Przy piwie o górach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• VanPurRz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
    Zna ktoś może jakąś "metę" w Kudowie, Polanicy, lub Dusznikach ?Chcemy się wybrać w te okolice po Świętach .Spędziłem przy kompie już sporo godzin i kilka miejsc nas zainteresowało, ale może ktoś z Was ma sprawdzone miejsce?
    Ja polecam Lądek Zdrój. Piwnie dramat ale dla rodziny z dzickiem jest to idealne miejsce. Polecam ośrodek Exploris lub Uzdrowisko (Wojciech, Jubilat)

Leave a comment:

• Pogoniarz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
    O, kurka, aż zapuściłem gugla, żeby zobaczyć, gdzie to.
    Cóż, z piwem może być nieciekawie, a koleżanka, która tamte górskie rejony zdeptała, wspominała też o "przejściowych" trudnościach w aprowizacji.
    Fakt, że było to ładnych parę lat temu (choć już w epoce post-czałczeskiej ), oraz fakt, że wspominała o zajeżystych widokach .

Ja w ramach rozwijania prawidłowych nawyków u młodego pokolenia (na piwo jeszcze za wcześnie) zabieram szczawia latem na tydzień w Sudety Zachodnie.
    Plan zakłada "zdobycie" następnych szczytów KGP: Śnieżki, Wysokiej Kopy, Skalnika, Skopca i może (po drodze) Sobótki. Z innych atrakcji: kopalnia w Złotym Stoku, kompleks "Riese", kopalnia uranu w Kowarach.
    Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły na tę okolicę, będę wdzięczny.

Aha, baza w Szklarskiej Porębie.
    Przejrzy tohttp://www.sudety.nikt.pl/
    Nie wiem czy leją jeszcze piwo ze Spiża w Miłkowie, na pewno warto "zaliczyć" Harrachov i między innymi ichniejszy browar restauracyjny.Wodospady Szklarki i Kamieńczyk.Jest tego całe mnióstwo w okolicy
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2010-01-14, 11:58.

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    O, kurka, aż zapuściłem gugla, żeby zobaczyć, gdzie to.
    Cóż, z piwem może być nieciekawie, a koleżanka, która tamte górskie rejony zdeptała, wspominała też o "przejściowych" trudnościach w aprowizacji.
    Fakt, że było to ładnych parę lat temu (choć już w epoce post-czałczeskiej ), oraz fakt, że wspominała o zajeżystych widokach .

Ja w ramach rozwijania prawidłowych nawyków u młodego pokolenia (na piwo jeszcze za wcześnie) zabieram szczawia latem na tydzień w Sudety Zachodnie.
    Plan zakłada "zdobycie" następnych szczytów KGP: Śnieżki, Wysokiej Kopy, Skalnika, Skopca i może (po drodze) Sobótki. Z innych atrakcji: kopalnia w Złotym Stoku, kompleks "Riese", kopalnia uranu w Kowarach.
    Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły na tę okolicę, będę wdzięczny.

Aha, baza w Szklarskiej Porębie.

Leave a comment:

• Basik
    replied
    Na dworze mroźno, wietrznie, chmurno i durno, a my zaczynamy planować tegoroczne wakacje. A wakacje, żeby były udane muszą być w górach. Tym razem postanowiliśmy zdradzić rodzime szczyty i za cel obraliśmy sobie góry Fogaraskie.
    Jeżeli ktoś z Was już tam był, to będziemy bardzo wdzięczni za jakieś wskazówki, sugestie, porady itp. itd.

Leave a comment:

• Pogoniarz
    replied
    Zna ktoś może jakąś "metę" w Kudowie, Polanicy, lub Dusznikach ?Chcemy się wybrać w te okolice po Świętach .Spędziłem przy kompie już sporo godzin i kilka miejsc nas zainteresowało, ale może ktoś z Was ma sprawdzone miejsce?
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2009-12-11, 12:35.

Leave a comment:

• lzkamil
    replied
    Właśnie wczoraj gadałem z kumplem co go znał osobiście. Młody gościu, młodszy od nas obu, smutno

Leave a comment:

• skandal
    replied
    Żeby nie zrobiło się za wesoło. Zginął Piotr Morawski.

Leave a comment:

• lzkamil
    replied
    Dawno nie byłem w górkach to mogę sobie tylko powspominać
    Trochę spisałem relacji z zeszłego lata, od odc. 8 pisaliśmy razem z kumplem z którym byłem na drugim wyjeździe.
    A tu z czerwca zeszłego roku z wypadu "przy okazji" na Glocka, trochę pojechałem po bandzie ale skończyło się szczęśliwie i było fajnie

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Taki niedzielny szlaczek: http://wp.tv/i,Przejscie-zakazanym-s...4072,klip.html

Leave a comment:

• jacer
    replied
    Katastrofa na Śnieżce Jeden z dysków spadł.

Leave a comment:

• Pogoniarz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    Tylko, że słonik może być poniżej poziomu śniegu.
    Chyba ,że stopnieje albo śnieg, albo słonik, albo będzie pamiątka z gór
    To musi być Masyw Śnieżnika , no nie jak tak

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
    Z moich obrazów
    O ile sobie przypominam to okolice Śnieżnika już po czeskiej stronie, blisko źródła Morawy, ale głowy nie dam, koncernowe piwa źle wpływają na pamięć
    Do Międzygórza macie blisko, tak jak my nad morze, zatem
    Tylko, że słonik może być poniżej poziomu śniegu.

Leave a comment:

• Pogoniarz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik
    A skąd to zdjęcie? Śliczniutkie... Ja też chcę w góry!!!
    Z moich obrazów
    O ile sobie przypominam to okolice Śnieżnika już po czeskiej stronie, blisko źródła Morawy, ale głowy nie dam, koncernowe piwa źle wpływają na pamięć
    Do Międzygórza macie blisko, tak jak my nad morze, zatem
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2009-02-24, 15:06.

Leave a comment:

• Basik
    replied
    A skąd to zdjęcie? Śliczniutkie... Ja też chcę w góry!!!

Leave a comment:

• Pogoniarz
    replied
    Ech już tak dawno nie byliśmy w górach, a znalazłem taką fajną fotkę.
    Click image for larger version

Name:	3ce052aa97.jpg
Views:	1
Size:	30,3 KB
ID:	2028031
    Ja chcę pojechać w góry i to szybciorem

Leave a comment: