Hattrick

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

No fajnych masz grajków. Jednego obrońce pewnie bym kupił, ale na razie nie mam gotówki.
    Kupiłem ostatnio pomocnika światowej klasy i błyskotliwego bramkarza (z podpoziomem). Muszę sprzedać moich weteranów - średnia wieku mojego składu wyniesie ok 22!

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

Po fenomenalnym meczu wygranym 3:0 zostajemy w IV lidze.
      Roszady w klubie, czyli mała wyprzedaż oraz zakup napastnika przyniosły efekty. Nie bez znaczenia była też zmiana trenera z ofensywnego na neutralnego.
      Dzisiaj feta zorganizowana przez sponsora strategicznego czyli Browar Kopyra.
      Last edited by kopyr; 2008-09-28, 10:12.
      blog.kopyra.com

Comment

• babalumek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.02
        • 1207

Trerner neutralny co najwyżej mógł Ci ciut polepszyć obronę.
        A u mnie lider nie awansował - Wisła wyraźnie wymęczona ciężkimi meczami wypadła blado i przegrała z 5 ligowcem który wyraźnie wypadł z kolei lepiej niż w ost. meczach ligowych. Wiadomo więc dlaczego zostaję w tym samym składzie ligowym. Będzie ciężej bo beniaminkowie prezentują się nieźle no ale nie zmieniam celu - walka o awans.
        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• kopyr
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedzi
          Trerner neutralny co najwyżej mógł Ci ciut polepszyć obronę.
          Ja wiem co daje trener neutralny.
          U mnie z jednej strony dobrze, z drugiej gorzej. Z dołu wchodzą zdecydowanie mocniejsze drużyny niż spadają. Tragedii jednak nie ma, bo są właściwie na moim poziomie. Za to z góry spada BOT, także jeszcze tylko jedna drużynę trzeba przeskoczyć, żeby mieć baraże.
          blog.kopyra.com

Comment

• Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

Wisła wyraźnie wymęczona ciężkimi meczami wypadła blado i przegrała z 5 ligowcem który wyraźnie wypadł z kolei lepiej niż w ost. meczach ligowych.
            "Moja" Wisła za to awansowała i na jej miejsce dostaliśmy bardzo bogatego V-ligowca, który CHCIAŁ spaść, bo robi kasę na ST i DT i innych przekrętach, więc ma pewnie zryte morale. Tak czy owak, jeśli będzie chciał powrócić do V ligi, to ja go nie dam rady zatrzymać. Jeśli nie, to chyba ja spróbuję w tym sezonie awansować (najlepiej bez baraży).

Comment

• babalumek
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.02
              • 1207

Co to znaczy ST, DT i "inne przekręty"????
              MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Co to znaczy ST, DT i "inne przekręty"????
                ST - skill trading, czyli kupujesz gościa, który jest wysoki w danym skillu i sprzedajesz zaraz po skoku. Obecnie trochę ograniczony. Dotychczas popularne było kupowanie graczy, którzy grali na pozycji, którą trenujesz w innym klubie. Np. kupowałeś bramkarza, który grał w niedzielę, albo w środę i jeśli miałeś ustawiony trening bramkarski, to gościu dostawał u ciebie trening. Jeśli był tuż przed skokiem, to mogłeś go sprzedać z zyskiem pomimo, ze nie zagrał u Ciebie żadnego meczu.

DT - day trading, czyli kupiłeś (tanio) sprzedajesz za kilka dni (drożej).

