Parada homoseksualistów w Warszawie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hannibal
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1426

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
    Cóż, tak mi się tylko wydawało
    No właśnie, chyba ci się tylko wydawało.
    Ale jak bym był politykiem, i tworzył prawo, to bym identycznie mówił.
    Ale nie lękajcie się. Jak zdobędę władzę, to was nie zgładzę. Nie jestem Krzysiem.
    "All the good things for those who wait"

Comment

• Hannibal
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 1426

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
      Chwileczkę, ale zdaje się, że demokracja pozwala na wolność słowa. Tak Twojego, jak i mojego. A dla mnie homoseksualizm jest zjawiskiem jak najbardziej normalnym, choć akurat przeze mnie nie reprezentowanym
      Nie tak zinterpretowałaś moje słowa, jak należy. To było powiedziane w kontekście Maya.
      No i mordka była.
      "All the good things for those who wait"

Comment

• arcy
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.07
        • 7538

Teraz Lech Kaczyński ma nowy problem. Młodzież Wszechpolska chce zorganizować w sobotę Paradę Normalności, o charakterze podobnym do Parady Równości. W dodatku zapowiedziała, że jeżeli nie dostanie pozwolenia, organizację manifestacji przejmie LPR, która jako partia polityczna mado tego prawo w czasie kampanii wyborczej i nie potrzebuje zgody władz miasta.

W ten sposób Giertych zmajstrował pułapkę na Kaczora. Jeśli ten wyda pozwolenie, dostanie mu się za kierowanie się pobudkami ideologicznymi w przypadku Parady Równości. Jeżeli nie wyda zgody, wszechpolacy zrobią z niego wroga tradycyjnych wartości

Comment

• Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

Jakoś dziwnie mi Go nie żal
          Last edited by Małażonka; 2005-06-15, 07:21.

Comment

• ZIOMEK2
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.09
            • 2523

W ten sposób Giertych zmajstrował pułapkę na Kaczora. Jeśli ten wyda pozwolenie, dostanie mu się za kierowanie się pobudkami ideologicznymi w przypadku Parady Równości. Jeżeli nie wyda zgody, wszechpolacy zrobią z niego wroga tradycyjnych wartości
            ... i może dojść do rewolucji... nawet seksualnej ( drugiej na świecie - pierwszej w Polsce ! )

Żle się dzieje w Państwie przed wyborami, ale ktoś usilnie dąży do rozkładu tego wszystkiego - czyżby polski duch ?... a było ostatnio całkiem - całkiem ! .
            Czyli " wszyscy " uśpieni wielką żałobą i wyborem nowego Papieża !

Biedni bracia - to Ci co ukradli księżyc ?
            Jeśli dojdą do władzy ( czego im życzę ) to Polsce wróży się świetlana przyszłość ( całkiem jak za Mao w Chinach ), nigdy nam słońce nie zgaśnie

Comment

• breslauer
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.05
              • 2690

Teraz Lech Kaczyński ma nowy problem. Młodzież Wszechpolska chce zorganizować w sobotę Paradę Normalności, o charakterze podobnym do Parady Równości.
              I oni oczywiście zgodę dostaną.

Comment

• Shlangbaum
                • 2005.03
                • 5828

Sam bym sobie gdzieś pomanifestował moją heteropiwną naturę

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
                  ... Jeśli dojdą do władzy ( czego im życzę ) to Polsce wróży się świetlana przyszłość ( całkiem jak za Mao w Chinach ), nigdy nam słońce nie zgaśnie
                  A skąd czerpiesz taką wiedzę? Ja miałem z jednym do czynienia i wcale do obozu mnie nie wsadził.

Comment

• fteo
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.05
                    • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                    Tolerancja polega na tym, że potraficie osobom według Was odmiennym przyznać takie same prawa jakie przysługują Wam, a nie na tym, że łaskawie ich nie zlinczujecie...
                    Pamiętajmy, że istnieją dwa pojęcia, które należy rozróżnić:
                    TOLERANCJA oraz AKCEPTACJA

Za słownikiem języka polskiego PWN on-line:
                    Akceptacja - "wyrażenie zgody na coś, potwierdzenie czegoś; aprobata"
                    Tolerancja - "uznawanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, czyjegoś postępowania, różniących się od własnych; wyrozumiałość"

Myślę, że duża część populacji na świecie toleruje homoseksualizm, natomiast nie jest on przez tę populację akceptowany.

