W mojej 9-letniej wieży Philipsa regularnie co pół roku czyszczę soczewkę (nie mylić z laserem) i chodzi bardzo dobrze.
Technika przy piwku
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąA próbowałeś czyścić? Kiedyś padł mi laser, wyczyściłem go delikatnie wacikiem i teraz odtwarza nawet płyty wypalane na komputerze, co kiedyś mu się rzadko zdarzało.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Ja też się zdziwiłem że użytkownik żąleną czyści laser wacikiem.... a nie soczewkę. Przez chwile miałem ochotę zwrócić uwagę ale zrezygnowałem. W przciwieństwie do pewnych innych osób (i nie chodzi tu o Twilight Alehouse). nie chciałem być małosktowy
Zdrowie wszystkichLast edited by nevton; 2005-10-19, 06:20.
Comment
-
-
Oj koledzy, czepiacie się. Wiadomo, że gdy ktoś mówi że czyści laser to chodzi o soczewkę.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąJa czyszczę laser - puszczam wiązkę w sufit i ją pucuję.MM961
4:-)
Comment
-
-
Jak już ją wyczyścisz to nie zapomnij zawinąć w sreberko wtedy dłużej trzyma świeżość. Ale uwaga! Przy naświetlaniu sufitu unikaj otwartych pętli histerezy....
PS: Jaki nie chcialem byc ??? Widziałem kiedyś faceta, który blokował drogę swoim autem (polonez) tirowi na autostradzie. Zrobił to bo uznał że tir kilkadziesiąt sekund wcześniej zajechał jemu drogę. Przez pierwsze kilka sekund było zabawnie a potem.... tir wyhamował i uratował życie temu nieszczęśnikowi. Nie chciałbym być taki jak ten facet...Last edited by nevton; 2005-10-19, 22:18.
Comment
-
-
Wracając do tematu to ostatnio przechodzę katusze z moim kompem. Padło mi 2/3 ramu i wszystko chodzi mi tak wolno, że będzie chodzić jeszcze gorzej, bo jestem niecierpliwy i na niesubordynację sprzętu reaguję agresją w jego kierunku. Czy wspominałem już, że zniszczyłem trzy gitary, w tym jedną metodycznie młotkiem?
Comment
-
-
Dawno dawno temu stary komp też mi zwolnił w podobny sposób. Przez cały dzień, a może i dłużej, nie pamiętam dokładnie, się wkurzałem i już miałem szukać fachowej pomocy. Ale w końcu do mnie dotarło że musiałem niechcący kolanem wyłączyć przycisk TURBO (a drzewiej bywało coś takiego) i procesor ze 133 MHz zwolnił do 33.
Żą, nie wiem na jakim sprzęcie jeździsz ale może zrobiło Ci się to samo?Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Było, pamiętam.
Niestety, mam co do tego ramu pewność. Sprawdzałem programami, wsadzałem na próbę czyjś ram. Mój laptok nie jest najmłodszy (z pięć lat ma), w dodatku przybyło mu trochę wiosen w moich rączkach. Dysk twardy to w połowie uszkodzone sektory.
Comment
-
-
Zniszczenie komputera przez pokawałkowanie go na części jest większym wyzwaniem niż zniszczenie gitary !!! No chyba że użyjesz narzędzi wspomagających.
Np: złamanie płyty głównej rękami nie jest takie proste. Proponuję tu również użyć narzędzi (młotek, kombinerki, itp...). Ja w trakcie niszczenia płyty użyłem rękawic bo mi się wszystko w ręce wbijało. Pozostałe elementy nie będące płytkami drukowanymi proponuję zniszczyć bądź to przez upuszczanie na twarda powierzchnię, bądź również z użyciem narzędzi.
Oczywiście jak są też inne bardziej wyrafinowane sposoby nieszczenia.
A co ja Ci będę opowiadał... zdaje się że masz spore doświadczenie w tej działce
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nevtonOczywiście jak są też inne bardziej wyrafinowane sposoby nieszczenia.
A co ja Ci będę opowiadał... zdaje się że masz spore doświadczenie w tej działce- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąNiestety, mam co do tego ramu pewność. Sprawdzałem programami, wsadzałem na próbę czyjś ram. Mój laptok nie jest najmłodszy (z pięć lat ma), w dodatku przybyło mu trochę wiosen w moich rączkach. Dysk twardy to w połowie uszkodzone sektory.
Nie wiem ile masz jeszcze tych nieuszkodzonych sektorów na twardym, ale jak zostało tego mniej niż 4,86 GB to może warto wymienić dysk. Mam coś takiego w szufladzie - IBM Travelstar 4,86 GB ATA, rok produkcji '99. Za zawartość nie odpowiadam Jak Ci się przyda to daj znać.
Comment
-
Comment