Inne przekręty - obecnie nie wiem co się pod tym pojęciem kryje Kiedyś było to tworzenie farm, gdzie trenowano 50 graczom stałe fragmenty lub kondycję. Obecnie możliwe chyba tylko w wypadku kondycji.
                blog.kopyra.com

Comment

• babalumek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1207

Tak, z tego co zauważyłem po kilku dziewiczych treningach st. fragm. to trening zaliczają tylko ci którzy grali, czyli max 22 os w tygodniu. Takie przekręty to może i są czy były dochodowe, trzeba jednak trochę czasu poświęcać żeby się w to bawić.
                  MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Seta
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.10
                    • 6964

ST polega też na kupowaniu juniorków (nawet 17latków) w duży podskilem (np 7,9) - wystarczy 1 trening do skoku. Znawcy poznają po TSI i pensji.
                    "Inne" to np. kupowanie kontuzjonowanych, albo z fatalną formą/kondycją. Zresztą tacy gracze nie są zbyt chętni do dzielenia się doświadczeniami...
                    Aby się z tego utrzymywać należy poświęcić wszystko przyjętej strategii. Człowiek gra na 20 gwiazdek, chociaż stać go (finansowo) na skład 60-gwiazdkowy. Przegrywa, spada do nizszych lig... Ale kasy ma jak lodu... Robi np 100 transferów na sezon - na każdym zarabia ok 500k. Wszystko mu się "opłaca", ma dużo na koncie, ale kończy w X lidze.
                    Generalnie nie jest to przekręt, tylko (jak dla mnie) wypaczenie idei gry. Ja bym tak nie chciał (co nie znaczy, że nie potrafiłbym)... Takie to nierealne. Twórcy gry powinni to dopracować spadek nigdy nie powinien się opłacać...

Comment

• Seta
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.10
                      • 6964

Takie przekręty to może i są czy były dochodowe, trzeba jednak trochę czasu poświęcać żeby się w to bawić.
                      Bez wątpienia... Niektórzy mówią, że trzeba poświęcić cały czas...
                      Spece od DT rzadko mają dziewczyny!

Comment

• babalumek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.02
                        • 1207

Dzięki Seta za wyjaśnienie.
                        Sorki Kopyr, że Cie rozgromiłem w sparingu ale wyjątkowo musiałem zagrać 1 garniturem ze względu na trening tych st. fragm. Chyba za ok. tydzień trzeba będzie zająć się transferami - Puchar Polski nadchodzi więc trzeba by nowe twarze nabierały doświadczenia.
                        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• kopyr
                          • 2004.06
                          • 9475

Sorki Kopyr, że Cie rozgromiłem w sparingu ale wyjątkowo musiałem zagrać 1 garniturem ze względu na trening tych st. fragm.
                          Nie wygłupiaj się nie mam żalu. Grunt, że bez kontuzji. Już bardzo dawno przestałem się ekscytować wynikami sparów. Jedyne co powoduje moje szybsze bicie serca, to obawa o kontuzję.
                          blog.kopyra.com

Comment

• kopyr
                            • 2004.06
                            • 9475

Słuchajcie nasz forumowy kolega smrtan, startuje w wyborach na selekcjonera reprezentacji U-20. Chłopak ma spore doświadczenie w HT, no i jest nasz , wiec trzeba by na niego zagłosować.
                            Jego motto to MTwD.
                            blog.kopyra.com

Comment

• Seta
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.10
                              • 6964

Zagłosowałem, jutro poproszę kumpla, ale szkoda, że nie jest w top10...

Comment

• Seta
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.10
                                • 6964

25-ty sezon zdaje się być szczęśliwy dla Łady Biłgoraj. Co prawda przegraliśmy pierwszy mecz, ale graliśmy go mocno wyluzowani z drużyną, która jeszcze niedawno zajmowała I miejsce w IV lidze, a i tak wyprzedzamy ją w tabeli, bo przegrała kolejną kolejkę.
                                Morale drużyny są na maksymalnym poziomie, ponieważ każdy kolejny mecz wygrywamy na luzika. Wydaję się, że II miejsce mamy pewne, a szansa na I (oraz awans do V ligi) jest naprawdę spora.
                                Pierwszy raz w historii klubu awansowaliśmy do IV rundy Pucharu Polski, a dziś awansowaliśmy do V rundy!
                                Skład wydaje się bliski optymalnemu. Planujemy wymienić jednego napastnika, potem pozostaje tylko odmładzanie formacji.

Comment

Przetwarzanie...
                                X