100 piw - opisanych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

500 nowych piw

Niniejszym informuje szacowne grono, iz pozwoliłem sobie, już na umieszczenie opisów 500 nowych piw na forum. O ile zdrowie, kasa oraz chęci pozwolą, a zwłaszcza jeżeli będę miał co opisywać, to dalej bedę prowadził ten niecny proceder, jakim jest opisywanie nowych piw na forum (ku frustracji części braci forumowej).
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• earl_grey
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.05
      • 203

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh
      500 nowych piw na forum. zdrowie, kasa, chęci, proceder
      Doceniam ciężką pracę . Twoje poświęcenie jest wielce przydatne.

Comment

• Khian
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2006.01
        • 122

Super! Widzę że po osiągnięciu opisów 500 nowych piw kontynujesz marsz do góry ( do 600 piw).To chyba rekord forum!!!! Życzę powodzenia i dobicia do 1000 nowego piwa ( to chyba za dwa lata, patrząc na dotychczasowe osiagnięcia). W profilu masz podana ilość wypitych (zaliczonych) piw zagranicznych.Jaka jest aktualna liczba zaliczonych piw zagr. i od kiedy zacząłeś liczyć

Comment

• sibarh
          🥛🥛🥛
          • 2005.01
          • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Khian
          Super! Widzę że po osiągnięciu opisów 500 nowych piw kontynujesz marsz do góry ( do 600 piw).To chyba rekord forum!!!! Życzę powodzenia i dobicia do 1000 nowego piwa ( to chyba za dwa lata, patrząc na dotychczasowe osiagnięcia). W profilu masz podana ilość wypitych (zaliczonych) piw zagranicznych.Jaka jest aktualna liczba zaliczonych piw zagr. i od kiedy zacząłeś liczyć
          Aktualna liczba zaliczonych piw wynosi 979 szt. Pierwsze piwo zapisałem w kalendarzu w dniu 04.06.2005. Do liczby 1000 spożytych różnych piw zagranicznych dojdę za kilkanaście dni. Posiadam w piwniczce ponad 50 różnych piwek których jeszcze nie zaliczyłem. Wśród nich znajdzie sie także kilkanaście takich, których nie ma na forum.
          A i na wrzucenie na forum także czeka "kilka" juz wypitych nowych piwek.
          Last edited by sibarh; 2007-02-18, 21:26.
          Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów

Comment

• Krotoszyniak
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2002.08
            • 516

Niedlugo 1000 ocenionych piw , gratulacje, nie jest latwo znalesc tyle piw. Moj tysiaczek byl nieszczegonly , jakis waniliowy porter w Chicago.
            Admin z Ratebeera
            Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
            Poromotor piwnej Polski na swiat :)

Comment

• Khian
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2006.01
              • 122

Mam pytanie. Jak panujesz nad tą ilościa prawie 1000 opisanych piw??? Skąd wiesz jakie piwo już piłeś, a jakiego jeszcze nie ?. Musisz jakoś nad tym panować, gdyż od czasu do czasu wrzucasz na forum fotki piw ktore już opisałeś a one mają już nowe zmienione etykiety.
              Posostałych forumowiczów także prosze o odpowiedz w jaki sposób panują nad swoimi "zbiorami" wypitych piw ?????

Comment

• Krotoszyniak
                • 2002.08
                • 516

Prawe wszystkie opisy piw sa ponumerowane i posiadam specjalny notatnik w ktorym zapisuje oceny. Mam ich teraz ok 10ciu. Najlepsze sa male zeszyciki w kratke np od Herlitza.
                Admin z Ratebeera

Comment

• kloss
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.03
                  • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh
                  Niniejszym informuje szacowne grono, iz pozwoliłem sobie, już na umieszczenie opisów 500 nowych piw na forum. O ile zdrowie, kasa oraz chęci pozwolą, a zwłaszcza jeżeli będę miał co opisywać, to dalej bedę prowadził ten niecny proceder, jakim jest opisywanie nowych piw na forum (ku frustracji części braci forumowej).
                  Oczywiście zostanę uznany za frustrata,bo śmiem stwierdzić, że po pierwsze ilość nie przechodzi automatycznie w jakość a po drugie licytacja jest dobra w pokerze.

