Hattrick

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Na mój łeb to trening bramkarzy sensu nie ma. To już lepiej kupić jakiegoś super-extra-hiper bramkarza, a trenować inne formacje. Ja od 3 sezonów też tej gry nie rozumiem, a od tego co się zakończył już całkiem odpuszczam. Kibluję enty sezon w 7, a gdyby nie przewaga z początku sezonu, to mógłbym teraz nawet spaść. Pod koniec wygrywali ze mną ci co spadli nawet
    Już się tym nie przejmuję i mało mnie to obchodzi, ale te 3 minuty tygodniowo mogę poświęcić na przygotowanie do meczu.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• biermann
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.09
      • 2552

A ja się właśnie zastanawiam nad treningiem bramkarskim... po latach trenowania defensywy, która doprowadziła mnie do 5 ligi ale już nie pozwoliła się tam utrzymać - co prawda była to jedna z trzech najsilniejszych lig piątych. Chyba czas na zmiany
      "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
      Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
      Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
      Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
      Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• chemmobile
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.03
        • 2168

A to mnie chłopaki zaskoczyliście. Wróciłem do HT po ok. dwóch latach przerwy, choć nie wiem na jak długo. Pamiętam, że dostanie się do 7. ligi nie było trudne. Dopiero w niej zacząłem dostawać manto, ale to z powodu słabej drużyny. Moi najlepsi zawodnicy dostawali po 4, max 4,5 gwiazdki na mecz. Nie prowadziłem szkółki ani akademii. I to był mój błąd.

babalumek, stan formy jest istotny, a na pewno nie powinien być słaby. Ja starałem się mieć wszystkich na minimum przeciętnej formie.

Dziś mam pierwszy mecz w lidze od 2007 roku
        Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
        Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Seta
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.10
          • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedzi
          Ja nadal siedzę w 6 lidze...
          Witaj w klubie... Co prawda mam nadzieję, że może w końcu w tym sezonie coś... Nowości są dla mnie korzystne.
          Skład masz raczej mocny. U mnie: bramkarz nadprzyrodzony, obrona i pomoc mistrzowski - nadprzyrodzony, napad nadprzyrodzony i tytaniczny; gram betonem (pięciu obrońców) raczej bez skrzydeł.
          Ile % masz treningu kondycyjnego?

Comment

• CyboRKg
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2010.04
            • 594

A ja wlasnie awansowalem do IV ligi
            Tyle ze patrzac na pensje i staty rywali po pierwszej kolejce - pewnie nie uda mi sie w niej utrzymac... Debiut mialem udany - 10:0 z botem :P
            "Jedno pivo ne vadi!"
            "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• kopyr
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2004.06
              • 9475

A ja po roku banicji w IV lidze wróciłem do III (zaczynałem w VIII). Gra mnie już niestety nie rajcuje.

Co do kłopotów babalumka, no to chłopie niestety, ale forma jest kluczowa. Druga sprawa, to morale i pewność siebie. Na szybko polecam Ci trening ogólny. Ja sobie serwuję jak zaczynają się trudniejsi rywale w PP. Tylko, żeby sobie na coś takiego pozwolić trzeba mieć pensje pod kontrolą. Dlatego Twoi rywale mają tu przewagę. Zresztą to tak jak w życiu, popatrz na galaktyczny Real. Na logikę powinni co sezon wygrywać LM, a tu lipa.

Jak zaczynałem grać (chyba 5 lat temu to było - o w mordę ) to było takie powiedzenie, ze "gwiazdki nie grają", potem pojawiło się określenie "staty nie grają" i to jest prawda. Po pierwsze trzeba kombinować pod konkretnego rywala, znaleźć jego miękkie podbrzusze i tam mu zadać cios. Chociaż ja np. ostatnio gram schematycznie, właściwie chyba 80% meczów w ciągu całej moje przygody z HT to był kontra.
              blog.kopyra.com

Comment

• babalumek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.02
                • 1207

Chemmobile - ja też się staram mieć wszystkich w jak najlepszej formie, ale od starania to wiesz... Przeszedłem z 9 trenerów bramkarzy i jednego asystenta na 7 trenerów i 3 asystentów, ale forma ogólna drużyny nigdy nie przekroczyła mi przeciętnej, czyli wyglądało to tak że jak bramkarz i obrońca byli w zadowalającej, to już 2 pomocników miało słabą formę no i pomoc kulała.
                Seta - mam teraz 13% treningu kondycyjnego, miałem 16% ale gdzieś ostatnio przeczytałem że 13% jest ok.
                Kopyr - jak nie staty grają to co, według mnie właśnie staty grają, ale sam w HT przeczytałem że tak to jest kombinowane żeby "niespodzianki" jednak czasem się zdarzały i za przeproszeniem ch... Ja już ostatnio padłem ofiarą takiej "niespodzianki" co mnie awans kosztowało, bo po porażce z wiceliderem musiałem wszystko stawiać na 1 kartę i wykończyłem tylko moralnie drużynę.
                A trening bramkarzy wydaje mi się dobry do czasu. Efekty są w miarę szybkie, można sobie wzmocnić skład, ale tak po latach (a gram już też 5 lat) mogę stwierdzić że jak ktoś obroni się w 6 lidze i ma w miarę niezły skład to jednak lepiej zaplanować sobie trening ludków z pola. Ja mam teraz tak że już któryś sezon się duszę w 6 lidze i składu nawet wzmocnić nie mogę bo mam grajków mocnych na każdych pozycjach którzy mnie tyle kosztują że jak u siebie deszcz leje i przyjdzie mi mniej osób to w rachunku 2-tygodniowym jestem w plecy. Od jakiegoś czasu tylko łatam dziury kupując młodych za starych bo na więcej zarabiających mnie nie stać.I skład mam wyrównany a nie że jeden mi zarabia 500 tys a reszta po 5 tys. I chyba przez tą niską formę nie mogę się wybić. Tu forma, tam kontuzja, to znowu "niespodzianka" i leci sezon za sezonem. A jakbym miał podbudowywać co jakiś czas formę treningiem ogólnym to nie opłaca mi się trenować bramkarzy, bo nie dość że to kosztuje to wydłuża się trening. A ten i tak przez kondycje i trenowanie dodatkowe st. fragm. już nie jest taki szybki. Także nakupowałem kilku obrońców z podaniami i będę wegetował. Skład mi się postarzeje ale kiedyś powinno być lepiej.
                MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• babalumek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1207

