Panowie spasujcie! Po jakiego grzyba się kłócić! Nie lepiej napić się dobrego piwa??? Wg. mnie Piokl13 mądrze postąpił opisując ten lokal nawet, jeśli nie podał adresu włącznie z kodem pocztowy.
Gdzie się mieści i co oznacza: Bar na tyłach hali targowej
Collapse
X
-
-
Instrukcja dla Grzecha:
-jedź do Krakowa (najlepiej pociągiem)
-wyjdź z dworca
-zapytaj przechodnia jak dojść na halę targową lub weź taxi
-pod halą rozejrzyj się w poszukiwaniu jej tylnej części
-jak dojrzysz, idź tam, a ujrzysz lokal
-jak nie dojrzysz, obejdź halę dookoła, a znajdziesz
Powodzenia!
Comment
-
-
Czy tu chodzi o halę targową powszechnie zwaną okrąglakiem na placu Nowym?
Czy chodzi o halę targową w Sukiennicach?
A może chodzi o halę targową na Zapolskiej?
Być może też hala targowa przy "Krakowiance"?
Nie mozna też pominąć hali targowej na Floriańskiej i Daszyńskiego.
Może, może, może...więc do żadnej Hali nie pójdę.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Następny malkontent szuka dziury w całym
Przestudiowałeś plan Krakowa żeby się koniecznie przyczepić?
Nie dociera do jednego i drugiego, że ta jedna hala, jedyna, jedynieńka hala jest w mieście Krakowie powszechnie wśród ludzi zwana "Halą Targową" Praktycznie każdy mieszkaniec miasta tak właśnie ją nazywa i wie gdzie ona jest. Przerasta to waszą inteligencję? Myślę że nie.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
A co w tym dziwnego, że ludzie chcą dokładnych informacji?
Adres przydałby się forumowiczom zmotoryzowanym (czyli akurat nie mnie), którym zapewne wygodniej byłoby podjechać sobie podług mapy, niż zatrzymywać się co trzy skrzyżowania i pytać.
PS Nie wspominając już o forumowiczach:
a) nieśmiałych, dla których męką jest zawracać komuś głowę.
b) aspołecznych, którzy przy okazji zawracania komuś głowy mogliby go w tę głowę palnąć.
c) pedantycznych, którzy lubią mieć wszystko poukładane zawczasu
d) jakieś pomysły?
Comment
-
-
d)tych ktorzy juz tyle narzekali w tym temacie ze im teraz wrecz nie wypada tam trafic pytajac miejscowych, bo udowodnia ze nie mieli racjiLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
slavoy napisał(a)
Następny malkontent szuka dziury w całym
Przestudiowałeś plan Krakowa żeby się koniecznie przyczepić?
Nie dociera do jednego i drugiego, że ta jedna hala, jedyna, jedynieńka hala jest w mieście Krakowie powszechnie wśród ludzi zwana "Halą Targową" Praktycznie każdy mieszkaniec miasta tak właśnie ją nazywa i wie gdzie ona jest. Przerasta to waszą inteligencję? Myślę że nie.
Nie mam planu Krakowa więc nie mialem możliwości aby to sprawdzić, są inne źródła.
W ciągu dwóch tygodni będę w Krakowie więc spytam się pierwszej napotkanej osoby gdzie jest hala targowa, ale zapytam się tylko jeden jedyny raz.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Oj rany, taki kontrowersyjny temat beze mnie, co ja teraz zrobię
A poważnie
1. Mimo wszystko powinniśmy trzymać się zasad które samo sobie narzuciliśmy czyli podawanie nazw ulic (mnie zdarza się często mylić ale zawsze ktoś poprawi)
2. Ja nigdy nie pytam o drogę i chciałbym znac ulicę aby móc samemu dotrzeć (to oczywiście tylko mnie dotyczy) więc są osoby które potrzebują adresu lub chociaż bliższej informacji np.: hala niedaleko ulicy x czy charakterystycznego budynku.
3. Temperaturę świetnie schłodziła Marusia, podając adres i Maleństwo poprawiając pisownię
Na tym zakończmy bo juz wiemy gdzie ten świetny przybytek się znajduje.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment