Nietoperz lata sam z siebie jak ptak, a człowiek to głównie lata za forsą lub płcią przeciwną Skoro człek na to może zachorować to taki ssak jak nietoperz pewnie też,
A co, dziabnął cię jakiś, albo zadrapał? A żeby nie było off topik stwierdzę, co mi się wydaje - jeśli człowiek (rzadko bo rzadko, ale jednak) może, to dlaczego nietoperz nie? Tym bardziej, że podobno wirus wciąż jest fazie kolejnych mutacji...
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Przypadki zachorowań (i śmierci) ludzi już odnotowano kilka lat temu. W tej chwili jednak wirus prawdopodobnie nie przenosi się z człowieka na człowieka (przynajmniej tak czytałem). Więc można by to uogólnić na ssaki.
Szczepionka przeciwko zwykłej grypie jest pomocna (ale nie zapobiega zarażeniu) w późniejszym leczeniu.
Słyszałem, że w tej chwili aby uniknąć zarażenia istnieje w Polsce zalecenie nie wkładania ptaka do ust.
Przypadkowo poświeciłem na niego latarką, a on rzucił mi się do gardła ... Nie gryzłem go, tylko kopałem. Może nic nie będzie ...
Ugryzł Cię? NIetoperze mogą przenosić wściekliznę ale to bardzo rzadkie przypadki (w porównaniu choćby z lisami). Dziwne, że wogóle Cie zaatakował, a nie uciekł. Chyba, że starałeś się go złapać.
Ptak lata. Nietoperz lata. Nietoperz to ptak. Ptak to drób. Drób ma grypę. NIetoperz ma grypę
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Krzysiu, w Polsce nietoperze są pod ochroną, a poza tym wszystko wskazuje na to, że przekroczyłeś granicę obrony koniecznej. Więc być może bardziej niż ptasiej grypy powinieneś obawiać się loszku, czego Ci osobiście nie życzę.
Ale nic się nie martw, jakby co, to podeślę Ci wiązankę piosenek adekwatnych w wykonaniu Grzesiuka, żeby Ci umilić chwile spędzane za ##.
Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment