Niniejszym uroczyście oświadczam, że nie mam już żadnych zaległych NOWYCH piw do opisania. Dzisiaj skoro świt - opisałem ostatnie 12 zaległych piwek.
Z tej okazji palnę jakieś piwko. Oczywiście nowe
33 nowe piwo na forum opisane, więc już w jednej trzeciej do setki.
Nie to co Sibarth, ale bycie zagraniczną ekspozyturą browaru.biz na mało poznanym terenie, gdzie do tego trwa mały boom na dobre piwo pomaga Bo w takich Niemczech to już np. trudno o coś świeżego.
W lodówce w kolejce czeka jeszcze 5 na degustacje, więc tempo nie spada.
33 nowe piwo na forum opisane, więc już w jednej trzeciej do setki.
Nie to co Sibarth, ale bycie zagraniczną ekspozyturą browaru.biz na mało poznanym terenie, gdzie do tego trwa mały boom na dobre piwo pomaga Bo w takich Niemczech to już np. trudno o coś świeżego.
W lodówce w kolejce czeka jeszcze 5 na degustacje, więc tempo nie spada.
Szkoda tylko, ze wszystko tak na sucho bez zdjęć.
Bo tu wiele osób z przyjemnością popatrzyłoby na piwo, jaką ma etykietę czy jaki kapsel!
Apeluję o poprawę
33 ..... ale bycie zagraniczną ekspozyturą browaru.biz na mało poznanym terenie, gdzie do tego trwa mały boom na dobre piwo pomaga Bo w takich Niemczech to już np. trudno o coś świeżego.
No nie żartuj, w " niemczech nic świeżego". W niemczech jest ponad 1200 browarów, jedne mają w ofercie po jednym piwku, inne nawet kilkanascie. Ale jezeli przyjmiemy, że srednio mają po 3-4 rodzaje piwa , to daje nam to 3600-4800 piw. Na forum mamy aktualnie opisanych 1246 piw niemieckich a to znaczy że brakuje nam kilku tysięcy.
Sam mam aktualnie w nowej dostawie ze 30 piw niemieckich, z których przynajmniej połowy nie ma na forum.
Zrobiłem malutki przegląd i stwierdziłem że mam zaległych 42 szt nowych piw do opisania. Pierwszy 1000 nowych piw opisanych na forum nadchodzi wielkimi krokami.
Melduję: opisanych nowych piw na forum mam (chyba?) 997 szt. W wątkach założonych przez użytkownika, wyświetla się niestety tylko .... 750 tematów. Muszę wystąpić z wnioskiem do ARTa, aby rozszerzył założone watki do ~1100 tematów, abym w spokoju policzył, opisane po raz pierwszy na forum, piwa opisane przaz moja skromna osobę.
Po opisaniu nowego na forum - 1000 piwa obiecuję poprawę.Będę .....
Dzisiaj wrzuciłem 999 nowe piwo na forum, ale mam malutki problem....Kiedy sprawdzam w założonych wątkach, piw mam opisanych zaledwie 995. Gdzieś wcieło mi ....4 piwa. Najprawdopodobniej w czasie, kiedy kolega T_A, porządkował dział zagraniczny, kilka piw wsadził pod istniejące juz na forum, piwa zagraniczne.
Będę musiał opisac na forum, jeszcze te 4 brakujące nowe piwa, aby wreszcie dobic do 1000 nowego piwa na forum.
Na forum jest opisanych jakieś 118 piw a u mnie w lodówce czekają 3 następne. W Danii masz około 100 browarów po jakieś 3-4 piwa. Jeszcze sporo zostało. Do tego np. taka Norwegia pozostaje kompletnie dziewicza.
Comment