Comment

• sibarh
                    🥛🥛🥛
                    • 2005.01
                    • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Khian
                    Mam pytanie. Jak panujesz nad tą ilościa prawie 1000 opisanych piw??? Skąd wiesz jakie piwo już piłeś, a jakiego jeszcze nie ?. Musisz jakoś nad tym panować, gdyż od czasu do czasu wrzucasz na forum fotki piw ktore już opisałeś a one mają już nowe zmienione etykiety.
                    Posostałych forumowiczów także prosze o odpowiedz w jaki sposób panują nad swoimi "zbiorami" wypitych piw ?????
                    Piwo opisuje w kalendarzach-terminarzach ( takich w których jedna strona przeznaczona jest do konkretnego dnia, właśnie rozpocząlem 4 egz). Na końcu każdego kalendarza prowadzę zapiski jakie piwa piłem w danym miesiącu. Daty nie odpowiadają oczywiście prawdziwym datom spożycia.
                    Zestawienie prowadzę jeszcze w formie papierowej (planuje przenieść do exela)
                    Wydrukowałem ( rok temu) piwa opisane na forum z krajów które najczęściej pijam i na wydrukach zaznaczam które już wypiłem. Nowe piwa po sprawdzeniu na forum, (czy nie doszły od czasu wydruku) po prostu dopisuję. Oczywiście nowym piwom dorzucam fotkę, a przy starych sprawdzam czy jest i jeżeli jej brakuje to także dodaję na forum.

P.s Ponadto posiadam "chyba" dobrą pamięć wzrokową do etykiet, ale będąc za granicą
                    mam zawsze przy sobie swoje "zestawienie" zaliczonych piw z danego kraju oraz krajów tranzytowych

Comment

• Horse63
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2006.06
                      • 88

W profilu widnieje wpis że właśnie zaliczyłeś 1000 piw zagranicznych. Jakie to było piwo i dlaczego jeszcze nie jest opisane
                      Gratulacje

Comment

• sibarh
                        🥛🥛🥛
                        • 2005.01
                        • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse63
                        W profilu widnieje wpis że właśnie zaliczyłeś 1000 piw zagranicznych. Jakie to było piwo i dlaczego jeszcze nie jest opisane
                        Gratulacje
                        A i do 1000 jeszcze dojdziemy.Troszkę cierpliwości
                        Aktualnie wrzuciłem dzisiaj na forum nowe piwo, które ma u mnie numer 993. Jeszcze kilka i dojdziemy do tysiąca.

Comment

• Horse63
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2006.06
                          • 88

W profilu masz już 1025 piw. A piwo numer 1000 jeszcze nie opisane. Jeżeli zwłoka spowodowana jest po prostu brakiem czasu, to jest to jakieś usprawiedliwienie, ale jeżeli przestałeś juz sie w to bawić, to wielka szkoda dla forum.

Comment

• sibarh
                            🥛🥛🥛
                            • 2005.01
                            • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse63 Wyświetlenie odpowiedzi
                            W profilu masz już 1025 piw. A piwo numer 1000 jeszcze nie opisane. Jeżeli zwłoka spowodowana jest po prostu brakiem czasu, to jest to jakieś usprawiedliwienie, ale jeżeli przestałeś juz sie w to bawić, to wielka szkoda dla forum.
                            W profilu już 1050 piw. 1000 opisane także już jest http://www.browar.biz/forum/showthre...943#post678943

A zwłoka w opisywaniu to oczywiście chroniczny brak czasu

Comment

• Latarnik
                              Premium Lamplighter
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2004.06
                              • 5030

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi

A zwłoka w opisywaniu to oczywiście chroniczny brak czasu

Wątroba też musi odpocząć
                              5450 kapsli z wypitych piw
                              874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                              "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                              https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                              Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                              https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• Krotoszyniak
                                • 2002.08
                                • 516

Po ocenieniu 2000 roznych piw mozna sie dostac do Klubu Zelaznej Watroby wiec Sibarth nie moze zwlekac
                                Admin z Ratebeera

Comment

Przetwarzanie...
                                X