Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
Hattrick
Collapse
X
-
-
Dobrze że napisałeś "niemal"
...gdyż jak wiadomo sprzedane mecze uchodzą całkowicie na suchoPiweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
Comment
-
-
Żadna szósta liga nie jest tak koszmarna żeby się opłacało spadać do VII (chociaż jeden z teamów naszej ukochanej ligi stwierdził po kilku sezonach że jednak warto).
Ja zagryzłem zęby i po 2 latach w końcu jestem na najlepszej drosdze do wydostania się.
GórąPiweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
Mój browar domowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smrtanŻadna szósta liga nie jest tak koszmarna żeby się opłacało spadać do VII
Po drugie wydaje mi się, że nie będzie tak łatwo z 7. do 6. wrócić, poziom się cały czas podnosi, a wiadomo, że łatwiej się bronić niż atakować ( w sensie strategicznym).
Comment
-
-
Nie zgodzę się z Wami. Po pierwsze, jak już tutaj pisałem, mam mały staż w HT. To dopiero mój 3 pełny sezon (nie licząc kilku kolejek pod koniec sezonu po otrzymaniu drużyny - pewny spadek z ligi). Coś mi kumpel niby pomagał ale tak naprawdę to dopiero teraz wyszedłem na prostą, zarobiłem trochę kasy i mam jakieś perpektywy. Dość powiedzieć że mój obecny skład to prawie połowa ci co ich dostałem na początku, a kilku jest wartych 5-20 tys.
Po drugie - trafiłem do bardzo mocnej ligi, która w statystykach po pierwszych kolejkach (teraz już na to nie patrzę) była zawsze w pierwszej 20. Kilka ekip ma składy na 5 ligę i ja z drugim "nowym" wyraźnie odstajemy poziomem. I wszystko byłoby happy, czyli gram normalnie i spadam, gdyby nie nagła decyzja jednego prezesa, że chce spaść (ujawnił to akurat po meczu... ze mną który "niespodziewanie" wygrałem). Koleś obliczył sobie że po spadku z tej ligi będzie miał 3 drużynę pod względem siły ze wszystkich 7 lig. A tu już się dusi i awansu nie widać bo kolejka chętnych długa. Dlatego musiałem ratować się walkowerem. To nie to że ja sobie gram i chcę spaść. Ja od razu źle trafiłem, awansowałem szczęśliwie z 7 ligi i gdybym trafił do jakieś słabej 6 to na pewno bym walczył o utrzymanie. A jakbym teraz został, to pewnie w następnym sezonie bym spadł - znowu strata kibiców, brak rozwoju. A np stadion mam nadal 12 tys a na 7 lige spokojnie i 25 tys może przyjść, ja planuję rozbudowę do 20 tys na razie i jak będę wygrywał to pewnie komplet się znajdzie...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Coś było poruszane w tym temacie ale mam takie konkretne pytanie: na ile pomaga w osiągnięciu dobrego wyniku zawodnik z dobrymi stałymi fragmentami - no powiedzmy fantastyczne wzwyż. Czy to ma duży wpływ na wynik meczu niż jak mam powiedzmy kogoś z zadowalającymi st. fragmentami?MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Z angielskiego taki zawodnik zwany jest set-picerem. Często kupuje się takiego gracza o umiejętnosciach stałych fragmentów boski lub niewiele niżej. Generalnie rożnica miedzy fantastyczny a zadowalający nie będzie wielka. Za boskie SP trzeba zwykle dopłacić około 1 mln w stosunku do ceny zawodnika bez tej umiejętności. Z mojego punbktu widzenia jest to opłacalna inwestycje. Wg różnych statystyk ok. 10% akcji kończy się stałym fragmentem czyli rzut wolny lub karny. Plusem karnych jest to, ze brane są pod uwagę umiejętności SP setpicera i bramkarskie bramkarza. To oznacza, ze nawet jeśli przeciwnik ma wypasioną obronę, a my słaby atak, to jest szansa strzelic mu z karnego.
Ja w swojej drużynie mam aktualnie utopijnego wykonawcę SP, i nie powiem ostatnio sząłu nie robi, ale wiele cennych goli mi już strzelił.
Generalnie dobrze kupic boskiego (czy z angielskiego divine - dywana) z jakąś umiejętnością główną minimum solidny, zeby nie osłabiać formacji, w której go wystawisz. Norwegowie, czyli goście olewający obronę, a stawiający na atak i pomoc stawiają często setpicera na bramce. Mój SP jest skrzydłowym. Opłaca się kupić napastnika z SP, bo dodatkowo może on złapać pozytywny event bramkowy, czyli strzał z dystansu. Z tego też powodu napastnicy z SP są najdrożsi.
