Byle bez palenia budy, bo może niektórzy będą musieli ze względu na zmęczenie zostać do poniedziałku
Propozycje (nie niemoralne;))
Collapse
X
-
-
...Wcale takiego podupadłego!....
Więc witam !
Powiem szczerze że lubię jak się pali /......../.
A pomny Srebrnej to pamiętam że chcąc przyoszczędić i tak skromne fundusze , spałem/?/ kiedyś w takiej drewnianej budzie /mieściło się z 20 chłopa i 160 browara /, stojącej przy całkiem zdrowym forcie.
Wewnątrz budy , do ściany była przybita płachta sklejki z napisem...JEZUS CIE KOCHA...?
...Może letnia buda jeszcze stoi?...
JANO
Comment
-
-
....no to znaczy się niezbyt długo
Comment
-
-
Przed kimkolwiek. Np. w 1807 r. Prusacy bronili się przed Francuzami, którzy byli Wirtemberczykami A my możemy bronić się np. przed skażeniem środowiska. Albo przed dodawaniem brukselki do zupy jarzynowej. Każdy ma jakiegoś wroga, przed którym może się bronić. Wystarczy tylko, że raz w tygodniu dowiozą nam ze trzy kegi i mogę się tam bronić cała następną kadencję Sejmu.
Comment
-
-
....a przede wszystkim przed tymi, którzy chcieliby nam to piwo odebrać!
Jano, rozumiem, że mam Cię wciągnąć na listę?
Comment
-
-
kto bierze sprzęt grający?
ja mogę wziąć swoją wieżę, ale ,uszę mieć pewność, że nie biorę jej na marne...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ale może część imprezy odbędzie się we "wnętrzach".
Uważam, że coś trzeba wziąć, czemu Art mówisz, że "na darmo"?
Comment
-
-
No tak, Krzysiu akompaniowałby na banjo
Comment
-
Comment