100 piw - opisanych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3606

Tak na chybcika: 185 niderlandzkich, 135 belgijskich, 42 francuskie, 1 luksemburskie, 62 niemieckie. Nie wiem, jak z innymi krajami, ale cały czas jesteś lepszy ode mnie. Btw. dziś jedno piwko poszło z Twojej rekomendacji.
    A piwa wypite w większości pamietam, że piłem. Spis krajami prowadzę na lodówce zmywalnym markerem. Jak ma się fotel pomiędzy biurkiem a lodówką, to studentowi wygodnie.
    Last edited by zgroza; 2009-06-06, 23:29.
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi
      Chyba przestanę pic lub opisywac. Raczej to drugie. Cały czas mam straszne ......tyły. Właśnie zgrałem z aparatu kolejną partię fotek piw, przejrzałem forum, co jest a czego nie ma i wyszło mi, że mam do opisania tylko ....49 piw, których brak na forum.

P.s Post numer 4000. Chyba coś nowego palnę z tej okazji !!!
      Zaparłem się i dodałem ostatnio 37 nowych piw. Aktualnie mam opisanych na forum po raz pierwszy.... 1200 piw. W "kapowniku" zostało jeszcze kilkanaście nowych sztuk, ale .... cały czas walczę z kolejnymi nowymi piwami ( co by się nie przeterminowały ) a w piwnicy mam jeszcze pare (....dziesiąt) sztuk i kolejne są w drodze. A przede mną jeszcze letni zagraniczny urlop i ....zły sąsiad z piwami belgijskimi... i znajomi z kolejnymi butelkami... Będzie się działo .....
      P.s Życzcie mi zdrowia, .....zebym dał radę temu ciężkiemu zadaniu podołać !
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• zgroza
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2008.03
        • 3606

Zawsze jesteśmy gotowi ulżyć Ci w mękach - w lodówce czeka jakieś 10 nowych piwek do opisania

Też Was kocham.

Comment

• sibarh
          🥛🥛🥛
          • 2005.01
          • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
          Zawsze jesteśmy gotowi ulżyć Ci w mękach - w lodówce czeka jakieś 10 nowych piwek do opisania
          No to na co czekasz chopie tyle razy prosiłem..... a i tak wszystko na mojej głowie (moim gardle)
          Tylko proszę o ładne fotki ....
          Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów

Comment

• lzkamil
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.01
            • 3611

No ja też pomagam jak mogę, co wpadnie w ręce i w gardło to się opisuje

Tak na chybcika: 185 niderlandzkich, 135 belgijskich, 42 francuskie, 1 luksemburskie, 62 niemieckie.
            Jeszcze pewnie ponad setka angielskich bo 3 latka spędziłem na Wyspie...

Btw. dziś jedno piwko poszło z Twojej rekomendacji.
            Chyba ten belgijski tytan goryczki co Ci się wydał nie taki groźny Może różne warki piliśmy, tak to bywa z malutkimi browarami że się różnią od warki do warki.

Spis krajami prowadzę na lodówce zmywalnym markerem.
            Po 4 pionowe kreski i piąta przekreślona?
            Lepszy jabol pod okapem
            niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• zgroza
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2008.03
              • 3606

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil Wyświetlenie odpowiedzi

Chyba ten belgijski tytan goryczki co Ci się wydał nie taki groźny Może różne warki piliśmy, tak to bywa z malutkimi browarami że się różnią od warki do warki.
              Po prostu prawdziwy piwosz goryczki się nie boi.

Po 4 pionowe kreski i piąta przekreślona?
              Zgadłeś

Ale tylko dla Danii, reszta numerycznie
              Last edited by zgroza; 2009-06-15, 22:10.

Też Was kocham.