Comment
-
-
No to jeżeli prawdziwą różnicę robią dopiero ci utopijni i boscy, to kupiłem sobie niższą cenę napastnika z lepszymi dla niego skillami - skutecznością i podaniami. Szukałem kilka dni i naprawdę ciężko jest trafić na dobrego napastnika z dobrymi st. fragmentami a ceny są dużo wyższe rzeczywiście. Zbroję się z myślą o przyszłym sezonie a teraz najlepiej kupować. Na transfery mam ok 8 mln, dzisiaj kupiłem napastnika za 4 mln a jeszcze planuję za tyle samo skrzydłowego dokupić.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekNo to jeżeli prawdziwą różnicę robią dopiero ci utopijni i boscy, to kupiłem sobie niższą cenę napastnika z lepszymi dla niego skillami - skutecznością i podaniami. Szukałem kilka dni i naprawdę ciężko jest trafić na dobrego napastnika z dobrymi st. fragmentami a ceny są dużo wyższe rzeczywiście. Zbroję się z myślą o przyszłym sezonie a teraz najlepiej kupować. Na transfery mam ok 8 mln, dzisiaj kupiłem napastnika za 4 mln a jeszcze planuję za tyle samo skrzydłowego dokupić.
Comment
-
-
Zgadzam się, Kopyr, to chyba efekt tego że sporo osób trenuje graczy, ale chyba niewielu dobrze się orientuje co jaki gracz dokładnie mieć powinien. Ja obrałem taką politykę w HT że wzmacniam skład młodymi dobrymi zawodnikami których będę miał na lata. Dlatego że trenuję bramkarzy. Wiem że wielu ten trening krytykuje, ale kiedyś zrobiłem sobie orientacyjne obliczenia i nie jest wcale taki zły. Inna sprawa że dopiero teraz zaczynam dobrze kapować o co chodzi, bo trochę błędów na początku porobiłem, ale już wyszedłem na prostą. Sprzedałem 2 bramkarzy, rozbuduję stadion do 20 tys, kupiłem 2 młodych no i chcę 2 kupić do składu. Chciałem kupić dobrego napastnika żeby miał dobre st. fragm. taki do 26 lat ale bardzo ciężko takiego znaleźć. Kupiłem więc 21 latka błyskotliwy ze znakomitymi podaniami za 4 mln równo i myślę że to dobra cena. Teraz poluję na skrzydłowego też młodego. No i właśnie widzę ten problem bo chciałbym oczywiście kogoś z niezłą kondycją, co najmniej solidnymi podaniami i rozgrywaniem, coby wzmocniło wydatnie atak i pomoc. Ofert jak na lekarstwo, za to mnóstwo takich co to skrzydło rozwinięte, reszta leży - ewidentnie tanio kupieni i wytrenowani. Ale poluję na konkretnych bo taki ktoś ma u mnie grać co najmniej 5 sezonów - dopiero zacząłem swoją wielką budowę i cegły muszą być solidne
P.S. mając skille poboczne możesz swobodniej taktyką jeszcze operować.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Jak tam u Was na zakończenie sezonu?? U mnie spadek do 7 ligi - czego chciałem, a pożegnałem się godnie, zwycięstwem. Po 2 wzmocnieniach drużyna prezentuje się lepiej szczególnie w ofensywie, ale pomoc trochę kuleje - musi jeszcze zaczekać. Teraz czekam na przydział do 7 ligi (mam nadzieje że taka w której powalcze o awans) i zaczynam rozbudowę stadionu do 20 tys.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
U mnie pomimo skandalicznego remisu 0-0 przy wszystkich statach lepszych udało się wygrać ligę. Za tydzień b. ciężki baraż z szansami 50/50Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
Mój browar domowy
Comment
-
-
Moje Elpako Kielce mimo najmłodszego składu utrzymało się w VIII lidze. Doradzcie co trenowac po przerwie z moimi grajkami, a może kogoś zwolnić? wzmocnienień nie będzie brak kasy tylko 600tyś.P O R T E R Y - Polska - 1304/ Zagranica - 1874 //Razem - 3178
http://porter-etykiety.web-album.org
https://www.facebook.com/pg/Etykiety...os/?tab=albums
Comment
-
-
U mnie miejsce na podium - znaczy 3. w VI.439 lidze, ale to i tak największy sukces w historii klubu.
Comment
-
Comment