Czy chciałbym miec Krzysia za sąsiada?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zbysia
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.09
    • 907

Przesłać foto?
    A ile ma kasy?
    Na co dzień, jak mówią kobiety w domu jestem piwoszem, tylko używają innego słowa, ale zapomniałem jakiego
    Last edited by zbysia; 2005-06-27, 18:03.
    fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

Comment

• Audi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 1682

Zagłosowałem "a co mnie to obchodzi" na moim osiedlu się tak zmieniają sąsiedzi ze nawet nie idzie ich spamiętać, więc czy by to był Krzysiu, Rysiu czy Zbysiu dla mnie mało istotne, byle tylko piwo pili i umnie kupowali
      jeden nawet ostatnio pożegnał się z naszym osiedlem skacząc sobie z XI p. i też go nie znałem, poznałem po skoku,jak go prześcieradłem przykrywali

Zdjęć denata nie będę wstawiał

Comment

• Ahumba
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛
        • 2001.05
        • 9081

Oto jakie pytanie przed chwilą znalazłem na stronie Forum Browaru

Ankieta Czy chciałbym miec Krzysia za...
        zbysia

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• peter007
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.06
          • 2820

Zaznaczyłem "a co mnie to obchodzi", bo sąsiadów się nie wybiera. Jeśli okazałby się "normalny" to może byśmy nawiązali jakiś kontakt a jeśli nie to po prostu byłby to kolejny sąsiad, którego miałbym "gdzieś". Teraz też mam takich sąsiadów, że nie z każdym bym wyszedł na piwo, co nie znaczy, że z żadnym
          Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Również zagłosowałem na "a co mnie to obchodzi", w swoich mieszkaniowych wędrówkach miałem najprzeróżniejszych sąsiadów, od mordercy, gwałciciela, psychopaty (wrzeszczącego zawsze i wszędzie) nie wspominając o pijaczkach, przemocy w rodzinie (ach ta Wola), aż po snobów wszelkiego rodzaju, mądrych, głupich, krzyczące dzieciaki (nie ma ciszy w bloku), emerytów, ciężarne kobiety, nowobiznesowych młodych gniewnych więc Krzysiu przy nich byłby dla mnie jak najbardziej spokojnym sąsiadem. No chyba, że przy budce z piwem bysmy się poróznili
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Hannibal
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 1426

Ja zagłosowałem na tak. Lubię sąsiadów, którzy mają swoje zdanie, i nie można się przy nich nudzić. No i fachowiec od warzenia też jest bardzo przydatny.
              "All the good things for those who wait"

Comment

• Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

Kilka spraw wymaga wyjaśnienia:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                Ja chodze dość wcześnie spać a nie wiem czy Krzysiu nie puszcza głośnej muzyki techno po 23.00 . W ogóle cenię spokój w mieszkaniu. Staram się także szanować spokój sąsiadów. Krzysiu czy Ty np. tłuczesz się po domu o trzeciej nad ranem w drewniakach??
                Ja też chodzę wcześnie spać. Nie słucham techno w ogóle. Nie mam drewniaków, tylko tenisówki. Nikogo w domu nie tłukę.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizz
                ... Z wypowiedzi na Forum jawi się obraz Krzysia jako praworządnego obywatela, a do tego konkretnego i rzeczowego rozmówcy. Jego doświadczenie warzelne także świadczy na korzyść. Problemem może być jedynie "A ty maszeruj, maszeruj, głośno krzycz..." w niedzielę o 3 nad ranem...
                W domu nie śpiewam i nie krzyczę, staram się to robić w okolicach oddalonych od siedzib ludzkich, chyba, żen ie ma innego wyjścia. Z tym praworządnym, to chyba bardziej chciałbym być, niż jestem.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi
                A ja jestem na NIE! Po prostu w zbyt wielu kwestiach (np. polityka) mamy z Krzysiem zbieżny ogląd rzeczywistości i mieszkanie obok niego byłoby pewno niezmiernie nudne...
                TO jest dobry prognostyk na czas emerytalny, jak już nie wolno się denerwować. Możnaby siedzieć całe dnie na ławeczce przed domem i przyglądać się wszystkim z politowaniem.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
                ... Dzisiaj nie podobają mu się homoseksualiści, jutro mógłby się przyczepić, że żyję z kobietą bez ślubu albo że nie chodzę do kościoła. Jakoś nie przemawia do mnie pomysł, aby prawa przyznawać tylko podobnym do mnie...
                Wiele rzeczy mi się nie podoba, ale jakoś nie bardzo mnie obchodzi, z kim żyjesz bez ślubu i dokąd nie chodzisz. Głośno jestem tylko przeciw przyznawianiu nadzwyczajnych praw aberrantom. Ale przyznam się, że drugiego zdania w cytacie nie rozumiem.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
                ... Ja nawet obstawiam, że bohater tego wątku to regionalny działacz samorządowy PiS-u
                To źle obstawiasz. Lokalny PiS mnie nienawidzi, bo kiedyś głośno powiedziałem, co o nich myślę. Mam zakaz wstępowania do PiSu.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysia
                ... -Krzysiu, a czy ty chciałbyś mnie za sąsiada? Jestem białym mężczyzną, ochrzczonym antyklerykałem, toaistą, heterosexualnym gdy tylko zdaży się okazja, żyję bez ślubu, przeklinam na głos w kilku językach, nie chodzę do żadnego kościoła (tylko jako turysta), piję piwo co wieczór, opalam się na brązowo, studiowałem w ZSRR, nie pochwalam przemocy . Więc jak?
                Nie podoba mi się to "nie pochwalam przemocy". To jak kibicujesz?

