Przy piwie o górach
Collapse
X
-
Faktycznie nieźle ale uważam żeTU można zobaczyć szlak dla ludzi z wyjątkową odwagą
Jakby komuś bylo malo tego chińskiego szlaku:
Leave a comment:
-
Coś dla miłośników gór i nieco nietypowych konstrukcji.
Polecam zwłaszcza filmik pod artykułem.
Ja bym chyba wymiękł...
http://www.pandoapartments.es/el-cho...andalucia.htmlLeave a comment:
-
Pytanie mam do Forumowiczów szanownych. Brał ktoś z Was udział w takiej imprezie- Przejście dookoła Kotliny Jeleniogórskiej im.Daniela Ważyńskiego i Mateusza Hryncewicza? Albo czy ktokolwiek o tym słyszał i planuje się sprawdzić we wrześniu?Leave a comment:
-
Ja widziałem. Retezat w Rumunii, od Cabana Pietrele do jakiegoś jeziora (chyba Lac Galesu). Szedłem tamtędy raz ok. 10 lat temu i do tej pory pamiętam. Zaraz przy schronisku zaczynało się gwałtowne zejście w dół jakieś 150 metrów, potem hop przez strumyczek i ostro w górę, znowu ok. 150 m. Warunki lekko błotniste. Tak mi to dało w kość i zajęło tyle czasu, że zaraz potem wróciłbym do schroniska, gdyby nie przerażenie, że znowu musiałbym iść w dół i w górę... Miałem wtedy ambitne plany, a doszedłem tylko do jakiejś krzyżówki szlaków i wróciłem inną drogą. Miałem paskudną mapę i nie widać na niej było takich detali.Leave a comment:
-
Nie zdążyłem edytować:
P.S. Na początku zawsze jest więcej adrenaliny, zapału, czegokolwiek, a potem trzeba zejść i to przy ogólnym zmęczeniu...
Nie zapomnę schodzenia w Wysokich Tatrach słowackich które wlekło się w nieskończoność, łydki napier...ły, wszystkie adrenalinogenne momenty już dawno były za nami, a zostało jeszcze od cholery deniwelacji - w drugą stronę, mimo, że męcząco, szło sie po atrakcje/adrenalinę/cokolwiek, a wracając zostawał już tylko rozsądek....
PS. Myślałem, że to, co w ostatnią sobotę przeżywała moja żona po powrocie z firmowej imprezy to był kacor, a to była... DENIWELACJA!!!Leave a comment:
-
-
Nie zdążyłem edytować:
P.S. Na początku zawsze jest więcej adrenaliny, zapału, czegokolwiek, a potem trzeba zejść i to przy ogólnym zmęczeniu...
Nie zapomnę schodzenia w Wysokich Tatrach słowackich które wlekło się w nieskończoność, łydki napier...ły, wszystkie adrenalinogenne momenty już dawno były za nami, a zostało jeszcze od cholery deniwelacji - w drugą stronę, mimo, że męcząco, szło sie po atrakcje/adrenalinę/cokolwiek, a wracając zostawał już tylko rozsądek...Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2012-11-14, 00:43.Leave a comment:
-
-
-
W ubiegłym roku w sierpniu też zaliczyłem Waligórę ( oczywiście od strony Andrzejówki ) - podejście bardzo strome, ale nie takie znów długie, razem z żoną spokojnie daliśmy radę. Co ciekawe, podobnie jak Pancernik tego samego dnia wcześniej zaliczyliśmy Chełmiec ( to był spacerek). Po zejściu do Andrzejówki lany ciemny skalak 13-tka smakował wybornie
.
Leave a comment:
-
Cały urok omawianej traski jest w tym, że wali prosto pod górę bez specjalnych zakosów po obsuwających się kamykach. Ale było gitesLeave a comment:
-
No ale ozzzzochozi?
Rozumiem, że z Andrzejówki wbiegłeś na Waligórę w podskokach, pogwizdując i ani razu się nie zatrzymując na oddech? No bracie, twardy jesteś! Szkoda, że nikt ci nie uwierzy.
A poważnie - widziałeś gdzieś ostrzejsze PIESZE podejście bez dodatkowych np. łańcuchów, a w dodatku na przewyższeniu ponad 100m.?.
Odpowiadam na pytanie drugie - nie widziałem, a przynajmniej nie kojarzę, choć ludziska mówią, że z KGP to Lackowa daje popalić...
Bez nerw, moi drodzy pikozlatacze, ja jedynie zareagowałem, że slavoy napisał, że "wejście tamtędy to już byłby hardkor".
Łatwe nie było - człowiek przypomina sobie, że przodkowie byli czwororęczni - ale skoro wszedł dziesięciolatek...
Na Wasze pocieszenie dodam, że - ponieważ robiłem za drajwera - mimo, że po zejściu do schroniska język uciekł mi... wiadomo, gdzie - piwo zakupiłem jedynie na wynos.Leave a comment: