blabla [było: zmyślny plan]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23929

ostatnio zwracam większą uwagę na to i więcej postów wylatuje z takich tematów.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Audi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 1682

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
      ostatnio zwracam większą uwagę na to i więcej postów wylatuje z takich tematów.
      Szkoda że tylko "ostatnio" ale wiem zajęty jesteś , ustal może wyraźnie że np. posty jedno zdaniowe i nie wnoszące nic do tematu będą usuwane i zapanuje porządek.

Comment

• Maggyk
        Szara Adminiscjencja
        🍼
        • 2004.05
        • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Audi
        ART , albo wszystkim będziesz zwracał uwagę albo nikomu, znowu się zrobi sytuacja jak była z Radzia , że nowi użytkownicy są szykanowani i narażeni na uwagi starszych użytkowników. Po co przenosić dane posty i robić z nich oddzielny temat ? źle napisał Syla zauważyła błąd , poprawiła i niech tak zostanie, zobacz sam ile niepotrzebnych postów doszło do tego.
        Nie da się wszystkiego zauważyć, a Art nie jest alfą i omegą, nie wszystko widzi i nie wszystko czyta. Forum jest już na tyle rozbudowane, iz stało się konieczne wprowadzenie osób moderujących, by ogarnąć je jako całość, a z drugiej strony by wykroić chwilkę na zajmowanie się serwisem, bo forum to nie sedno sprawy, to tylko część, a trzeba je z czegoś utrzymać.
        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
        Piwo domowe -
        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23929

Szkoda że tylko "ostatnio" ale wiem zajęty jesteś , ustal może wyraźnie że np. posty jedno zdaniowe i nie wnoszące nic do tematu będą usuwane i zapanuje porządek.
          nie będę ustalał sztywnych ram., bo to nie jest wcale skuteczne. Zresztą można sobie zajrzeć do "zasad" panujących w danym dziale, np. tu:

myślę że jest tam jasno napisane to co próbuję zakomunikować po raz kolejny w tym temacie.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Audi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 1682

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
            ... stało się konieczne wprowadzenie osób moderujących, by ogarnąć je jako całość..
            Może mianować więcej osób jako moderujących-sprzątających
            i wtedy krótko : post nie na temat , ciach i go nie ma nie będzie nabijania postów i zaśmiecania tematów a tym samym całego forum.

Comment

• Maggyk
              Szara Adminiscjencja
              🍼
              • 2004.05
              • 5617

Może mianować więcej osób jako moderujących-sprzątających
              i wtedy krótko : post nie na temat , ciach i go nie ma nie będzie nabijania postów i zaśmiecania tematów a tym samym całego forum.
              Pozwolisz może, że takie decyzje jednak będzie podejmował Administrator tego serwisu. Czy ilość osób moderujących się zmieni, pewnie tak wraz z rozwojem serwisu, ale czy wprowadzenie jedocześnie kilku moderatorów byłoby słuszne - nie, bo zrobi się ( uwaga brzydkie słowo ) burdel.
              Piwo domowe -

Reklama w BROWARZE

Comment

• Audi
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.03
                • 1682

Pozwolisz może, że takie decyzje jednak będzie podejmował Administrator tego serwisu.
                Jasne że tak, ja nic i na nikim nie wywieram presji że tak ma zrobić, tym bardziej na Administratorze bym nie śmiał nawet, to była tylko propozycja (mała sugestia) wiem zaraz tu przeczytam iż do propozycji jest inny temat, ale tam już 10-07-2005 zapodałem jedną propozycją i nic więc dla tego pozwoliłem sobie tutaj to zaproponować tak na gorąco.

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23929

Spoko spoko sugestie mile widziane, niektóre można wdrożyć od razu, niektóre muszą pokiełkować w głowach i w czasie, a inne - rzadko bo rzadko ale muszą pozostać tylko sugestiami. Wiadomo że nie zadowoli się wszystkich.

Comment

• becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

A czy taki FCJP-owy post można zgłaszać jako niezgodny z regulaminem? Pytam sie bo mnie męczą w konkretnych tematach posty w stylu "FCJP....COŚ COŚ TAM...MORDKA". Błędy każdy z nas robi i będzie robił ale to nie jest powód aby połowa wypowiedzi w każdym temacie dotyczyła tylko i wyłącznie ortografii. Miałem ochotę już nie raz skomentować coś takiego ale w ten sposób sam bym romydlał temat więc siedziałem cicho. A i niektórzy starzy forumowicze to juz notorycznie w ten sposób robią siano z tematu.
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23929

Myślę że tylko w ekstremalnych przypadkach jak i w przypadku starszych dyskusji, które mogłyby mi/moderatorom wcześniej umknąć takie zgłaszanie miałoby sens.

