Prasówka okołopiwna

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Prasówka okołopiwna

Zdarza mi się znaleźć czasem teksty, w których piwo nie jest głównym bohaterem, a i tematyka nie bardzo kwalifikuje je do "normalnej" prasówki. Może więc przyda się taki dodatkowy temat?

Znalezione dziś w gazeta.pl

Pijany kierowca? Pozory mogą mylić

Niemieccy policjanci byli pewni, że mają winnego, kiedy zgłosił się do nich pijany i mocno poturbowany właściciel rozbitego samochodu, ubrany jedynie w bieliznę. Okazało się jednak, że mają przed sobą ofiarę dość niecodziennego przestępstwa - poinformowała w poniedziałek policja.

Złodziej, będący pod wpływem alkoholu i marihuany, ukradł w Dortmundzie samochód, którego właściciel spał pijany w bagażniku. Złodziej wyruszył na przejażdżkę. Po pewnym czasie wyrzucił wciąż pijanego właściciela na pobocze szosy i pojechał dalej, ale chwilę potem stracił panowanie nad kierownicą, przekoziołkował kilkakrotnie, zostawił rozbity samochód i uciekł na piechotę. Jemu samemu nic się nie stało.

Początkowo policjanci bardzo sceptycznie podchodzili do zeznań 54-letniego właściciela rozbitego samochodu. Zmienili zdanie, kiedy 31-letni złodziej sam się do nich zgłosił i przyznał do kradzieży samochodu, którego właściciel spał pijany w bagażniku, głośno chrapiąc.

Okazało się, że obaj - złodziej i jego ofiara - pili na tym samym przyjęciu. Złodziej przyznał się do pięciu litrów piwa i kilku jointów. Zdecydował się wyznać prawdę na policji, bo przemówiła mu do sumienia przyjaciółka.

Related Topics

Collapse

• darekd
    ?, Stonka Colorado
    darekd
    Pakowałem zakupione piwa na parkingu a z obok zaparkowanego samochodu wyszedł koleżka i popatrzył na mnie.
    Zapytał czy lubię krafty. Odpowiedziałem, że piję krafty. Po czym otworzył bagażnik i sprezentował mi piwo, które uwarzył.

American Pale Ale
    Ekstr. 15%...
    2023-03-10, 23:58
  • dadek
    Rüsselheim am Main, Mainstraße 4-6, Rüsselheimer Bräu
    dadek
    Rüssellheim to miasto położone 15 minut jazdy pociągiem na wschód od Mainz. Słynne jest z wielkiej fabryki Opla, której ogrom możemy podziwiać z okien pociągów jadąc wzdłuż przez ponad 2. Biurowiec i główna brama wejściowa znajduje się po lewej do wyjścia z dworca głównego, tędy...
    2022-11-21, 22:54
  • dadek
    Chorwacja, Zagrzeb, Slavonska avenija 22f, The Garden Brewery
    dadek
    Browar odwiedziliśmy 18.08.2020 czyli będzie to wakacyjne wspomnienie. Relację pewnie bym wrzucił wcześniej jednak przenosiny browar.biz na nowy serwer zablokowały wszelkie działania.

Slavonska avenija jest jedną z najdłuższych (około 12 km) arterii chorwackiej stolicy. Jednak...
    2021-02-23, 01:58
  • pebejot
    Krynica Morska-Piaski, Słoneczna 37, Four Winds
    pebejot
    Pierwszy browar na Mierzei Wiślanej zlokalizowany jest na samym końcu cyplu, trzy kilometry od granicy Federacji Rosyjskiej.
    Browar restauracyjny i hotel "Four Winds Resort & SPA" został otwarty w 2019 roku.
    Hasłem browaru jest "Na zachód od granicy, na północ...
    2020-06-03, 16:23
  • Gringo
    Słowacja, Žilina, Kysucká 3, Československá Pivotéka
    Gringo
    Na skraju miasta w północnej jego części, ulokował się niepozorny sklep z piwem.
    W ofercie piwa tylko z dwóch krajów Czech i Słowacji. Trochę klasycznej koncernówki i dwie lodówki z piwami mikrusów. M. in. Jama, Batak, Piestany, Pivecka, Beerhed, Liptovar, Stupavar....
    Bardzo...
    2019-02-17, 17:17
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...