Ja się w całej rozciągłości zgadzam z Darkiem. Mnie, humanistę, przerosło to zadanie
Chwila na...?
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiJa jestem za tym żeby Crizz umieścił odpowiedź. Pewnie niewiele z tego zrozumiem ale i tak jestem ciekawy.
A na przyszłość proszę o prostrze zagadki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiJa jestem za tym żeby Crizz umieścił odpowiedź. Pewnie niewiele z tego zrozumiem ale i tak jestem ciekawy.
A na przyszłość proszę o prostrze zagadki
Chodzi o system trójkowy, rozwiązanie na poniższym rysunku:
Comment
-
-
Kompletnie nic nie kumam. Co to jest ta trójka, co robi za kulę u nogi dwójce
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizzChcecie trudniejsze, to macie:
K-gb, wyzywam Cię!
Ale teraz melduje się do raportu!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaK-gb, proszę o podwyższenie poziomu
Nie wątpie w inteligencję forumowej braci. Nie chciałam tylko nikogo zniechęcić na wstępie. Potraktujmy to jako rozgrzewkę. Obiecuję ze poziom(trudnosci zadań) będzie wzrastał. Jak się juz przekonałam-na niektóre osoby mozna liczyć (w zadawaniu innym zagadek)
Do dzieła!
Comment
-
-
Jest ośmiu forumowiczów(którzy jechali autem po spozyciu ) i zostali zamknięci do więzienia. Każdy siedzi w osobnej celi, co daje w sumie po 3 osoby wzdłuz kazdego boku dziedzinca. W jaki sposób mogą zmieniac miejsca, aby wzdłuz kazdego boku mieszkały 4 osoby?
PS-to z tych łatwiejszych
I bez podtekstów do kogokolwiek!
Zbiezność i skojarzenia zupełnie przypadkowe
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseWybacz, ale w obecnej formie zadanie jest cokolwiek niezrozumiałe. Rozjaśnij trochę.
8 osób siedzi w osobnych celach. Wzdłuz kazdego korytarza jest 3 skazanych(narysuj sobie plan tego więzienia).
Chodzi o to , ze idąc korytarzem -w celach masz miec nie trzy a cztery osoby... czyli nalezy podać w jaki sposób skazani mogli zmienic swoje miejsca.
Comment
-
Comment