blabla [było: zmyślny plan]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Audi
    hmm , pogadamy na wizji o tym

Też bym chciał żeby tak było ale.....nie jada pigułek nawet antykoncepcyjnych i nie chce robic z siebie pewnej forumowiczki która odchodziła, odchodziła i chyba odeszła. Postanowiła i koniec
    Dobrze i śmiesznie było jak jej zwracano uwagę o FCJP przez starszego forumowicza przyjeła, poprawiła się i przyznała się do błędu, ale jak Ona zwróciła dla żartu komuś uwagę to wielkie hallo na forum się zrobiło, łacznie z rozdzielaniem tematu itp.

A tyle się ją naprzekonywałem żeby dołączyła do nas
    Chyba "Wielkie Hallo" zrobiłeś sam z tego, dla mnie całkiem spokojnie ten temat na trzecim poście się zakończył. I wcale nie jest tak że zwracam uwagę tylko w miarę świeżym Użytkownikom - sam wiesz o tym dobrze. Poza tym grzecznie zwróciłem uwagę Sylwii na tą sprawę tylko RAZ - i się obraziła.

Nie popadajmy w jakiś taki przedszkolny klimat gdzie dzieci się obrażają na drugie bo jedno zostało złapane podczas bazgrolania po ławce i jakoś tam ukarane a drugie w podobnej sytuacji czyniąc to samo - nie zostało złapane.

Sam robię błędy - i cieszę się gdy ktoś mi je wytyka, nie jest to szczególnie miłe ale można się dzięki temu spokojnie poprawić i przy okazji nauczyć z większym dystansem podchodzić do swojej osoby i jej ułomności - jednakże jeśli to ma być wytykanie błędów dla samego sportu - to każdemu staram się zwracać na to uwagę - jak wyżej napisałem - w RÓŻNY sposób - nie tylko taki że każdy może to obejrzeć na Forum.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Audi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 1682

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
      Chyba "Wielkie Hallo" zrobiłeś sam z tego, dla mnie całkiem spokojnie ten temat na trzecim poście się zakończył...
      Ok ARTur dajmy już spokój, inni odbierają to tak inni inaczej, po prostu mogłeś w temacie "zmyślny plan" zwrócić uwagę jednym postem i było by Ok, nie trzeba było robić z tego nowego tematu pt. blabla
      Po Twoim poście padły następne typu:
      -No to ART wzorem George'a W. Busha wyruszył na wojnę z terroryzmem. Najbliższy cel - FCJP!
      -Brawo FCJP'e jest do De a z terorystami się nie gada, ich się eksterminuje, ekskomunikuje czy jakoś tak
      -Jasne, lepiej być analfabetą...
      -Jakby był analfabetą to by nic nie napisał i nie przeczytał.... tak jest co najwyżej nieukiem
      -Też prawda. Zgadzam się na nieuka
      I też nie były związane z tematem "żmyślny plan"

Więc proponuje zakończyć ten temat, była Syla i jej nie ma oby inni nowi nie odchodzili tak szybko jak wejdą.

Comment

• Doodeck
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.05
        • 1612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
        A czy taki FCJP-owy post można zgłaszać jako niezgodny z regulaminem? Pytam sie bo mnie męczą w konkretnych tematach posty w stylu "FCJP....COŚ COŚ TAM...MORDKA". Błędy każdy z nas robi i będzie robił ale to nie jest powód aby połowa wypowiedzi w każdym temacie dotyczyła tylko i wyłącznie ortografii.
        A ja znowusz sadze, ze wytykanie komuś błenduw pozwala na utszymanie jakotakiego poziomu "yntelektualnego" na forum. Niepozwulmy aby nasze forum stało się podobne do innych bardziej młodzierzowych forumów gdzie karzdy pisze tak jak uwarza za stosowne.
        Dalekosiężny
        Obserwator
        Obiektów
        Dynamicznie
        Epatujących
        Ciekawymi
        Koncepcjami

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23928

No i słusznie - tyle że trzeba znaleźć złoty środek i takim jest zwracanie uwagi na błędy PRZY OKAZJI głównego nurtu dyskusji a nie ZAMIAST.