Mam pytanie - prowadzi ktoś tą akademię piłkarską dla juniorów?? Opłaca się to? Bo ja dalej losuję... A z tego co widzę to można sobie naprawdę niezłą ekipę z młodych zrobić i sporo na tym zarobić...
                  MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• kopyr
                    • 2004.06
                    • 9475

Mam pytanie - prowadzi ktoś tą akademię piłkarską dla juniorów?? Opłaca się to? Bo ja dalej losuję... A z tego co widzę to można sobie naprawdę niezłą ekipę z młodych zrobić i sporo na tym zarobić...
                    To jeszcze trzeba mieć czas.
                    Ja na początku jak można było mieć 2 równolegle, to coś tak kombinowałem, ale generalnie była kicha. Potem podobno coś tam ulepszyli.
                    blog.kopyra.com

Comment

• babalumek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.02
                      • 1207

Bo tak patrzę po tych drużynach co to prowadzą to 16-17 latki grający w tej lidze juniorskiej wyciskają po 5 gwiazdek...
                      MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• kopyr
                        • 2004.06
                        • 9475

Bo tak patrzę po tych drużynach co to prowadzą to 16-17 latki grający w tej lidze juniorskiej wyciskają po 5 gwiazdek...
                        To są inne gwiazdki.
                        blog.kopyra.com

Comment

• Seta
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.10
                          • 6964

Ja dokładnie sezon temu przesiadłem się na akademię (dzisiaj pierwszego promuję ).
                          Czy się opłaca to nie jestem pewien, wygląda na to, że łatwiej coś sprzedać z losowania, ale w akademii (właściwie prowadzonej) masz większą szansę na prawdziwą gwiazdę (znakomity 17-latek 0 dni, z bokiem).
                          Jedno mogę powiedzieć zdecydowanie - akademia daje wyjątkową frajdę. HT znowu ma sens... Znowu chce mi się grać...

Comment

• CyboRKg
                            • 2010.04
                            • 594

W losowaniach zawsze mialem pecha i bylem grube miliony w plecy pakujac ciagle po 80tys. Akademie mam od samego poczatku i wychodze na plus. Z poczatku bylo ciezko, skille ukryte, gra "w ciemno". Trzeba bylo sporo notowac i glowkowac co znacza komentarze trenera
                            Poza tym to sporo radochy. Prowadze od kilku sezonow prywatna lige juniorow, gdzie kazda druzyna jest z innego kraju. Oczywiscie zawsze mistrzostwo zdobywala Polska
                            "Jedno pivo ne vadi!"

Comment

• CyboRKg
                              • 2010.04
                              • 594

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                              To są inne gwiazdki.
                              Mniej wiecej 6* w juniorach to 2* w seniorach. Dla mnie od 6* zawodnik staje sie wartosciowym zawodnikiem. Za wyjatkiem napastnikow, bo ostatnio pochrzanili :/ Ktoz to widzial, zeby napastnik ze slaba skutecznoscia i bez specjalek gral na 7,5*? Ostatnio wywalilem na smietnik napastnika z 6,5*, bo szkoda mi go bylo promowac do seniorow - za cienki byl.
                              "Jedno pivo ne vadi!"

Comment

• babalumek
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.02
                                • 1207

Kolejne wspaniałe zmiany w HT. Treningi mają być krótsze mniej więcej o połowę, przy czym od fantastycznego mają być coraz dłuższe. Z tego co rozumiem zniknąć mają trenerzy bramkarzy. Generalnie super - właśnie głównie przez słabą formę zespołu przy treningu bramkarskim zdecydowałem się trenować defensywę. Wydałem sporo kasy na transfery a teraz okazuje się że ceny spadną przez szybszy trening. Do tego mogłem zostać przy bramkarzach bo przecież zniknie problem z formą zespołu. Wszystko to ogłoszone jak zwykle kilka tygodni przed wprowadzeniem. Nie mówię że sąto zmiany na gorsze, ale jednak szybkie trenowanie zawodników do pewnego poziomu a co potem? Potem wolny trening który jest dość szybko neutralizowany przez szybszy spadek wysokich umiejętności u graczy ok 30 lat. Spowoduje to niewątpliwie spłaszczenie poziomu drużyn i stracą na tym takie ekipy jak moja - mozolnie budowane od lat które czekają na kolejne awanse powyżej 6 ligi. Jedyne co mi się podoba to wprowadzenie wolniejszego spadku umiejętności dla starszych graczy. Teraz jest z tym przesada - często gracze w wieku już 29 lat zaliczają spadek, jak to się ma do "realizmu"? Zanim takiego wytrenujesz, pogra 5 sezonów i emerytura. A ceny horrendalne. Ale niby mają spaść. Przy okazji poprawiliby silnik trochę bo te "niespodzianki" są naprawdę irytujące mimo że póki co szczęście w tym sezonie mi dopisuje.
                                MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

Przetwarzanie...
                                X