500000

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
    Chyba że tak. A mogę zapytać o jakie części serwisu Ci chodzi?
    zapewne dla Ciebie Browar.biz to tylko Forum - tak przynajmniej wynika z powyższego zdania. Otóż w serwisie są jeszcze inne działy np. kolekcjonerski, galeria, artykuły etc. gdzie trzeba się zalogować żeby te zasoby przeglądać. możesz się wylogować i pobuszować po serwisie i ocenisz sam czy taka funkcjonalność by Ci wystarczyła.

To akurat łatwo byłoby załatwić odpowiednią informacją podawaną w momencie rejestracji, ostrzegającą, że po takim to a takim czasie nielogowania się konto zostanie usunięte.
    Prowadzę ten serwis od ładnych paru lat i WIEM że to nie załatwi sprawy. Oczywiście będę miał wtedy podkładkę w stylu - "Spójrz co jest napisane w regulaminie - więc trzeba było się z tym liczyć" - ale tłumaczyć będę musiał i tak - a to zajmuje czas. Może jeden list w ciągu miesiąca nie byłby uciążliwy. Jednak przy dużej liczbie użytkowników rotacja jest bardzo duża i musiałbym zajmować się kilkoma takimi listami dziennie - a wiadomo trzeba kilka listów żeby wytłumaczyć każdej osobie co jak i dlaczego. Suma sumarum mam dodatkowe zajęcie którego skutkiem dla Ciebie będzie krótsza lista Użytkowników a dla mnie krótsza noc na spanie.

Pewnie że jest, niemniej i tak chyba nie ma sensu tam tego zamieszczać skoro jesteś niechętny kasowaniu martwych kont.
    myślę że przyznasz że usuwanie kont a odfiltrowanie osób nielogujących się od ponad roku z listy Użytkowników to nie są równoznaczne sprawy...

Zapewne sądzisz, że kłócimy się o bzdurę, jednak mechanizm kasowania nieaktywnych kont widywałem już na bardzo wielu forach i z tego powodu wydaje mi się czymś oczywistym. Przyznaję jednak, że rzecz jest błaha i skoro tak niechętnie podchodzisz do niej, rezygnuję z dyskusji, bo szkoda naszego wspólnego czasu
    Sprawę zwykle podnosił Andi i wraca ona za jego pośrednictwem od czasu do czasu - moje stanowisko w tej sprawie jest akurat ciągle niezmienne. Jak na razie nie będzie usuwania kont osób które się nie logowały przez jakiś czas.

jak już wspominałem - konta które są powiązane z nieaktywnymi adresami email są wyłączane i mniej więcej co miesiąc-dwa uskuteczniam takie oczyszczanie. Standardowo wysyłając do kogoś PW wysyłane jest automatyczne powiadomienie na email danej osoby.

Aha, osoba która ma nieaktywne konto posiada w profilu status "gościa".
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9056

A może można ( nie znam się na tym ) wprowadzić taką opcję w liście użytkowników w której automatycznie ustawiałaby się ta lista wg kolejności ostatniego logowania.
      Ci, którzy MUSZĄ wiedzieć, kto się loguje a kto nie, byliby usatysfakcjonowani ( choć jedynie sprawa kontaktu z tym kimś drugim wydaje mi się sensowna) a nikogo z listy użytkowników nie usuwałoby się.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• cyborg_marcel
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 3467

ostatnio (nie chce mi się teraz sprawdzać daty i nicka) w dziale powitań przywitała się osoba, która zalogowała się jakieś pół roku temu, ale tak jakoś wyszło, że do tej pory nie miała okazji/ochoty/czasu [niepotrzebne skreślić] napisać posta, ale że ludzie się zmieniają...
        tak samo na giełdach i zlotach można spotkać osoby zalogowane, które są na bieżąco z wydarzeniami, piwami, tematami okołopiwnymi, a nigdy nie napisały żadnego posta - i tak wychodzi, że współny język można dość szybko złapać...

gdyby panowała reguła kasowania kont - nie byłoby mnie na tym Forum (wiem, dla większości osób niewielka strata), ponieważ z przyczyn osobistych i życiowych nie miałam możliwości swobodnego korzystania z netu przez niemalże rok => cieszę się, że Art mnie nie wyrzucił, bo musiałabym szukać jakiegoś bezsensownego nicka, coby zalogować się ponownie, a i piękne stare PW bym straciła...

howgh.
        Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• Andi
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.07
          • 1915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
          zapewne dla Ciebie Browar.biz to tylko Forum - tak przynajmniej wynika z powyższego zdania. Otóż w serwisie są jeszcze inne działy np. kolekcjonerski, galeria, artykuły etc. gdzie trzeba się zalogować żeby te zasoby przeglądać. możesz się wylogować i pobuszować po serwisie i ocenisz sam czy taka funkcjonalność by Ci wystarczyła.