W przeciwnym razie jest to tylko dodatkowa robota przy odgruzowywaniu skrzynki ze zgłoszeń, które ze względu na bieżącą moderację forum byłyby po prostu zbędne.

Comment

• YouPeter
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.05
                        • 2379

Pisanie nawet nie na temat czasami nawet coś wnosi do dyskusji bo mały żarcik jest w stanie poprawić atmosferę i załagodzić jakąś kłótnię (oczywiście wszystko w umiarze) Natomiast tworzenie nowego postu dla samego napisania FCJP jest frustrujące i jak dla mnie służy tylklo nabijaniu postów. Dlatego w całej rozciągłości popieram w tym przypadku Art-a bo nie kieruje się emocjami jak niektórzy.
                        Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Audi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 1682

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter
                          Natomiast tworzenie nowego postu dla samego napisania FCJP jest frustrujące i jak dla mnie służy tylklo nabijaniu postów. Dlatego w całej rozciągłości popieram w tym przypadku Art-a bo nie kieruje się emocjami jak niektórzy.
                          To zobacz ilu z Nas wstawia tylko same FCJP ?? i tym samym nabija sobie posta !
                          I tu nie chodzi o emocje (domniemam że pijesz do Syli ) poprostu jej chodzi o to iż niektórzy ze starszych bywalców forum mogą wstawiać komuś FCJP a w jej przypadku zostało to zauważone i skrytykowane, fakt może sobie chciała dodac posta , ale nie ona jedyna co w ten sposób nabija sobie posty.
                          Ja też popieram ARTa bo widadomo jego jest ten serwis a dzień bez wazeliny dniem straconym.

Comment

• Maggyk
                            Szara Adminiscjencja
                            🍼
                            • 2004.05
                            • 5617

Audi dobrze wiesz, że to nie pierwszy raz kiedy Art krytykuje za podobne posty. Tu Art np. skrytykował post Cyborga (mam nadzieję, żę zaraz mi nie napiszesz, że Art ma jakieś uprzedzenia wobec kobiet). Przykro mi, że tak dotknęło to Sylę, bo z pewnością nie to było jego zamierzeniem. Mam nadzieję, że jednak Syla do nas wróci.
                            Piwo domowe -

Reklama w BROWARZE

Comment

• cyborg_marcel
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 3467

Art np. skrytykował post Cyborga (mam nadzieję, żę zaraz mi nie napiszesz, że Art ma jakieś uprzedzenia wobec kobiet).
                              Na szczescie Audi chyba nie odwazylby sie nazwac Cyborga kobieta, wiec teoretycznie dostawanie upomnien dotyczy wszelkich plci i rodzajow humanoidalnych.
                              Syla> przelknij pigulke od Arta i kontynuuj przygode z Forum (istnieja lepsze powody do odchodzenia...).
                              Co do fcjp, czasami piszacy ma zacmienie mozgu (pomine milczeniem kilka osob, ktore wyraznie maja problem z pisaniem po polsku), czasami czytajacy nie moze sie powstrzymac widzac razacy blad, ale nie popadajmy wszyscy w paranoje! Nikt nie jest doskonaly.
                              Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• Audi
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 1682

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
                                Na szczescie Audi chyba nie odwazylby sie nazwac Cyborga kobieta...
                                hmm , pogadamy na wizji o tym

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
                                ....Syla> przelknij pigulke od Arta i kontynuuj przygode z Forum (istnieja lepsze powody do odchodzenia...)...
                                Też bym chciał żeby tak było ale.....nie jada pigułek nawet antykoncepcyjnych i nie chce robic z siebie pewnej forumowiczki która odchodziła, odchodziła i chyba odeszła. Postanowiła i koniec
                                Dobrze i śmiesznie było jak jej zwracano uwagę o FCJP przez starszego forumowicza przyjeła, poprawiła się i przyznała się do błędu, ale jak Ona zwróciła dla żartu komuś uwagę to wielkie hallo na forum się zrobiło, łacznie z rozdzielaniem tematu itp.

A tyle się ją naprzekonywałem żeby dołączyła do nas

Comment

Przetwarzanie...
                                X