Skoro to taki "chwalebny" temat, to i ja się pochwalę, że wypiłem piwo z czterechsetnego browaru. I nikt mi nic nie będzie liczył, bowiem notatki prowadzę ręcznie w zeszycie (już trzecim).
100 piw - opisanych
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzechSkoro to taki "chwalebny" temat, to i ja się pochwalę, że wypiłem piwo z czterechsetnego browaru. I nikt mi nic nie będzie liczył, bowiem notatki prowadzę ręcznie w zeszycie (już trzecim).
Comment
-
-
Gratulacje z okazji stu opisanych piw. Przy okazji chciałem powiedzieć, że w tej dziedzinie Andi jest moim idolem. Jego przewaga polega oczywiście na tym, że zamieszcza fotki w temacie. Poza tym też piję sporo piw niemieckich...JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
To i ja się pochwalę może nie ilością co jakością ( egzotyką) otóż udało mi się zdobyć i jednocześnie degustować piwa z tak odległych krain jak m.in.: Trynidad Tobago, Dominikana, Mauritius, Ekwador, Wenezuela, Kuba, Egipt, Indie, Ghana, Maroko, Meksyk, Kanada, Brazylia, Tunezja, Turcja. Większość z nich opisałem i umieściłem fotki czy też scany. Moim Guru jest kloss ten to dopiero poznał kawał świata niestety nigdy nie wstawił jakiejś fotki.Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Chwała Ci za to !!!!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RegentMoim Guru jest kloss ten to dopiero poznał kawał świata niestety nigdy nie wstawił jakiejś fotki.Last edited by sibarh; 2005-09-20, 23:56.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Aktualny wynik 1222800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Ja tylko się zastanawiam, czy pijasz (i oceniasz) po kilka piw dziennie, czy spisujesz z notatnika zaległe? Jeśli to pierwsze to taka ocena jest niewiele warta, bo po wypiciu dwu piw to nie bardzo kiper jest w stanie w pełni odebrać wrażenia organaleptyczne. Czyż nie?Last edited by e-prezes; 2005-09-29, 12:33.
Comment
-
-
Kiperzy na calym swiecie organizuja tkzw. sesje piwne . Kazdy przynosi kilka ciekawych piw , grupa taka liczy ok . 5-10 ludzi lub nawet do 50 . Wytrawny znawca potafi ocenic piwo po wypiciu ok 120 ml takowego trunku . My na to mowimy w j.angielskim "samples -probki" . Na takiej sesji pijemy bardzo duzo wody , spozywamy duze ilosci sera np.Chimay i dobrego chleba z polskiej piekarni . Na takiej sesji potafie sprobowac nawet to 40 roznych piw . Sesja taka trwa do 12 godzin .Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrotoszyniakTego to nie wiem . Z drugiej strony jak sie pije piwo w stylu Barley Wine co am ok 10 % to trudno by bylo samemu wypic 750 ml i dalej testowac- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Wiec ostatnimi czasami wiekszosc moich opisow pochodzi wlasnie z roznej wielkosci sesji , czasami jest to tylko 2-3 osobowa grupa w domu (1/3 piwa no glowe) a czasami wielki zjazd z calego swiata ajk to bylow lato w Montrealu (60 roznych piw , 50 ludzi z Szwecji, Angli,USA , Kanady, Holandi itd) . Organizowanie takich piwnych zjazdow jest bardzo dobrym poyslem szczegolnie jesli jestes w takiej sytuacji jak ja (98% jakie sa na rynku w Toronto juz sprobowalem) . W prowincji Ontario sprzedaz piwa jest regulowana przez rzad jak to kiedys bylo w Polsce (Polmosy?) wiec ciezko dostac nowosci . Z 2000 moich piw ok 1200 pochodzi z takich wlasnie sesji .Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :)
Comment
-
Comment