Co by nie było wątpliwości - też jestem niezadowolona, i nie tylko z powodów estetycznych - zaśmiecanie miasta jakimś kolorowym bydłem, podobnie jak stawianie w centrum palmy, czy różowych reniferów - jest pomysłem, a i owszem..., ale na bezsensowne wydawanie pieniędzy.
Parada krów w Warszawie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaCo by nie było wątpliwości - też jestem niezadowolona, i nie tylko z powodów estetycznych - zaśmiecanie miasta jakimś kolorowym bydłem, podobnie jak stawianie w centrum palmy, czy różowych reniferów - jest pomysłem, a i owszem..., ale na bezsensowne wydawanie pieniędzy.
Dla mnie to nie jest zaśmiecanie a raczej nadawanie miastu na jakis czas kolorytu.
A w kwesti pieniedzy to nie tylko jest wydawanie ale też zarabianie. Krowia parada organizowana jest w różnych miastach na całym świecie już od paru ładnych lat i w owym okresie notują one znaczne zwiekszenie liczby turystów przybywających tam specjalnie dla tych krów. Są one stawiane, w przeciwieństwie do palmy i reniferów, na z góry ustalony okres (w Warszawie 90 dni). Potem krowy są licytowane a pieniądze przeznaczane sa na cele charytatywne.
Warszawskich krów jeszcze nie widzialem (oprócz jednej) ale byłem w zeszłym roku w czeskiej Pradze i naprawdę wyglądąło to ciekawie jak niemal na każdym rogu stała duża kolorowa krowa.Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
Wszystko to sprawka Kaczyńskiego i jego gra wyborcza. Warszawa odnotowała największy skok w tegorocznym rankingu wysokości kosztów utrzymania wśród światowych stolic (w stosunku do roku ubiegłego) i dlatego, kto chce te koszty obniżyć może sobie zapolować. Upolujesz sobie dwie i git. Takie półtora krowy to spokojnie wystarczy na miesiąc, a pół można sprzedać leniwemu sąsiadowi.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaTylko czy te bydlaki i ich kolory odpowiadają normom UE?"All the good things for those who wait"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiTo pewnie wiesz czy mają ważne paszporty."All the good things for those who wait"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HannibalEkspiracja paszportów nie jest jednoznacznie określona, tylko zależy od porozumienia, jakie osiągnie Chirac ze Shroederem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sloniatko[...] Krowia parada organizowana jest w różnych miastach na całym świecie już od paru ładnych lat i w owym okresie notują one znaczne zwiekszenie liczby turystów przybywających tam specjalnie dla tych krów. [...]Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggyNaprawdę są ludzie, którzy jeżdżą po świecie po to, aby oglądać pomalowane krówskie figury na skrzyżowaniach miejskich ulic?
Jest to swego rodzaju sztuka, każda krowa ma ręcznie pzrez artystystę ręcznie malowany niepowtarzalny wzrór. Tak więc, jeżeli są ludzie co jadą na drugi koniec świata obejrzeć jakieś dzieło sztuki w galerii to dlaczego ktoś by nie miał jechać oglądać krów.Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
Comment