Hattrick

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedzi
    No więc co - pewność siebie????
    Może być. Ja uważam, że ona ma spory wpływ, zresztą sami HTcy zwracali uwagę, że jest niedoceniana przez graczy. Jeśli wygrywałeś mecze w dogrywce, a rywal w PP gromił do 0, to zakładając, ze miał jakichś psycholi mógł mieć znacznie lepszą pewność siebie. Ja od zeszłego sezonu mam 4 psycholi i nie wiem czy nie zwiększę. Bo to działa, podobno poprawia szansę na wykorzystanie sytuacji bramkowej.
    blog.kopyra.com

Comment

• babalumek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.02
      • 1207

Zaraz zaraz ale po pierwsze primo to ja miałem 10 zwycięstw z rzędu a rywal 5, nie odpowiedziałeś czy to się zeruje (znaczy się pewność siebie) w przerwie między sezonami. Po drugie primo, pewność siebie miałem na pewno co najmniej lekko przesadzoną, podejrzewam że to właśnie przeważyło - ja miałem przesadzoną, a on np cudowną i jemu wszystko weszło a moi właśnie sobie postrzelali wszędzie tylko nie do siatki. No i po trzecie primo - czy trzymając psychologów przy wyśrubowanej pewności siebie nie pogarszam sytuacji?? Mnie się wydaje że oni pomagają tylko jak się przegrywa sporo meczów. Mam 0 psychologów...
      MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• kopyr
        • 2004.06
        • 9475

Zaraz zaraz ale po pierwsze primo to ja miałem 10 zwycięstw z rzędu a rywal 5, nie odpowiedziałeś czy to się zeruje (znaczy się pewność siebie) w przerwie między sezonami.
        Tak, zeruje się.

Po drugie primo, pewność siebie miałem na pewno co najmniej lekko przesadzoną, podejrzewam że to właśnie przeważyło - ja miałem przesadzoną, a on np cudowną i jemu wszystko weszło a moi właśnie sobie postrzelali wszędzie tylko nie do siatki. No i po trzecie primo - czy trzymając psychologów przy wyśrubowanej pewności siebie nie pogarszam sytuacji?? Mnie się wydaje że oni pomagają tylko jak się przegrywa sporo meczów. Mam 0 psychologów...
        A on mógł mieć niemożliwie przesadzoną. Im wyższa tym lepiej, chyba, że wystąpi overconfidence czyli zlekceważenie przeciwnika. Grozi jedynie jeśli grasz z drużyną, o co najmniej 5 miejsc niżej w lidze.

Dla pewności siebie kluczowe jest strzelanie dużej ilości bramek i wygrywanie do 0.
        Last edited by kopyr; 2009-02-16, 22:34.
        blog.kopyra.com

Comment

• zgroza
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2008.03
          • 3605

Skoro tylu z nas gra w piłkę nożną, stwierdziłem, że najwyższy czas, by założyć browarbizową ligę. Z różnych powodów (pierwszy - w hattricku nie ma lig prywatnych) naszą ligę założyłem w X11.
          Jak dołączyć do Browarbizowej ligi? Należy jedynie zarejestrować się na stronie xperteleven.com i złożyć podanie do ligi nr 194856, podając swój nick browarbizowy. Gra w lidze prywatnej nie wymaga gry w lidze oficjalnej.
          Jak grać? Xperteleven głosi slogan, że to prosto jest w X11 grać, lecz trudno osiągnąć mistrzostwo. Mimo że w jednej lidze jestem już 7 sezon, zdarza mi się przegrywać z beniaminkami. Najważniejszym elementem w X11 jest ustawienie taktyki, opcje finansowe są zredukowane do minimum, a trenujemy tylko formę. Ważne jest również rozpoznanie dokładnego potencjału swoich graczy - ich umiejętności są podane tylko w przybliżony sposób.
          W razie czego służę większą ilością informacji.
          Mój zespół nazwałem Wędzone Portery Kopenhaga - myślę, że miłoby było, gdyby i inni utożsamiali się z rodzajami piw
          Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• babalumek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1207

Kupiłem zawodnika (pomocnik środkowy) w trakcie sezonu. Pensja - 90 tys z hakiem. Nagle zaskakujący wzrost kosztów, zaczynamy nie wyrabiać się finansowo. Szukam przyczyny - pensje. Dalej - owemu zawodnikowi, ni stąd ni zowąd, pensja nagle skoczyła... do 150 tys. Może ktoś mi to wyjaśni? Kopyr?
            MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• kopyr
              • 2004.06
              • 9475

Kupiłem zawodnika (pomocnik środkowy) w trakcie sezonu. Pensja - 90 tys z hakiem. Nagle zaskakujący wzrost kosztów, zaczynamy nie wyrabiać się finansowo. Szukam przyczyny - pensje. Dalej - owemu zawodnikowi, ni stąd ni zowąd, pensja nagle skoczyła... do 150 tys. Może ktoś mi to wyjaśni? Kopyr?
              Hmmm... a kiedy podskoczyła? Kiedyś aktualizacja pensji była na początku sezonu, teraz nie mogę tego znaleźć. Może aktualizuje się podczas urodzin? Widzę, że Karol miał urodziny już po transferze? To by miało sens. Czyli zawodnik przed między jednymi, a drugimi urodzinami zaliczył skok umiejętności. Dzięki czemu jego wartość wzrosła, ale przeksięgowanie pensji nastąpiło przy urodzinach.
              blog.kopyra.com