Comment

• crizz
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.02
                  • 1255

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                  Z tym praworządnym, to chyba bardziej chciałbym być, niż jestem.
                  Tak jak napisałem - taki jawi się obraz. A jak jest naprawdę, to już nie wiem.

Comment

• JAckson
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 6123

Kilka spraw wymaga wyjaśnienia:

Ja też chodzę wcześnie spać. Nie słucham techno w ogóle. Nie mam drewniaków, tylko tenisówki. Nikogo w domu nie tłukę.
                    Wygląda obiecująco. Chociaż może tak tylko piszesz

Przypomniałem sobie o jeszcze jednej Twej zalecie. Jesteś (tak przynajmniej pisałeś) posiadaczem dmuchanej orki pokaźnych rozmiarów z uchwytami . Taki sąsiad to skarb.
                    MM961
                    4:-)

Comment

• zbysia
                      • 2004.09
                      • 907

Nie podoba mi się to "nie pochwalam przemocy". To jak kibicujesz?
                      Podwijam rękawy, robię zaciętą minę, w obu rekach trzymam metrowy kawałek potłuczonej szyby i maszeruję po trybunach kołysząc się na boki.
                      To jak - chciałbyś?

Żadnej przemocy!

Comment

• Wujcio_Shaggy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.01
                        • 4628

[...] Z tym praworządnym, to chyba bardziej chciałbym być, niż jestem.[...]
                        To i tak plus - lepszy sąsiad, który się stara być praworządnym od takiego, który się nie stara.
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysia
                          ... metrowy kawałek potłuczonej szyby...
                          Lepszy jest metrowy kawałek kabla od spawarki. Jak tym raz kogoś trafisz, to już nie ma szans oddać

Comment

• zbysia
                            • 2004.09
                            • 907

In somma: nie ważne jest z czym - ważne jest aktywne uczestnictwo w wydarzeniach sportowych.

Comment

• JAckson
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                              (...)Przypomniałem sobie o jeszcze jednej Twej zalecie. Jesteś (tak przynajmniej pisałeś) posiadaczem dmuchanej orki pokaźnych rozmiarów z uchwytami . Taki sąsiad to skarb.
                              Oświadczam, że stałem się posiadaczem podobnego urządzenia więc tym samym ta zaleta Krzysia jest już dla mnie mniej istotna
                              Last edited by JAckson; 2005-07-27, 13:02.
                              MM961
                              4:-)

Comment

• cyborg_marcel
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 3467

Wzorujesz się na Krzysiu, a więc kolejny powód, abyś został jego sąsiadem
                                Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

Przetwarzanie...
                                X