Teraz to mam jasnosc zrobilem jak kazales i sie wylogowalem.Tu dla mnie niespodzianka
          Po Forum moge sie poruszac swobodnie jak Ptak i czytac,smiac sie i plakac.
          Po czesci Galerri ,Kolekcjonerstwa itp wszystko jest TABU i dla normalnego czlowieka niedostepne-a wiec trzeba sie zalogowac i po wszystkim.
          Co tam kogos takie Forum obchodzi byle mozna kozystac z Bazy danych zamieszczonych przez Innych gdy to takie proste i nic nie trzeba w zamian dac.
          W zwiazku z tym pytam sie Czy Browar biz to kilka röznych Instytucji nie majacych nic wspölnego ze soba?
          Czy nie nalezalo by wlasnie FORUM wydzielic z tego i tam dostem miec dopiero po zalogowaniu?
          Czy czasem wlanie dla dostepu do Browaru biz nie nalezalo by stworzyc systemu logowania odrebnego od Forum z funkcja automatycznego przekerowania dla wszystkich czlonköw Forum?
          Przy tej opcji napewno ilosc Czonköw Forum zmniejszy sie o 90 % a ogladalnosc Serwisu Browar biz pozostanie ta sama albo nawet sie zwiekszy-bo wielu nie chce po prostu uczestniczyc w zadnym Forum

Sprawę zwykle podnosił Andi i wraca ona za jego pośrednictwem od czasu do czasu - moje stanowisko w tej sprawie jest akurat ciągle niezmienne. Jak na razie nie będzie usuwania kont osób które się nie logowały przez jakiś czas.

Trzeba to bylo od poczatku wyklarowac to by nie bylo tylu dyskusji-dla mnie wszystko teraz jest jasne i juz zamilkam i nie dam sie prowokowac przez innych ktörzy zakladaja takie tematy

Aha, osoba która ma nieaktywne konto posiada w profilu status "gościa".
          i moze sobie wszysko czytac i stwierdzic CO ja wlasciwie tu robie?
          Wasze zdrowie
          Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23928

wolałbym gdybyś poprawnie cytował swoich "przedpiśców".

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi
            Teraz to mam jasnosc zrobilem jak kazales i sie wylogowalem.Tu dla mnie niespodzianka Po Forum moge sie poruszac swobodnie jak Ptak i czytac,smiac sie i plakac.
            Po czesci Galerri ,Kolekcjonerstwa itp wszystko jest TABU i dla normalnego czlowieka niedostepne-a wiec trzeba sie zalogowac i po wszystkim. Co tam kogos takie Forum obchodzi byle mozna kozystac z Bazy danych zamieszczonych przez Innych gdy to takie proste i nic nie trzeba w zamian dac. W zwiazku z tym pytam sie Czy Browar biz to kilka röznych Instytucji nie majacych nic wspölnego ze soba?
            nie rozumiem do czego zmierzasz. odpowiadając na pytanie - NIE.

Czy czasem wlanie dla dostepu do Browaru biz nie nalezalo by stworzyc systemu logowania odrebnego od Forum z funkcja automatycznego przekerowania dla wszystkich czlonköw Forum?
            NIE należałoby. Nie wiem po co miałbym utrudniać użytkowanie serwisu.

Przy tej opcji napewno ilosc Czonköw Forum zmniejszy sie o 90 % a ogladalnosc Serwisu Browar biz pozostanie ta sama albo nawet sie zwiekszy-bo wielu nie chce po prostu uczestniczyc w zadnym Forum
            Wykazywana liczba Użytkowników dotyczy całego serwisu a nie tylko forum. Nie potrafię sobie wyobrazić w dalszym ciągu po co się przyczepiłeś do tej liczby. Próbujesz ich zmobilizować takimi postami? Nie tędy droga.