Comment

• lzkamil
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.01
                • 3611

Po prostu prawdziwy piwosz goryczki się nie boi.
                W pełni się zgadzam, napisałem że mi też smakowało Dla niezorientowanych chodzi o to piwko.
                Lepszy jabol pod okapem
                niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• sibarh
                  🥛🥛🥛
                  • 2005.01
                  • 10387

Powoli zaczynam wychodzic na prostą. Dzisiaj opisałem piwo nr 2378 -1209 nowe na forum.
                  Na liczniku aktualnie mam 2411 piw. 12 piw nie ma na forum. Aparat też jeszcze nie zgrywany. Ale niestety i tak w piwnicy mam jakieś..... 80-100 piw a na dniach dostanę 30 nowych piw z danii, cos z Wysp Owczych i jedno piwko z Islandii. "Niedobry" forumowy znajomy dostarczył mi 11 piw z Malty, obiecane mam piwa z Norwegii, Szwajcarii i Białorusi. Nerki na razie okey.

Comment

• zgroza
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2008.03
                    • 3606

A wątroba?
                    U mnie 216 nowych, wyrabiam się na bieżąco, w lodówce stoi 7 nowych.

Też Was kocham.

Comment

• sibarh
                      🥛🥛🥛
                      • 2005.01
                      • 10387

A wątroba?
                      U mnie 216 nowych, wyrabiam się na bieżąco, w lodówce stoi 7 nowych.
                      A to też siada
                      Z tych 80-100 piw w piwnicy {( a mam jeszcze zachomikowanych ze 30 porterów i stoutów zagranicznych na lepsze (mocno poterminowe czasy)} mam nadzieje że jest tam sporo dubli (które dotychczas dzielnie wypija moja pani). No i w planach jeszcze urlop ale jest szansa, że do niego .....nie dojdzie bo ... robota

Comment

• sibarh
                        🥛🥛🥛
                        • 2005.01
                        • 10387

No wreszcie wyszedłem na prostą. Wrzuciłem dzisiaj ostatnie dwa opisy nowych piw których nie było na forum. Pozostanie jeszcze tylko wsadzenie brakujących fotek do wątków.
                        Aktualnie ( na dzień dzisiejszy) moje zbiory liczą 2456 wypitych różnych piw z 77 krajów. A liczba piw które opisałem na forum po raz pierwszy to raptem....1239 szt.
                        Jak na 4 lata ( dokładnie 50 miesięcy) zbierania to chyba niezły wynik

p.s Teraz zrobię sobie urlop......krótki
                        Last edited by sibarh; 2009-08-01, 06:22.

Comment

• granat862
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2004.12
                          • 945

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi

p.s Teraz zrobię sobie urlop......krótki
                          Ale chyba nie od piwa
                          Last edited by granat862; 2009-08-02, 20:11.
                          Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• sibarh
                            🥛🥛🥛
                            • 2005.01
                            • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika granat862 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Ale chyba nie od piwa
                            Wróciłem z urlopu. Aktualne "osiągnięcia piwne" na dole w podpisie.
                            Do opisania mam nowe (już wypite) piwa: 19 niemieckich, 4 duńskie, 5 bułgarskich, 1 serbskie, 5 rumuńskich, 1 meksykańskie, 4 węgierskie, 1 czeskie i 1 nigeryjskie.
                            W piwnicy czekaja kolejne.....

Comment

• sibarh
                              🥛🥛🥛
                              • 2005.01
                              • 10387

Właśnie kończę opisywanie piw z końca ubiegłego roku. Za kilka dni dorzucę im fotki i będę miał jako taki porządek. Niestety nadal będę nękał BROWAR.BIZ opisami nowych piw, ponieważ nadal mam przyjemnośc z ich degustacji

Comment

• sibarh
                                🥛🥛🥛
                                • 2005.01
                                • 10387

Właśnie wrzuciłem zaległe opisy nowych piw ze stycznia. Powoli wychodzę na prostą. W notesie tylko 24 piwa wypite do 1 lutego do wczoraj. Oby nowych piw było jak najmniej.
                                Niestety w piwnicy ciągle ruch.

Comment

Przetwarzanie...
                                X