100 piw - opisanych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Skoro to taki "chwalebny" temat, to i ja się pochwalę, że wypiłem piwo z czterechsetnego browaru. I nikt mi nic nie będzie liczył, bowiem notatki prowadzę ręcznie w zeszycie (już trzecim).

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzech
      Skoro to taki "chwalebny" temat, to i ja się pochwalę, że wypiłem piwo z czterechsetnego browaru. I nikt mi nic nie będzie liczył, bowiem notatki prowadzę ręcznie w zeszycie (już trzecim).
      Moje gratulacje! A w przeliczeniu na piwa to ile będzie?

Comment

• grzech
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.04
        • 4592

Na objętość to nie wiem, ale ilość marek (i w ramach nich rodzajów) przekroczyła 1300. Jednak ostatnio nie mam za bardzo czasu, ani środków na intensywną działalność.

Comment

• Krotoszyniak
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2002.08
          • 516

Grzech nie ma wyboru teraz bedzie musial przelac te notatki na internet . Czyli sprobowales 1300 roznych piw ?
          Admin z Ratebeera
          Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
          Poromotor piwnej Polski na swiat :)

Comment

• perłyfan
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.02
            • 1244

Gratulacje z okazji stu opisanych piw. Przy okazji chciałem powiedzieć, że w tej dziedzinie Andi jest moim idolem. Jego przewaga polega oczywiście na tym, że zamieszcza fotki w temacie. Poza tym też piję sporo piw niemieckich...
            JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY

Comment

• Regent
              • 2002.10
              • 512

To i ja się pochwalę może nie ilością co jakością ( egzotyką) otóż udało mi się zdobyć i jednocześnie degustować piwa z tak odległych krain jak m.in.: Trynidad Tobago, Dominikana, Mauritius, Ekwador, Wenezuela, Kuba, Egipt, Indie, Ghana, Maroko, Meksyk, Kanada, Brazylia, Tunezja, Turcja. Większość z nich opisałem i umieściłem fotki czy też scany. Moim Guru jest kloss ten to dopiero poznał kawał świata niestety nigdy nie wstawił jakiejś fotki.
              Mniej alkoholu w piwach !!!
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• sibarh
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2005.01
                • 10387

Chwała Ci za to !!!!
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Regent
                Moim Guru jest kloss ten to dopiero poznał kawał świata niestety nigdy nie wstawił jakiejś fotki.
                Nad czym ubolewa całe (prawie) forum !. Wielka szkoda ,że nie można tych piwek obejrzeć. Bo fotki są najciekawsze.I dla tego staram się je także zamieszczać.
                Last edited by sibarh; 2005-09-20, 23:56.
                2800 nowe piwa opisałem na forum
                Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Twilight_Alehouse
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.06
                  • 6310

Też podziwiam Klossa. Natomaist jeśli chodzi o piwa egzotyczne, to spore zasługi ma też chyba Yendras.

Comment

• sibarh
                    🥛🥛🥛
                    • 2005.01
                    • 10387

Aktualny wynik 122
                    2800 nowe piwa opisałem na forum
                    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• e-prezes
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19260

Ja tylko się zastanawiam, czy pijasz (i oceniasz) po kilka piw dziennie, czy spisujesz z notatnika zaległe? Jeśli to pierwsze to taka ocena jest niewiele warta, bo po wypiciu dwu piw to nie bardzo kiper jest w stanie w pełni odebrać wrażenia organaleptyczne. Czyż nie?
                      Last edited by e-prezes; 2005-09-29, 12:33.

Comment

• Krotoszyniak
                        • 2002.08
                        • 516

Kiperzy na calym swiecie organizuja tkzw. sesje piwne . Kazdy przynosi kilka ciekawych piw , grupa taka liczy ok . 5-10 ludzi lub nawet do 50 . Wytrawny znawca potafi ocenic piwo po wypiciu ok 120 ml takowego trunku . My na to mowimy w j.angielskim "samples -probki" . Na takiej sesji pijemy bardzo duzo wody , spozywamy duze ilosci sera np.Chimay i dobrego chleba z polskiej piekarni . Na takiej sesji potafie sprobowac nawet to 40 roznych piw . Sesja taka trwa do 12 godzin .
                        Admin z Ratebeera

Comment

• e-prezes
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19260

pytanie, było co prawda do kolegi sibarha, ale spodziewałem się takiej odpowiedzi problem w tym czy sibarh napoczywa każdego po 100 ml i to mu wystarczy czy opróżnia całą flasię.

Comment

• Krotoszyniak
                            • 2002.08
                            • 516

Tego to nie wiem . Z drugiej strony jak sie pije piwo w stylu Barley Wine co am ok 10 % to trudno by bylo samemu wypic 750 ml i dalej testowac
                            Admin z Ratebeera

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23926

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krotoszyniak
                              Tego to nie wiem . Z drugiej strony jak sie pije piwo w stylu Barley Wine co am ok 10 % to trudno by bylo samemu wypic 750 ml i dalej testowac
                              przy okazji Radku napisz czy Twoje opisy z Ratebeer dotyczą w większej mierze właśnie notatek z takich sesji piwnych czy raczej z takich gdzie degustujesz piwo od deski do deski (że tak to niezręcznie ujmę).
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Krotoszyniak
                                • 2002.08
                                • 516

Wiec ostatnimi czasami wiekszosc moich opisow pochodzi wlasnie z roznej wielkosci sesji , czasami jest to tylko 2-3 osobowa grupa w domu (1/3 piwa no glowe) a czasami wielki zjazd z calego swiata ajk to bylow lato w Montrealu (60 roznych piw , 50 ludzi z Szwecji, Angli,USA , Kanady, Holandi itd) . Organizowanie takich piwnych zjazdow jest bardzo dobrym poyslem szczegolnie jesli jestes w takiej sytuacji jak ja (98% jakie sa na rynku w Toronto juz sprobowalem) . W prowincji Ontario sprzedaz piwa jest regulowana przez rzad jak to kiedys bylo w Polsce (Polmosy?) wiec ciezko dostac nowosci . Z 2000 moich piw ok 1200 pochodzi z takich wlasnie sesji .
                                Admin z Ratebeera

Comment

Przetwarzanie...
                                X