Ja osobiście toleruję homoseksualizm jako chorobę, natomiast jej nie akceptuję.
                    Uważam, że jak każdą chorobę, powinno się go leczyć.
                    http://lotnictwo.net.pl/
                    http://www.flightradar24.com/
                    http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• arcy
                      • 2002.07
                      • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo
                      Już próbowano. Na przykład w obozach koncentracyjnych.

Comment

• fteo
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.05
                        • 1139

Już próbowano. Na przykład w obozach koncentracyjnych.
                        Dawno temu już czytałam artykuł w jakiejś gazecie - nie pamiętam co, to było, ale coś w stylu "Gaduły Wyrodnej".
                        Opisywano tam księdza z jakiegoś amerykańskiego miasta, który zajmował się leczeniem tej choroby nie w obozach koncentracyjnych.
                        Miał ok.70-80% skuteczności uleczania.

Może coś w tym jest? Może warto było by się tym zainteresować we wszystkich krajach?
                        Ale niestety to nie jest "poprawne politycznie" w obecnych czasach.

Comment

• ArtK31
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2005.04
                          • 708

Pamiętajmy, że istnieją dwa pojęcia, które należy rozróżnić:
                          TOLERANCJA oraz AKCEPTACJA

Za słownikiem języka polskiego PWN on-line:
                          Akceptacja - "wyrażenie zgody na coś, potwierdzenie czegoś; aprobata"
                          Tolerancja - "uznawanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, czyjegoś postępowania, różniących się od własnych; wyrozumiałość"

Myślę, że duża część populacji na świecie toleruje homoseksualizm, natomiast nie jest on przez tę populację akceptowany.

Dość sprzeczne ze sobą sformułowania ....toleruję ale powinno się leczyć ... Jesli naprawdę tolerował przechodziłbyś z tym do porządku dziennego ....a nie uważał, że należy leczyć .....
                          Ja w tym temacie popieram w całej rozciągłości opinie Marusi oraz Małejżonki . Powinno się TOLEROWAĆ I AKCEPTOWAĆ rożne odminności, te w sferze intymnej rownież ( rozpatruję tu tylko orientację homoseksualną , a nie np. pedofilie ....) .
                          Nasze partnerki ( żony bądz przyjaciółki wszak akceptują naszą piwną "chorobę" i nie uważają, że powinniśmy się z tego leczyć ....a nawet jak uważają wiedzą, że to "choroba" nieuleczalna .....
                          To tyle jeśli chodzi o zdanie 100% "chorego" heteryka

Comment

• arcy
                            • 2002.07
                            • 7538

Dawno temu już czytałam artykuł w jakiejś gazecie - nie pamiętam co, to było, ale coś w stylu "Gaduły Wyrodnej".
                            Opisywano tam księdza z jakiegoś amerykańskiego miasta, który zajmował się leczeniem tej choroby nie w obozach koncentracyjnych.
                            Miał ok.70-80% skuteczności uleczania.

Może coś w tym jest? Może warto było by się tym zainteresować we wszystkich krajach?
                            Ale niestety to nie jest "poprawne politycznie" w obecnych czasach.
                            Jeżeli mamy 2 dorosłych mężczyzn, którym przyjemność daje współżycie ze sobą i nikogo przy tym nie krzywdzą, to skąd pomysł że to choroba? I dlaczego chciałabyś ich leczyć?

Z nauką kościoła sprzeczny jest też seks przedmałżeński, pozamałżeński, stosowanie antykoncepcji. Czy to też kwalifikuje się do leczenia?

Comment

• fteo
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.05
                              • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ArtK31
                              Dość sprzeczne ze sobą sformułowania ....toleruję ale powinno się leczyć ... Jesli naprawdę tolerował przechodziłbyś z tym do porządku dziennego ....a nie uważał, że należy leczyć .....
                              Po pierwsze, jestem "kobiałką".
                              A po drugie, moje rozumienie tolerancji objawia się tym, że nie atakuję ich w agresywny sposób, natomiast nie akceptuję ich publicznego obnażania się (zresztą nie lubię też par heteroseksualnych "zjadających się" w miejscach publicznych).

Comment

• ArtK31
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2005.04
                                • 708

Po pierwsze, jestem "kobiałką".
                                A po drugie, moje rozumienie tolerancji objawia się tym, że nie atakuję ich w agresywny sposób, natomiast nie akceptuję ich publicznego obnażania się (zresztą nie lubię też par heteroseksualnych "zjadających się" w miejscach publicznych).

Tolerancja jako wzbranianie się od agresywnego ataku .....coż dość specyficzna definicja tolerancji ...tylko jak ona się ma do cytowanej przez Ciebie definicji tolerancji parę postów wcześniej ???

Comment

Przetwarzanie...
                                X