sie uczyles juz dawno nie istnieja.
A ja dla Twojej wiadomosci wlasnie w Polsce jestem Obcokrajowcem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndiWidze ze jestes za mlody a Twoja choroba troche Toba zawladnela
Niemcy sa Niemcami a te Niemcy o ktörych ty sie uczyles juz dawno nie istnieja.
A ja dla Twojej wiadomosci wlasnie w Polsce jestem Obcokrajowcem
Z drugiej strony zadałem Ci konkretne pytania a Ty zamiast odpowiedzieć lub je "olać" robisz jakieś osobiste wycieczki pod moim adresem i sięgasz do mojego profilu.
Chyba nie za bardzo rozumiesz sformułowanie "...pamiątki z wojny w Namie...to istna choroba". W razie czego wytłumaczę ci po "po polsku".
Co do mojej wiedzy na temat Niemiec to bardzo Cię rozczaruję nie pochodzi ona z podręczników z lat 80-tych. A skoro Ty masz wiedzę o stosunku Niemców do mniejszości z pierwszej ręki byłoby miło gdybyś się nią podzielił, a nie na pytanie „czy dla Ciebie Niemcy to władza czy zwykli ludzie” odpowiadał buńczucznie "Niemcy są Niemcami"
Comment
-
-
Hej panowie bo wylądujecie w temacie (składam samokrytykę) za chwilę. Nie podgrzewajcie temperatury. Mistrzu - widzisz tutaj wychodzi podział na starych i nowych a raczej na znających się i nie znających. Ludzie znający Andiego moga Cię zaatakować i w sumie będą mieli rację bo moim zdaniem prowokujesz. A dyskusję o współczesnych Niemcach warto przenieść do działu polityka ale posługiwac się jakimiś danymi lub konkretnymi faktami a nie jedynie ogólnikami wynikającymi z naszego przekonania bądź stereotypu.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MistrzuZ drugiej strony zadałem Ci konkretne pytania a Ty zamiast odpowiedzieć lub je "olać" robisz jakieś osobiste wycieczki pod moim adresem i sięgasz do mojego profilu.
"Niemcy są Niemcami"
Jak sie go wstydzisz to go zmien albo zlikwiduj.
Inne sprawy wyjasnil juz zythum wiec jezeli chcesz dyskutowac i znajdziesz cheztnych to zalöz nowy temat
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum... A dyskusję o współczesnych Niemcach warto przenieść do działu polityka ale posługiwac się jakimiś danymi lub konkretnymi faktami a nie jedynie ogólnikami wynikającymi z naszego przekonania bądź stereotypu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi...przyjzec profilowi z kim mam do czynienia -z tad te moje wycieczki do Twojego Profilu. Jak sie go wstydzisz to go zmien albo zlikwiduj...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MistrzuCieszę się, że przyglądasz się profilowi z kim nasz do czynienia, tylko Andi o jakim wstydzie Ty piszesz? I dlaczego mam się wstydzić profilu?
Profil jest dostepny wiec z niego korzystam i to mi ulatwia wiele spraw.
A wiec do zobaczenia na Paradzie
Comment
-
-
Pozwolicie, że i ja zabiorę głos w dyskusji...
Na początek w związku z pytaniem skierowanym przez Mistrza do Andiego. Jak zrozumiałam, Mistrzu rozgraniczył po prostu oficjalne stanowisko rządu w danym kraju( w tym wypadku Niemiec) od stanowiska społeczeństwa, takiej najzwyklejszej opinii publicznej - i uważam , że jest to doskonałe rozgraniczenie. Tak sprecyzowane pytanie można odnieść i do nas wszystkich, w zasadzie do przedstawicieli wielu narodów na świecie, gdzie w pewnych kwestiach wyczuwalna jest różnica między tym co oficjalnie przykazane, a tym, co odczuwa społeczeństwo.
Teraz, kwestia parady. Nie mam nic przeciw tejże, chociaż mam pewne warunki: nie podoba mi się, że z parady o wolność innych poglądów i preferencji seksualnych robi się coś na kształt przebieranki( vide zdjęcie zamieszczone przez Mistrza); w normalnych warunkach, człowiek tak wyglądający w miejscu publicznym, może zostać przez odpowiednie służby ukarany za tzw. czyn nieobyczajny. Z takim wyglądem więc wszędzie , lecz nie w miejsca publiczne( pomijając, że mało atrakcyjny ten facet ). Nie dlatego, że mnie to gorszy, ale skoro prawo obowiązuje wszystkich, to nie widzę innego wyjścia.
Comment
-
-
Takim samym obrzydzeniem napawają mnie:
- obśliniające się publicznie pary odmiennej płci
- obśliniający się publicznie dwaj faceci
- obśliniające się dwie kobitki.
Parady nie są walką o prawa ludzi o odmiennych preferencjach, a jedynie obsenicznym festynem.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergieTakim samym obrzydzeniem napawają mnie:
- obśliniające się publicznie pary odmiennej płci
- obśliniający się publicznie dwaj faceci
- obśliniające się dwie kobitki.
Parady nie są walką o prawa ludzi o odmiennych preferencjach, a jedynie obsenicznym festynem.
Dla niektórych osób to właśnie takie spotkania jak Nasze Zloty, czy jakieś piwne pikniki są obsceniczne, bo ludziska opiją się piwska i szczają po kątach. I co Ty na to?
Wracając do tematu to zgadzam się z Twoim stwierdzeniem
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergieParady nie są walką o prawa ludzi o odmiennych preferencjach"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960
Ale nie uważam aby należało ich zabraniać. Tylko dlaczego robić wokół tego tyle szumu. Gdyby była na ten temat cisza to rzadko kto by to zauważył.
To prowokacyjne zdjecie zamieszczone przez Mistrzu napewno powstalo przez przypadek i jak mozna samemu widziec bez ogölnej Empforii.
Dziwi mnie ze Dziennikaze wlasnie cos takiego publikuja a potem sie sami dziwia ze Burza zostala wywolana
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndiDziwi mnie ze Dziennikaze wlasnie cos takiego publikuja a potem sie sami dziwia ze Burza zostala wywolana"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
Comment