Mylisz wolnośc wyboru-czyli swiadome i dobrowolne wybieranie partnera seksualnego przez osobę dorosłą i wśród osoby dorosłej- z przymusem karanym przez prawo,czyli zmuszaniem dziecka do uprawiania czynnosci lubieznych. Nie należy chyba porównywać. Ja mówię tylko o tym,że każdy ma prawo do szczęścia i milosci,pod warunkiem,że nie będzie się to wiązało z krzywdą drugiego człowieka a tym bardziej dziecka. Pozdro.
Parada homoseksualistów w Warszawie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AniutekMylisz wolnośc wyboru-czyli swiadome i dobrowolne wybieranie partnera seksualnego przez osobę dorosłą i wśród osoby dorosłej- z przymusem karanym przez prawo,czyli zmuszaniem dziecka do uprawiania czynnosci lubieznych. Nie należy chyba porównywać. Ja mówię tylko o tym,że każdy ma prawo do szczęścia i milosci,pod warunkiem,że nie będzie się to wiązało z krzywdą drugiego człowieka a tym bardziej dziecka. Pozdro.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mayTak! To wkrótce takie prawa i wolność przyznamy pedofilom?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaMayu, nie wracaj proszę, do dyskusji o różnicy między pedałami a pedofilami, bo porównanie jest nieadekwatne z wielu punktów odniesienia i nie jest tu w ogóle na temat
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mayTroszeczkę przesadziłem - przyznaję Tobie rację. Ale - nie kwestionuję danego wyboru partnera seksualnego. Niech sobie żyją jak chcą tylko po co paradować - jestem zadania, że seksualność to zdecydowanie prywatna sprawa każdego człowieka.
Nie mam zdania na temat adopcji dzieci przez pary homoseksualne, bo mam za mało wiedzy na temat wpływu ich orientacji na rozwój dziecka. Natomiast nie mam nic przeciwko legalizowaniu związków homoseksualnych. Z punktu widzenia prawa (nie mylić z prawem kanonicznym), mogłyby one mieć status równy konkubinatom, a nawet (wbrew uporowi konserwatywnej, czyli dominującej, części polityków) małżeństw.
Jedna uwaga - kwestię mażeństw homoseksualnych proszę rozpatrywać z pominięciem kwestii małżeństw sakramentalnych.
Comment
-
-
Zgadzam sie z Tobą ,Mayu, ze orientacja seks.każdego z nas jest sprawą prywatna i nie musimy od razu o niej krzyczeć. Ale nazwa "parada równości" jest tylko krzykiem tych ludzi o to , zeby mieli równe szanse w swobodnym życiu:chodzeniu do kina,knajpy,na spacery-przytulonym do swoich partnerów i bez nienawaistych spojrzeń innych. Nie wyrażam wiec zgody na dalsze kroki jak np adopcje (wiemy że mały człowiek powstaje zgodnie z naturą przez związek obojga płci i tak tez powinien być wychowywany) i zawieranie slubów kanonicznych. Ale już usankcjonowanie prawne ich związków poprzez sluby cywilne ułatwiło by im zycie i wzmocniło poczucie bezpieczeństwa.Bo każdy ma prawo do szczęścia. Czego Tobie i sobie zyczę w zyciu jak najwięcej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AniutekZgadzam sie z Tobą ,Mayu, ze orientacja seks.każdego z nas jest sprawą prywatna i nie musimy od razu o niej krzyczeć. Ale nazwa "parada równości" jest tylko krzykiem tych ludzi o to , zeby mieli równe szanse w swobodnym życiu:chodzeniu do kina,knajpy,na spacery-przytulonym do swoich partnerów i bez nienawaistych spojrzeń innych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mayAle jak wytłumaczyć dziecim wychowywanym w tradycyjnej rodzinie taką sytuację gdy przypadkiem w parku widzi całujących się mężczyzn?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
A no na przykład tym,że tak jak tatuś kocha mamusie i ja całuje, tak ten pan kocha drugiego pana. Im wczęsniej dziecko przyjmie to jako cos normalnego,tym szybciej skończą się takie pytania. Tradycję ustalają ludzie i ludzie mogą ją zmienić. A dziecko przyjmie ja taką jaką mu wpoisz :-).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mayAle jak wytłumaczyć dziecim wychowywanym w tradycyjnej rodzinie taką sytuację gdy przypadkiem w parku widzi całujących się mężczyzn?
Tłumaczyłeś swoim dzieciom skąd sie biorą dzieci?Jeżeli tak to i ten obrazek możesz wytłumaczyć.Jeżeli nie to napewno dowie się od kolegów na podwórku.Ale tak zdobyte informacje na pewno nie nauczą go tolerancji.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AniutekAle nazwa "parada równości" jest tylko krzykiem tych ludzi o to , zeby mieli równe szanse w swobodnym życiu:chodzeniu do kina,knajpy,na spacery-przytulonym do swoich partnerów i bez nienawaistych spojrzeń innych.
Comment
-
-
Tylko ze jak Ty pocałujesz swoją zonę lub ja przytulisz to bedzie dla innych "normalne". Jesli zrobi to lesbijka lub "pedał" to już bedą oburzeni i nawet zaczną uwłaczać ich godności. Chyba nie zrozumiałes sensu mojej wypowiedzi.Chodzi o swobode zycia a nie o sam fakt chodzenia do kina. O to miedzy innymi walczą-o równość. Pozdro.
Comment
-
Comment