A gdy już ludzie zabierają się za wytykanie literówek, no to już jest przegięcie.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck
            A ja znowusz sadze, ze wytykanie komuś błenduw pozwala na utszymanie jakotakiego poziomu "yntelektualnego" na forum. Niepozwulmy aby nasze forum stało się podobne do innych bardziej młodzierzowych forumów gdzie karzdy pisze tak jak uwarza za stosowne.
            świetnie, zamiast merytorycznych dyskusji bedziemy mieć "mądrych" nie mających nic do powiedzenia poza wytknięciem błędu, miłego nabijania postów
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Doodeck
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.05
              • 1612

A gdy już ludzie zabierają się za wytykanie literówek, no to już jest przegięcie.
              Czasem literówka jest jednocześnie ortografem, ale cóż...
              postaram się dostosować do zaleceń.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
              świetnie, zamiast merytorycznych dyskusji bedziemy mieć "mądrych" nie mających nic do powiedzenia poza wytknięciem błędu, miłego nabijania postów
              Akurat "nabijanie postów" nie jest moim hobby. Mam ich jak widać prawie dziesięć razy mniej od Ciebie.

nb. NIEMAJĄCYCH
              Dalekosiężny
              Obserwator
              Obiektów
              Dynamicznie
              Epatujących
              Ciekawymi
              Koncepcjami

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck
                Czasem literówka jest jednocześnie ortografem, ale cóż...
                postaram się dostosować do zaleceń.

Akurat "nabijanie postów" nie jest moim hobby. Mam ich jak widać prawie dziesięć razy mniej od Ciebie.

nb. NIEMAJĄCYCH
                A żeby nie marnować twojego zapału - może skompilowałbyś taką podręczną ściągę z ogólnymi zasadami poprawnej pisowni - umieści się to w odpowiednim miejcu i np. będzie dostęp do tego zestawenia ze strony gdzie wprowadza się nowe posty - może to będzie Twój dodatkowy wkład w walce z wtórnym analfabetyzmem?

Comment

• garfunkel
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.04
                  • 1068

A żeby nie marnować twojego zapału - może skompilowałbyś taką podręczną ściągę z ogólnymi zasadami poprawnej pisowni - umieści się to w odpowiednim miejcu i np. będzie dostęp do tego zestawenia ze strony gdzie wprowadza się nowe posty - może to będzie Twój dodatkowy wkład w walce z wtórnym analfabetyzmem?

Ja w kwestii "niemających"

Otóż pisownia "nie" z imiesłowami jest różna, raz oddzielna- najczęściej, zazwyczaj , a raz - z rzadka - łączna, kiedy wyrażnie z wypowiedzi wynika, iż imiesłów pełni rolę przymiotnikową; należy go wtedy przymiotnikowo potraktować i sprawić, by "nie" połączyło się z owym imiesłowem węzłem znajomości biblijnej, w jedno ciało

pa pa, to pisałam ja, Aneta

Comment

• becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

o właśnie, mozna jeszcze zrobić coś takiego co przy pisaniu automatycznie by np na czerwono zaznaczało błąd, a jeszcze lepiej jakby "system" nie przepuszczał takiego postu do czasu poprawienia błędu
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23928

trzeba by zaaplikować taki Microsoftowy sprawdzacz i wtedy nikt by więcej nic nie napisał bo przecież korekta by niczyjego posta nie przepuściła

Comment

• Doodeck
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.05
                        • 1612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika garfunkel
                        Ja w kwestii "niemających"

Otóż pisownia "nie" z imiesłowami jest różna, raz oddzielna- najczęściej, zazwyczaj , a raz - z rzadka - łączna, kiedy wyrażnie z wypowiedzi wynika, iż imiesłów pełni rolę przymiotnikową; należy go wtedy przymiotnikowo potraktować i sprawić, by "nie" połączyło się z owym imiesłowem węzłem znajomości biblijnej, w jedno ciało

pa pa, to pisałam ja, Aneta
                        Tu akurat było "przymiotnikowo"

A zasadę cytowaną przez Ciebie powyżej zmieniono kilka lat temu.
                        Dalekosiężny
                        Obserwator
                        Obiektów
                        Dynamicznie
                        Epatujących
                        Ciekawymi
                        Koncepcjami

Comment

Przetwarzanie...
                        X