Trzeba to bylo od poczatku wyklarowac to by nie bylo tylu dyskusji-dla mnie wszystko teraz jest jasne i juz zamilkam i nie dam sie prowokowac przez innych ktörzy zakladaja takie tematy
            Moje stanowisko w tej sprawie było zawsze takie samo i od lat je prezentuję w podobnych dyskusjach - widocznie nie było chęci aby się z nim zapoznać.

i moze sobie wszysko czytac i stwierdzic CO ja wlasciwie tu robie?
            Wasze zdrowie
            To zawsze można zrobić

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• crizz
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.02
              • 1255

Nie chcę się tu jakoś szczególnie silić na elitarność, ale aktywnymi forumowiczami stają się raczej ludzie, dla których istnieje coś więcej niż Lech i Tyskie.
              Niestety, elitarność tego Forum jest moim zdaniem jego największą wadą - przynajmniej w kontekście biznesowym. Większość fanów Lecha nie może się tutaj czuć swobodnie, i nawet po wstępnej lekturze nie próbuje się wypowiadać. I albo się nawrócą (jak ja ), albo pozostają nieaktywni lub w ogóle znikają. I to właśnie dlatego ludzie o szerszej wiedzy i zainteresowaniach piwnych są bardziej widoczni.

To, że żądasz wycinania nieaktywnych użytkowników oraz argumenty, które przedstawiasz, świadczy o tym, że czujesz się i chcesz być częścią elity. A od elity już niedaleko do towarzystwa wzajemnej adoracji.

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizz
                A od elity już niedaleko do towarzystwa wzajemnej adoracji.
                Mam nadzieję, ze to było jakieś przejęzyczenie

A po za tym - gratuluję - kolejne bicie piany - mam na mysli cały ten temat. Normalnie jak w Sejmie - tematy zastępcze Naprawdę, to jest jakis problem z tą ilością użytkowników? Ja Wam wszystkim życzę, żebyscie nigdy nie mieli większych.
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• albeertos
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.10
                  • 2313

[...] Większość fanów Lecha nie może się tutaj czuć swobodnie [...]
                  Powiem szczerze, że czuję się tutaj nadzwyczaj swobodnie

Taki mały OT
                  (_)>
                  Nigdy się nie poddawaj!!!
                  Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                  Lech jest tam gdzie jego wiara
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• crizz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.02
                    • 1255

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                    Mam nadzieję, ze to było jakieś przejęzyczenie
                    Nie, nie było. Naprawdę obawiam się, że przez takie inicjatywy jak "wyciąć nieaktywnych" nasze Forum może zacząć być postrzegane jako towarzystwo wzajemnej adoracji. A to nie wyjdzie na dobre ani nowym użytkownikom, ani popularyzacji piwa innego niż TVP pokazała, ani tym bardziej ARTowej kieszeni.

A temat zastępczy wcale nie jest, bo jak Admin bierze w nim udział, to znaczy, że można .

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Nie, nie było. Naprawdę obawiam się, że przez takie inicjatywy jak "wyciąć nieaktywnych" nasze Forum może zacząć być postrzegane jako towarzystwo wzajemnej adoracji. A to nie wyjdzie na dobre ani nowym użytkownikom, ani popularyzacji piwa innego niż TVP pokazała, ani tym bardziej ARTowej kieszeni.
                      Chodziło mi o to, że dość niefortunnie Ci wyszło postawienie znaku "prawie równości" między elitą, a towarzystwem wzajemmnej adoracji.

A temat zastępczy wcale nie jest, bo jak Admin bierze w nim udział, to znaczy, że można .
                      Właśnie się dziwię, że się dał w to wciągnąć.
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                        Chodziło mi o to, że dość niefortunnie Ci wyszło postawienie znaku "prawie równości" między elitą, a towarzystwem wzajemmnej adoracji.

Właśnie się dziwię, że się dał w to wciągnąć.
                        zwracano sie do mnie bezpośrednio w kilku postach więc wyraziłem swoje zdanie na temat.

Comment

Przetwarzanie...
                        X