Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT
Wyświetlenie odpowiedzi
Przy piwie o górach
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziHej, pytanie do bardziej doświadczonych górołazów.
Chciałbym w jakiś weekend odbyć jednodniową pieszą wędrówkę na trasie Ustroń-Żywiec (zahaczając o Karczmę Wrzos i browar Krajcar ). O ile ja jestem nie do zdarcia i iść mogę tydzień bez przerwy o samym chlebie i piwie, o tyle dwie kobiety, które bym zabrał ze sobą, mogą nie być tak wytrzymałe. Ile czasu mniej-więcej zajęłaby taka trasa? Jest w miarę sensownie oznaczona, bo nie chciałbym się pogubić (tak, umiem korzystać z kompasu i map)? Nie jest za trudna dla miejskich marud?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziJasne , że w dzień dasz radę. Ale co w nocy?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warka21 Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie, co z nocą? Lepiej zaplanuj trasę na dwa dni. Spokojniej i bezpieczniej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slodki Wyświetlenie odpowiedziCzołówka na głowę i napieramy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warka21 Wyświetlenie odpowiedziHeh, no jak się bardzo chce to można
Comment
-
-
No mam nadzieję, że planów wakacyjnych nic już nam nie zniszczy. A plany w dużym skrócie są następujące:
Bieszczady- zaliczamy Tarnicę, Bukowe Berdo, Rawki, Połoniny. Może odskoczymy na jeden dzień nad Solinę.
Beskid Sądecki- lecimy od Krynicy przez Jworzynę Krynicką do Piwnicznej z odbiciem do bacówki pod Wierchomlą (po pieczątkę) a potem dalej przez Łabowską Halę.
Z Piwnicznej przez Wielkiego Rogacza-Radziejową-Hale Przehybę do Szczawnicy i powrót do Piwnicznej po samochód.
Następnie ze Szczawnicy jakaś pętelka przez Homole i Palenicę.
Jak czas pozwoli- jeszcze trochę pobuszujemy z Pieninach (Trzy Korony, wycieczki rowerowe). Plan jak zwykle zależy od pogody i ochoty (bądź jej braku) na daną wycieczkę w danym momencie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi....teraz nawet w Wysokie Tatry Słowacy nie wpuszczają grup! Życzę i proponuję niższej temp. niż +30*C!
Comment
-
-
W Zakopcu wczoraj temperatury oscylowały wokół 31,5^C co stanowi rekord ciepła z 1926.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
A był ktoś w Bieszczadach na Słowacji? Jadę na kilka dni ze znajomymi do Runiny i wszelkie informacje (zwłaszcza o lokalnym transporcie) mogą być przydatne.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Tym razem o górkach. Mały fotoreportaż ze spaceru w stronę południowej części Wzgórz Gilowskich - Masywu Rybaka: https://picasaweb.google.com/calykrzysiu/RybakIOkolice#
Tym razem bardzo rekreacyjnie, ale Koronę Wzgórz Gilowskich ( w skrócie KWG) zdobywałem już kilkakrotnie.
Comment
-
-
Teoretycznie można, ale drogi nie są najlepsze. Większość marszruty zrobiłem na przełaj przez pole i las. Jest parę dróg łatwo przejezdnych, ale większość jest w kiepskim stanie, nawet nie tyle, że dziurawa, co mocno zarośnięta. Zresztą to teren na jeden dzień marszu, więc rowerem nie za bardzo gdzie szaleć. Część od strony Gilowa to w ogóle chyba tylko jedna droga przejzdna przz las, my zazwyczaj łazimy tam po prostu na przełaj, bo lasem łatwiej się idzie niż "drogami".
Więcej miejsca jest w drugą stronę, między Piławą a Górami Sowimi, tam można hulać po polnych drogach, a wzgórza bardzo widokowe są.Last edited by Krzysiu; 2013-08-11, 21:56.
Comment
-
Comment