Comment

• babalumek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.02
                • 1207

Chyba masz rację, tytaniczni pomocnicy środkowi mają pensje w okolicach 150 tys zł, a on gdy go kupowałem miał pensję poniżej 100 tys, co jest raczej odpowiednie dla nadprzyrodzonych.
                MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• babalumek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1207

Ciągle coś zmieniają w tym Hattricku. Tu jakaś nowość, tam coś "poprawią", wszystko idzie ku lepszemu... Nowy sezon się zaczął, gram sobie w PP i co... pierwszy kwiatek sezonu już za mną. Znowu ogłupiały jestem i nie wiem o co chodzi, ten HT jest już tak doskonały że pewnie i na wczorajszy wynik mojej drużyny znajdzie się jakieś wytłumaczenie
                  MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• kopyr
                    • 2004.06
                    • 9475

Ciągle coś zmieniają w tym Hattricku. Tu jakaś nowość, tam coś "poprawią", wszystko idzie ku lepszemu... Nowy sezon się zaczął, gram sobie w PP i co... pierwszy kwiatek sezonu już za mną. Znowu ogłupiały jestem i nie wiem o co chodzi, ten HT jest już tak doskonały że pewnie i na wczorajszy wynik mojej drużyny znajdzie się jakieś wytłumaczenie
                    Cóż, HT-Bug.
                    Wyrazy współczucia. Powinieneś to wygrać.
                    blog.kopyra.com

Comment

• flood
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2008.06
                      • 182

Witam,

kopyr - może inni starzy HT wyjadacze
                      ja też gram od jakiegos czasu - obecnie ósma liga. No i pojawił mi sie dylemat;

gram w pucharze - następny przeciwnik w zasięgu. Moge zagrać
                      442, z loddar 6,01, hat 122, taktyka solid, albo
                      352, loddar 6,34, hat 120, taktyka przeciętna.
                      Doświadczenie 442 - oczywiście 8, 532 - 4.
                      Niby powinienem wybrac wyzszy loddar - ale taktyka słabsza, i HO daje mniej szans.
                      Co byś zalecił - sugerowac się szansami w HO, czy wyższym loddar. - Jeśli nie problem, dzięki za odpowiedź.

pzdr
                      flood

Comment

• kopyr
                        • 2004.06
                        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika flood Wyświetlenie odpowiedzi
                        Co byś zalecił - sugerowac się szansami w HO, czy wyższym loddar. - Jeśli nie problem, dzięki za odpowiedź.
                        Już odpowiedziałem na PW, ale może ktoś będzie miał jeszcze taki dylemat, to zdecydowanie polecam 442. Dlatego, że Loddar stats liczy nam statystykę na początek meczu, jak pojawi się zamieszanie, to i Loddar spadnie. Także rację ma HO, granie niewyszkoloną techniką w PP nie ma sensu.
                        blog.kopyra.com

Comment

• Seta
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.10
                          • 6964

VIII liga i ciągle w PP??? Ja... Gratulacje!

Comment

• flood
                            • 2008.06
                            • 182

Ni - to lokalny puchar, tzw. prywatna inicjatywa...

pzdr
                            flood

Comment

• flood
                              • 2008.06
                              • 182

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                              Także rację ma HO, granie niewyszkoloną techniką w PP nie ma sensu.
                              Niewiarygodne - ale wygrałem;

pzdr
                              flood

Comment

• babalumek
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.02
                                • 1207

Dawno już nikt nic nie pisze w tym wątku. Ja nadal siedzę w 6 lidze... Nie rozumiem tego, właśnie ostatnio awansowała drużyna która na pensje wydaje połowę tego co ja a byli ode mnie lepsi, także w statach. Nie wiem na czym to polega, teoretycznie mam skład już na awans od 2-3 sezonów, a ciągle wyprzedzają mnie ekipy słabsze na papierze. Ale nawet ciężko idzie ze średniakami. Mam 2 nadprzyrodzonych pomocników, 1 tytanicznego, 1 skrzydłowy światowej klasy i 1 mistrzowski - i pomoc mam słabszą jak koleś co płaci swoim pomocnikom 10-20 tys tygodniowo. O co tu k... chodzi?? 2 napastników nadprzyrodzonych, pomocnicy ofensywnie ustawieni, z dobrymi podaniami, majątek na nich dałem a atak solidny. Taki sam mają kolesie bazujący na olśniewających. Głupi już w tym wszystkim jestem. Doszedłem do wniosku z desperacji że to chyba słaba forma ma wpływ na takie coś i to przez ciągły trening bramkarzy. Niby mam 3 asystentów ale z formą kiepsko cały czas. Postanowiłem zmienić więc trening na defensywę. Na początku będzie ciężko ale z czasem powinienem odbić się wyżej.
                                MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

Przetwarzanie...
                                X