Tobie się wszystko kojarzy... z polityką.
Przy piwie o górach
Collapse
X
-
Z jaką polityką?? ... Ja po prostu zawsze wędruję po górach z papugą.Last edited by pirackamuza; 2007-08-07, 12:09.Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedziMnie?? Jak pomyślałeś o tym, o czym ja, to jesteś świntuch...
Comment
-
-
No i się zesrało w Tatrach na dłużej Akurat w przeddzień zesrania już schodziłem do miasta. Pechowy ten rok bo się wcale nie powspinałem w letnich warunkach. Na początku września siedziałem parę dni w Betlejemce ale nikomu ze znajomych wspinających się termin nie pasował. Może jeszcze październik bedzie ładny chociaż narazie śnieg zalega. Za to jak wracałem pocieszyłem sie kupnem nowego szpeju
Comment
-
-
Skandal (albo jakis inny fachowiec) weź mi proszę pojaśnij o szerpach. Wiem, że wnoszą bagaże, ale pierwszy raz na Mount Everest Hillary wszedł właśnie z szerpą. O nim jest głośno a o tym tragarzu ledwo wspominają. Jak to jest?Last edited by mr-perez; 2008-01-13, 20:03.
Comment
-
-
No bo to "tylko" Szerpa. Pomocnik. A że robią największą robote czasem... W swoim kraju ci szerpowie o większych dokonaniach mają poważąnie i są nawet, powiedzmy, sławni. I są częściej wynajmowanie przez wyprawy. Ale o Tensingu przecież się mówi również jako o I zdobywcy Everestu, przynajmniej ja się z tym zawsze spotykałem. No nie wiem jak to jeszcze wyjaśnić. Porównać to można do teamu kolarskiego. Jest lider i ci co na niego pracują podczas wyścigu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal Wyświetlenie odpowiedziNo bo to "tylko" Szerpa. Pomocnik. A że robią największą robote czasem...
Comment
-
-
W końcu zaliczyłem jakiś poważniejszy debiut zimowy
Znowu Góry Przeklęte na pograniczu Czarnogóry i Albanii. Tu jest do poczytania relacja jakby komuś się chciało.Last edited by lzkamil; 2008-04-08, 17:24.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil Wyświetlenie odpowiedziTu jest do poczytania relacja jakby komuś się chciało."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Wybieramy się z Piotremy we wrześniu na małą wędrówkę po Beskidach, zamierzamy spać w schroniskach na Wielkiej Raczy, Przegibku ( lub Rycerzowej), Hali Miziowej i Markowych Szczawinach. Czy nocował ktoś z Was w tych miejscach ? Jak je oceniacie?
Zastanawiam się też czy wchodzić na Babią Akademicką Percią. Mam lęk wysokości, ale uwielbiam skałki. Można ten szlak porównać np. do jakiegoś w Tatrach ?
Comment
-
Comment