Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Chwila na...?
Collapse
X
-
Ja tez na to wpadłam, ale dzielenia ma nie być, tylko dodawanie. Normalnie siedzę i już mi się dwoi przed oczami Kombinowałam też z przecinkami i dalej d... zimna, a praca odłogiem leży
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74wymysliłem takie coś:
cyfry rzymskie II, II, II, II, III co daje nam 11 I, a z tego jest XXIV + II + II = XXVIII (28) ale wykombinowałem
Czy chodzi o ilość kresek?Last edited by dkrasnodebski; 2005-07-08, 12:53.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseNo to porzucam przyzwyczajenia:
2+2+2+2+3=11
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizzBrawo T_A! Porzuciłeś przyzwyczajenia, ale nie w tym kierunku. Bo z Twojego zapisu nie wynika, że wynik jest w innym systemie liczbowym . W każdym razie - odkryłeś podstawę mojej zagadki. I w zasadzie mogę chyba już umieścić odpowiedź, chyba że chcecie poszukać pełnego rozwiązania?
Niemniej ja się już poddaję, choć nie wiem czy inni chcą jeszcze pogłówkować?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizzBrawo T_A! Porzuciłeś przyzwyczajenia, ale nie w tym kierunku. Bo z Twojego zapisu nie wynika, że wynik jest w innym systemie liczbowym . W każdym razie - odkryłeś podstawę mojej zagadki. I w zasadzie mogę chyba już umieścić odpowiedź, chyba że chcecie poszukać pełnego rozwiązania?
Ale jaki miałby to być system liczbowy? 14-owy? Wybaczcie, ale mnie innych rzeczy uczyli.
Comment
-
Comment