
Przy piwie o górach
Collapse
X
-
Snorre, przejrzyj sobie stronkę o Lofotach na SummitpostOstatnia zmiana dokonana przez lzkamil; 2007-08-02, 00:37.Leave a comment:
-
no z tym umartwianiem, to może nie do końca tak. na początek można zabrać jakiś mały zapasik, chociaż do samolotu to dość trudno. ale w tamtym klimacie, gdy przed tobą 200m przepaści i morze, za plecami pionowa skała, jest pierwsza w nocy i na horyzoncie widzisz czerwoną tarczę słońca nawet ich cienkosze smakują wybornie, do tego przegryzane suszonym dorszem... właściwie u nas nie ma takich piw (o sztokfiszu nie wspomnę) i szczególnie latem by się przydały. tylko do zakrętek zamiast kapsli jakoś nie mogłem się przyzwyczaić. no i do rachunków za ten "nektar"...Leave a comment:
-
Byłem na Lofotach jakieś 10 lat temu. Miejsce fantastyczne, nie ma co pisać, ale jeśli chodzi o piwo to w sklepie tylko do 19.00 i tylko lekkie, alkohol do 4,5%. Mocniejsze trunki tylko w sklepach Vinmonopolet. W całej Norwegii jest ich około 200 i dość trudno je znaleźć. A jeśli już się znajdzie, to okazuje się, że są czynne np. 3 razy w tygodniu po 4 godziny dziennie i za każdym razem o innej godzinie.Leave a comment:
-
Ja bym z chęcią wrócił na "Paciorki". Mam miłe stamtąd wspomnienia.Leave a comment:
-
Byłem na Lofotach jakieś 10 lat temu. Miejsce fantastyczne, nie ma co pisać, ale jeśli chodzi o piwo to w sklepie tylko do 19.00 i tylko lekkie, alkohol do 4,5%. Mocniejsze trunki tylko w sklepach Vinmonopolet. W całej Norwegii jest ich około 200 i dość trudno je znaleźć. A jeśli już się znajdzie, to okazuje się, że są czynne np. 3 razy w tygodniu po 4 godziny dziennie i za każdym razem o innej godzinie.Leave a comment:
-
Ooo zazdroszcze Lofotów! Nie wiem jak trekkingowo ale są świetne miejsca na wspin, np. jakieś skalne kolumny wyrastające z wybrzeża-miodzio!
Małe info jest tu: http://topo.uka.pl/content/topo/lofoty/lofoty.php
Powodzenia!Leave a comment:
-
Z pewną nieśmiałością (bo jak widzę, nie jestem tak doświadczony jak Skandal czy Izkamil) wkraczam na ten temat. Tego lata wybieram się na Lofoty (konkretnie wyspa Moskenes) i mam zamiar trochę powałęsac się po tamtejszych szlakach. Czy ktoś bywał w tamtych rejonach? A jak u Forumowiczów z bywaniem w górach szwedzkiej Laponii - parki Sarek i Padjelanta, bo mi tamte okolice bardzo odpowiadająnie ma tłumu turystów a góry nie są takie ekstremalne
Leave a comment:
-
-
Nie wiem, czy to dobre miejsce na takie ogłoszenie, ale nawiązując do mojego wcześniejszego posta (#166) okazało się, że robota pewnie puści i dość nieoczekiwanie zrobiło nam się jeszcze jedno wolne miejsce w autku na wyprawę w Dolomity. Planowany termin 4-12 sierpnia. Gdyby ktoś z forumowych górskich zapaleńców miał ochotę się wybrać - proszę o info na PW (oczywiście, po drodze "piwne" przystanki w Niemczech i Austrii)Leave a comment:
-
Ja górki staram się robić na bieżąco, jak wiecie jest to zwykłe łażenie, zaś zimą narty.
Tej jesieni uderzam w Karpaty, te ukraińskie i rumuńskie aby przygotować drogi na EURO 2012 !Leave a comment:
-
Sierpień - Tatry, wspin głównie w okolicach Hali Gąsienicowej bo w Moku trzeba za dużo łazić pod ściany
Pod koniec września jak się znów coś nie spier... to Kazbek w Gruzji na pocieszenie że nic z 5 na przedzie nie ma bliżej (oprócz oklepanego Elbrusa który mnie wogóle nie bawi)Leave a comment:
-
Po ubiegłorocznych ferratach w Dolomitach: m.in. mozolnym podejściu na Marmoladę i fantastycznej Piazzett'cie, w tym roku plany na ciąg dalszy: wielka Civetta i "ferrata ferrat" Constantini w masywie Moiazza... Ech, żeby tylko robota puściła... Na razie to wciąż tylko marzeniaLeave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Tyrolski minibrowar z miejscowości Schwoich (niedaleko od granicy z Bawarią).
IPA
Ekstr. 16 %,
Alk. 6,3%
IBU 60
Chmiele: Cascade, Amarillo, Citra
https://www.bierol.at/
Aromat - cytrusy i owoce tropikalne (mango) od chmieli,...-
Channel: Austria
2024-11-18, 23:02 -
-
Wielki mam problem z tym piwem (w tytule wątku). Otóż w Potštejnie, gdzie Clock ma już dobrych parę lat swój browar jego właściciele zakupili historyczną fabrykę Fenetra i tam warzą nowe piwa pod nową marką. Chodzi o piwa kojarzące się z Belgią - saisony, spontaniczna fermentacja, itd....
-
Channel: Czechy
-
-
Zastanawiałem się długo cóż mógłbym napisać o browarkach w których próbowałem piwa, ale ich nie widziałem od wewnątrz co mi się rzadko zdarza.
Ale coś napisać trzeba, nie zawsze musi być kawior, jak brzmiał tytuł pewnego filmu.
Miasto Wozniesiensk nie prezentuje...3 Photos-
Channel: Ukraina
2022-02-01, 22:22 -
-
Browar z Wunsiedel w Górnej Frankonii w górach Fichtelgebirge (Smreczany).
http://www.hoenicka.de/unser-sortiment.htm
Heinrich Hönicka (1886–1963) widnieje na ecie. Był rolnikiem i piwowarem, który przez kilkadziesiąt lat powadził browar.
5,2% alk....-
Channel: Niemcy
-
-
Browar z Wunsiedel w Górnej Frankonii w górach Fichtelgebirge (Smreczany).
http://www.hoenicka.de/
Dunkles Spezialbier 5,4% alk.
Złoto na European Beer Star 2019.
Aromat - słodowy, palony, suszone śliwki
Piana - wysoka, dość trwała, do...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: